Edwin Maxwell: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Mama Loves Papa

1945 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1945. Komedie van Frank Strayer. Met o.a. Leon Errol, Elisabeth Risdon, Edwin Maxwell, Emory Parnell en Charles Halton.

Een vrouw koopt voor haar man een adviesboek over 'hoe men in het leven slaagt'. Het resultaat is dat hij in heel wat ongewenste toestanden terecht komt. Als hij per ongeluk hoofd wordt van de park- en plantsoenendienst, blijkt hij veel te eerlijk voor het werk als een fabrikant hem wil omkopen. Een heel kleine komedie.

Waterfront

1944 |

Verenigde Staten 1944. Steve Sekely. Met o.a. John Carradine, J. Carrol Naish, Maris Wrixon, Edwin Maxwell en Terry Frost.

Slap spionageverhaal waarin Carradine en Naish als nazi- agenten in WO II dood en verderf zaaien in San Francisco.

Ride On, Vaquero

1941 | Western

Verenigde Staten 1941. Western van Herbert I. Leeds. Met o.a. Cesar Romero, Mary Beth Hughes, Chris-Pin Martin, Robert Lowery en Ben Carter.

Dit is de zesde en laatste Cisco Kid-western met Romero in de titelrol en de vierde van deze zes, die door Leeds werden geregisseerd. Deze man heeft verder nauwelijks een western op zijn naam staan. Dit is ook de laatste Cisco Kid voor Fox; in 1945 zou Monogram de serie overnemen met Duncan Renaldo. Romero krijgt het hier aan de stok met een bende ontvoerders en daarnaast zijn er lieden die in zijn naam misdaden plegen. In deze goede aflevering van de serie heeft hij een heleboel op te lossen voor er weer rust en orde heerst. Zie: Cisco Kid-serie.

Way Down South

1939 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1939. Muziek van Bernard Vorhaus. Met o.a. Bobby Breen, Alan Mowbray, Clarence Muse, Ralph Morgan en Edwin Maxwell.

Een sentimentele maar fascinerende muziekfilm (geschreven door Muse en Langston Hughes), die speelt in het zuiden van de V.S. vóór de Burgeroorlog. Jongenssopraan Breen is de jonge baas op een plantage, wiens 'gelukkige slaven' moeten worden verkocht door de schurkachtige advocaat Maxwell.

Ninotchka

1939 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Komedie van Ernst Lubitsch. Met o.a. Greta Garbo, Melvyn Douglas, Ina Claire, Bela Lugosi en Sig Rumann.

Prima komedie over vrouwelijke gezant Garbo, die door haar communistische vaderland naar Parijs gestuurd wordt, waar de stijve partijdame in de plooi schiet als zij bonvivant Douglas ontmoet. Hoewel het thema achterhaald is, blijft de film erg leuk en onderhoudend en niet in de laatste plaats door de schitterende Garbo. De film kreeg vier Oscars en vormde de basis voor een Broadwaymusical waarop later weer de film SILK STOCKINGS werd geënt. Scenario van Charles Brackett, Billy Wilder en Walter Reisch naar een idee van Melcior Lengyel. Camerawerk van William Daniels.

Mystery Liner

1934 | Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1934. Mysterie van William Nigh. Met o.a. Noah Beery sr, Astrid Allwyn, Cornelius Keefe, Gustav von Seyffertitz en Edwin Maxwell.

Gebaseerd op het boek The Ghost of John Hollins door Edgar Wallace. Een schip dat getest wordt door de marine blijkt bezeten te zijn van de geest van een vroegere kapitein. De ene moord volgt de andere op. Clichés, maar beslist de moeite waard.

Burn 'em Up Barnes

1934 | Actiefilm

Verenigde Staten 1934. Actiefilm van Colbert Clark en Armand Schaefer. Met o.a. Jack Mulhall, Frankie Darro, Lola Lane, Julian Rivero en Edwin Maxwell.

Serial in twaalf hoofdstukken. Lane zit in de problemen. Ze heeft land geërfd maar schurken willen haar verjagen: er zit olie in de grond. Racester Mulhall weet met zijn sport geld in te zamelen om Lane te helpen en wordt in de actie geholpen door Darro. Onderhoudend maar verder een routineserial van Mascot. Die maatschappij bracht ook een 68m durende normale speelfilm uit.

Police Car 17

1933 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1933. Avonturenfilm van Lambert Hillyer. Met o.a. Tim McCoy, Evalyn Knapp, Wallis Clark, Ward Bond en Harold Huber.

Lambert Hillyer was tevens de scenarist, die ervoor zorgde dat McCoy als politieman genoeg te doen had in een goede actiefilm, waarin hij het natuurlijk ook opneemt voor Knapp en daardoor uiteindelijk haar hand wint. Benjamin Kline stond achter de camera.

Night of Terror

1933 | Horror

Verenigde Staten 1933. Horror van Ben Stoloff. Met o.a. Sally Blane, Wallace Ford, Tully Marshall, Bela Lugosi en George Meeker.

Een nietszeggende, potsierlijke B-horror film over een afschuwwekkende krankzinnige met moordplannen, die het terrein van een sjiek landgoed onveilig maakt. De talenten van de voortreffelijke Lugosi werden onbenut gelaten; hij speelt een voor zijn capaciteiten minderwaardige rol als Hindoe-bediende. Ford is een journalist die plichtmatig leuke opmerkingen maakt. Alleen het echt ongelooflijke slot is intrigerend genoeg om goed te worden bekeken.

Mystery of the Wax Museum

1933 | Horror

Verenigde Staten 1933. Horror van Michael Curtiz. Met o.a. Lionel Atwill, Fay Wray, Allen Vincent, Frank McHugh en Glenda Farrell.

Deze zelden vertoonde horrorfilm stelt enigszins teleur door iets te veel terugkerende komisch bedoelde tussenstukken en vergezochte plotelementen, maar is verder nog steeds boeiend. Hij gaat over een krankzinnige (Atwill) die zijn slachtoffers in wassen beelden omzet. Hij laat zijn oog vallen op de mooie Wray voor zijn volgende kunstwerk. Gefilmd in een vroeg tweekleuren Technicolor-systeem. Scenario van Don Mullaly en Carl Erikson, die het verhaal van Charles Beldes bewerkten. Camerawerk van Ray Rennahan. Opnieuw verfilmd als HOUSE OF WAX.

Emergency Call

1933 |

Verenigde Staten 1933. Edward L. Cahn en Edward Cahn. Met o.a. William Boyd, Wynne Gibson, William Gargan, Betty Furness en Reginald Mason.

Boyd speelt een naïeve jonge chirurg die samen met brutale ambulancebestuurder de strijd aangaat tegen chanteurs die zich met ziekenhuiszaken bemoeien. Korte programmafilm van Joseph Mankiewicz; niet onaantrekkelijk.

You Said a Mouthful

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Joe E. Brown, Ginger Rogers, Preston Foster, Guinn Williams en Sheila Terry.

Eén van Browns beste kluchten waarin hij de uitvinder speelt van een onzinkbaar badpak. Rogers is zijn levenslustige tegenspeelster. Scenario van Robert Lord en Bolton Mallory naar een kort verhaal van William B. Dover. Camerawerk van Richard Towers.

Scarface

1932 | Misdaad

Verenigde Staten 1932. Misdaad van Howard Hawks. Met o.a. Paul Muni, Ann Dvorak, George Raft, Boris Karloff en Karen Morley.

Chicago in de tijd van de drooglegging. Het verhaal van Tony 'Scarface' Camonte die zich opwerkt van lijfwacht en scherpschutter tot één van de machtigste maffiabazen in Chicago.

Grand Hotel

1932 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1932. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Greta Garbo, Joan Crawford, John Barrymore, Wallace Beery en Lionel Barrymore.

Melodrama naar de veelgelezen roman Menschen im Hotel van Vicki Baum over een pluche hotel in Berlijn 'waar nooit wat gebeurt'. De sterren bewijzen het tegendeel: Garbo als eenzame ballerina, John Barrymore als haar minnaar, een juwelendief, Lionel Barrymore als een stervende man, Crawford als ambitieuze stenografe, Beery als keiharde zakenman en Stone die dit alles zo eens gadeslaat. Oscar voor beste film.

The Taming of the Shrew

1929 | Historische film, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1929. Historische film van Samuel A. Taylor. Met o.a. Mary Pickford, Douglas Fairbanks, Edwin Maxwell, Joseph Cawthorn en Dorothy Jordan.

Nu weer aardig om te zien, maar in die dagen geen bijzondere film naar het toneelstuk van Shakespeare. In 1967 opnieuw verfilmd met Elizabeth Taylor en Richard Burton. MGM's musicalversie KISS ME KATE bracht Howard Keel en Kathryn Grayson in de hoofdrollen.