Yvonne Monlaur: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Die Rechnung - eiskalt serviert

1966 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Duitsland 1966. Misdaad van Helmuth Ashley. Met o.a. George Nader, Horst Tappert, Yvonne Monlaur, Richard Münch en Heinz Weiss.

Als bij een overval op een geldtransport van de Amerikaanse federale bank een dode valt en de buit verdwenen is, krijgt Cotton de blaam en wordt hij met verlof gestuurd. Op eigen houtje weet hij zowel de bende die erachter stak (onder leiding van bol- ogige Tappert, die later vereeuwigd werd als Derrick) als de bende die er uiteindelijk mee aan de haal ging, te grijpen. Veel te veel routine en de reeks begint metaalmoe te worden. Scenario van Georg Hurdalek naar de personages van Chester Himes. Camerawerk van Franz X. Lederle. Zie ook: 'Jerry Cotton-serie'.

Nick Carter va tout casser

1964 | Actiefilm, Komedie, Thriller

Italië​/​​Frankrijk 1964. Actiefilm van Henri Decoin. Met o.a. Eddie Constantine, Daphné Dayle, Charles Belmont, Paul Frankeur en Barbara Somers.

Een Franse geleerde roept de hulp van meester-detective Carter in omdat hij vreest dat een bende hem zijn uitvinding van een vernietigingswapen afhandig wil maken. Carter kan zijn dood niet voorkomen, maar verdenkt de pleegzoon van de geleerde. De film is beter gemaakt en houdt de parodistische toon meer vast dan de meeste latere Eddie-produkties, maar de ster wordt wat oud en stram voor stuntwerk waardoor het avontuur moeizaam op gang komt. Scenario van Jean Marcillac, André Haguet en André Legrand.

Le ciel sur la tête

1964 | Sciencefiction, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1964. Sciencefiction van Yves Ciampi. Met o.a. Marcel Bozzuffi, Yves Brainville, Bernard Fresson, Yvonne Monlaur en Jacques Monod.

Een Frans vliegdekschip krijgt vlak vóór de haven een alarm over een mysterieuze UFO die de luchtafweer van de Sovjet Unie en de Verenigde Staten in actie brengt; de UFO vernietigt de afweerinstallaties. Na een landing op het Franse schip, waar het opnieuw alle aanvallen weet te weren, verdwijnt de UFO even onverwacht als ze verschenen is. Dit merkwaardige scenario, dat een zich uitbreidende paniek suggestief weergeeft maar uitloopt in een onbestemde anti-climax, dankt veel aan het immense echte vliegdekschip 'Clemenceau', dat door camerawerk van Edmond Séchan tot beangstigend monster wordt en het dankt veel aan spectaculaire luchtopnamen. De spelcènes zijn maar bijzaak en niet al te best.

La Drogue du Vice

1963 | Erotiek, Misdaad, Drama

Frankrijk 1963. Erotiek van José Bénazéraf. Met o.a. Yvonne Monlaur, Hans Werner, Michel Lemoine, Jean-Pierre Kalfon en Régine Rumen.

Een laborante raakt, zonder dat ze het zelf weet, betrokken bij de strijd tussen drughandelaren en wordt gegijzeld. Ze voelt zich geleidelijk aan steeds meer aangetrokken tot haar (blinde en trompetspelende) bewaker, maar aan die liefde komt een vroegtijdig einde tijdens een bloedig treffen. Vóór hij lopende-band-porno ging maken, waren er mensen die volhielden dat Bénazéraf een miskend 'auteur' was. Inderdaad zijn zijn literaire citaten en een tergend traag tempo ongebruikelijk in het seks- en misdaadgenre, waarbij actie vooral buiten beeld blijft en erotiek ongeremd, maar weinig gevarieerd is. De acteurs hebben zo'n verontrustend uiterlijk dat het spanning wekt óók als ze niks doen - wat meestal het geval is - maar de meeste sfeer komt van de duistere fotografie van Edmond Richard en de muziek van Chet Baker.

Time to Remember

1962 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1962. Thriller van Charles Jarrett. Met o.a. Harry H. Corbett en Yvonne Monlaur.

Het zoveelste Edgar Wallace-mysterie. Deze keer over een makelaar op zoek naar een landgoed waar een schat verborgen is.

A cause, à cause d'une femme

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Michel Deville. Met o.a. Jaqcues Charrier, Mylène Demongeot, Helmut Griem, Jill Haworth en Marie Laforêt.

Een charmeur verovert moeiteloos de ene vrouw na de andere, maar wekt zo ook wrok op, wat resulteert in een beschuldiging van misdaad. De vriendinnen verenigen zich om zijn onschuld te bewijzen, terwijl hij zelf hopeloos verliefd wordt op een pasgetrouwde vrouw die hem niet wil. Deze episodische komedie is vooral aanleiding voor een reeks treffende vrouwenportretten; vooral Démongeot bewijst zich als een verrassende comédienne. Melancholieke romantiek van de onbereikbare liefde geeft de luchtigheid een andere dimensie.

Terror of the Tongs

1961 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Anthony Bushell. Met o.a. Christopher Lee, Geoffrey Toone, Bert Kwouk, Brian Worth en Richard Leech.

Een Engelse thriller vol sfeer. Een kapitein zoekt naar de moordenaars van zijn dochter om tenslotte de gehele Tongbroederschap in Hongkong open te breken. Goed spel, maar wellicht voor sommige kijkers wat te gruwelijk. Oorspronkelijk in de bioscopen uitgebracht in zwart/wit. Scenario van Jimmy Sangster.

Lemmy pour les dames

1961 | Actiefilm, Komedie, Thriller

Frankrijk 1961. Actiefilm van Bernard Borderie. Met o.a. Eddie Constantine, Françoise Brion, Yvonne Monlaur, Claudine Coster en Guy Delorme.

Lemmy Caution ontmoet tijdens zijn vakantie vier aantrekkelijke dames, van wie er één vermoord wordt in een spionagekomplot. De gebruikelijke Lemmy-toestand, met een minder vette knipoog en meer echte ironie dan gewoonlijk. Videotitel: LEMMY WAAGT HET EROP.

The Brides of Dracula

1960 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1960. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Peter Cushing, Martita Hunt, Yvonne Monlaur, Freda Jackson en David Peel.

Als lerares Monlaur bij de herberg in een onheilspellende streek wordt afgezet door de koetsier van het rijtuig neemt ze maar al te graag de uitnodiging van baron Peel aan om op zijn slot te vertoeven. Daar maakt ze kennis met de geesteszieke zoon van de baron, die aan een zilveren ketting vastzit. Hij kijkt haar zo meelijwekkend aan dat ze hem bevrijdt. Kort daarop wordt de baronesse vermoord en vervolgens vindt Monlaurs collega'tje Jackson uit het dorpje een gruwelijke dood. Een prima, vroege Hammer vampierfilm uit de legendarische reeks. Cushing is natuurlijk Van Helsing. Scenario van Jimmy Sangster, Peter Bryan en Edward Percy. Camerawerk van Jack Asher.

Circus of Horrors

1960 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1960. Horror van Sidney Hayers. Met o.a. Anton Diffring, Erika Remberg, Yvonne Monlaur en Donald Pleasence.

London 1947. Plastisch chirurg Diffring zet zijn naam op het spel door een aristocratische dame te opereren. Het wordt inderdaad een mislukking, en de chirurg vlucht naar Frankrijk, waar hij een ongeluk krijgt waarbij zijn gezicht wordt verminkt. Zijn twee trouwe assistenten geven hem een nieuw gezicht, en hij sluit zich onder een valse naam aan bij een rondreizend circus. Te laat beseft men dat ook zijn verstand is aangetast. Kleurrijke griezelthriller, die zichzelf niet al te ernstig neemt. Diffring is huiveringwekkend in de rol van de chirurg die bezeten is van schoonheid. Het scenario van George Baxt laat heel wat ruimte voor circus-acts, uitgevoerd door de echte acrobaten, terwijl Remberg zelf haar trapezekunst demonstreert. Pleasance heeft een korte maar opvallende rol als de originele eigenaar van het circus. Douglas Slocombe filmde alles volgens de p.r. in 'Spectra-Color'. De song 'Look For A Star' werd een internationale hit in de uitvoering van Garry Mills.

Quel tesoro di papá

1959 | Komedie, Musical

Italië 1959. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Aurelio Fierro, Raffaele Pisu, Enio Girolami en Yvonne Monlaur.

Een aan lager wal geraakte edelman, die vader is van een dochter, werkt in een cabaret. Dochter wordt toevertrouwd aan haar tante, die een huwelijkskandidaat voor haar zoekt in adellijke kringen. Maar het meisje is verliefd op een eenvoudige chauffeur, die in werkelijkheid een telg is uit een adellijk Napolitaans geslacht. Tante manipuleert de gelieven uit elkaar. Maar de vader van het meisje geeft toestemming voor het huwelijk, nadat dochter en minnaar bij zijn cabaretgezelschap zijn komen werken. Film waarin het eigenlijk alleen gaat om de populaire liedjes van Fierro en de ranzige grappen van Pisu. Gebakken lucht.

La Cento chilometri

1959 | Komedie, Thriller

Italië 1959. Komedie van Giulio Petroni. Met o.a. Massimo Girotti, Mario Carotenuto, Riccardo Garrone, Marisa Merlini en Yvonne Monlaur.

Een snelwandelwedstrijd van honderd kilometer in de omgeving van Rome heeft voor de deelnemers onvoorziene moeilijkheden in petto, maar de favoriet weet ondanks zijn handicap toch te winnen. Deze kluchtig aangedikte en rumoerige sportkomedie heeft te weinig geslaagde grappen om aanstekelijk plezier op te leveren.

Tre straniere a Roma

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Claudio Gora. Met o.a. Yvonne Monlaur, Claudia Cardinale, Françoise Danell en Roy Ciccolini.

Drie meisjes uit Milaan gaan op vakantie naar Rome, doen alsof ze toeristen uit een vreemd land zijn, en halen geintjes uit met drie nietsvermoedende mannen. Het werkt tot er romantiek tussenkomt. Een matige situatiekomedie met een erg jonge en beeldschone Claudia Cardinale.

Les Lavandières de Portugal

1957 | Komedie, Muziek

Frankrijk 1957. Komedie van Pierre Gaspard-Huit. Met o.a. Anne Vernon, Jean-Claude Pascal, Paquita Rico, Darry Cowl en Jean-Marie Proslier.

Een populair liedje brengt een directeur van een reclamebureau op het idee een nieuw wasmiddel te gaan promoten met een zingende Portugese. Een vrouwelijke collega, die voor de concurrentie is gaan werken, vindt voor háár bureau het ideale meisje, dat echter niet naar Parijs wil komen. De held maakt haar het hof om haar tot andere gedachten te brengen. Een onderhoudend niemendalletje met veel Portugese folklore en een aardige rol van Vernon. Pascal is geen Cary Grant.

Mannequins de Paris

1956 | Komedie, Drama

Frankrijk 1956. Komedie van André Hunebelle. Met o.a. Madeleine Robinson, Yvan Desny, Ghislaine Arsac, Max Revol en Jacqueline Pierreux.

Een met een couturier getrouwde directrice van een modehuis verwaarloost haar huwelijk voor het zaken doen. Dat resulteert in een slippertje tijdens een tournee met de collectie, maar mannequins spannen samen om de baas en bazin te herenigen. Het simpele verhaaltje mist de beoogde humor en in plaats van een mogelijk interessant kijkje in de couturekeuken blijft het bij een (tamelijk voorzichtig) gluren in de kleedkamers. Als mannequins een reeks actrices die later bekender zouden worden.

Honoré de Marseille

1956 | Komedie

Frankrijk 1956. Komedie van Maurice Regamey. Met o.a. Fernandel, Andrex, Francis Blanche, Maryse Paris en Michel Etcheverry.

Een werkloze Provençaal waant zich een afstammeling van antieke helden en ontleent daaraan het recht om liefdadigheid en vermaak te brengen in Marseille en omgeving, zonder zich te bekommeren om de praktische consequenties. Deze magere komedie in dialect moet op lengte worden gebracht met verbeelde flash- backs van Fernandel tijdens zijn eerdere levens, maar het blijft matig en de flauwiteiten werken averechts. De toegewijde vrolijkheid van de acteurs heeft geen enkel effect. Scenario van Jean Mause en Yves Favier. Camerawerk van Walter Wottitz.