Femke Lakerveld: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

De Nobelprijswinnaar

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Timo Veltkamp. Met o.a. Marc van Uchelen, Harry van Rijthoven, Carly Wijs, Rifka Lodeizen en Femke Lakerveld.

Klinkt sympathiek: een film van nog geen ton, ontstaan dankzij ongekend doorzettingsvermogen van regisseur, scenarist, producent en distributeur Veltkamp, en zijn voor niets werkende crew. De setting is ook leuk: de Nederlandse schrijverswereld, vol ijdele bestsellerauteurs, vileine recensenten en miskend talent. Enige literaire waarde heeft het scenario echter niet. Veltkamp lijkt een Jim Jarmusch-achtige tragikomedie te hebben geambieerd, maar zijn verhaal is eerder flauw en onsamenhangend dan absurdistisch en associatief, en de personages hebben minder diepgang dan die uit Flodder.

Rent-a-Friend

2000 | Komedie, Experimenteel, Romantiek

Nederland 2000. Komedie van Eddy Terstall. Met o.a. Marc van Uchelen, Rifka Lodeizen, Nadja Hüpscher, Huub Stapel en Femke Lakerveld.

Als je seks kunt huren, waarom dan vriendschap niet? Regisseur-scenarist Terstall liet zich inspireren door seksadvertenties waarin intimiteit in de uitverkoop wordt gegooid en meende dat in de nabije toekomst het een misschien niet ver van het ander verwijderd zal zijn. Kunstenaar Alfred (Van Uchelen) wordt door zijn vriendin Moniek (Lodeizen), aan de dijk gezet. Dat had hij al zien aankomen in de soap waarvoor zij schrijft. Maar het verwijt geen handelsgeest te bezitten laat hij niet op zich zitten. Even later verhuurt hij met succes zijn vriendelijke aanwezigheid aan de meest uiteenlopende gezelschappen. De vertrouwde Amsterdamse Jordaan waar hij eerdere films als Transit, De boekverfilming en Hufters en hofdames situeerde, verruilde Terstall, die ditmaal met een relatief groot budget werkte, voor o.m. Rotterdam en zelfs Mexico. Maar gebleven zijn de vermakelijke dialogen tussen contemporaine dertigers die worstelen met de eisen die de hedendaagse samenleving aan ze stelt. Evenals Terstalls vaste acteurs, die wederom voor vele geestige momenten zorgen.

De stilte van het naderen

2000 | Drama

Nederland 2000. Drama van Stephan Brenninkmeijer. Met o.a. Elvira Out, Daan Hugaert, Ronald Top, Mark van der Laan en Tom van Beek.

Het verhaal - over een carrièrevrouw die in contact komt met een moordenaar - wordt voor een belangrijk deel fraai onnadrukkelijk, als het ware tussen de beelden door verteld. Bij zo'n verteltrant is het maar het beste om vooraf zo weinig mogelijk van het verhaal te weten. De Arvo Pärt-achtige muziekflarden komen uit de computer van Soundpalette. En daar is deze keer niks mis mee.

De Boekverfilming

1999 | Komedie

Nederland 1999. Komedie van Eddy Terstall. Met o.a. Dirk Zeelenberg, Femke Lakerveld, Alette Dirkse, Nadja Hüpscher en Najib Amhali.

'Je kunt wel prima vakwerk afleveren met een goede boekverfilming, maar dan kun je net zo goed parket gaan leggen,' zo liet scenarist/regisseur/editor Terstall De Filmkrant ooit weten. Gezien deze uitspraak is het niet zo vreemd dat zijn film De boekverfilming een satire werd op al die Nederlandse filmmakers die trouw maar zielloos een boek naar het witte doek verplaatsten. Terstalls hoofdpersonage is een karikatuur genaamd Lars (gespeeld door Zeelenberg). Hij is een regisseur die voor een 'experimentele film over biggetjes' een Gouden Kalf won en daarop een over het paard getilde windbuil wordt. In de naïeve actrice Noor (Nadja Hüpscher), ziet hij de nieuwe Monique van de Ven. Maar ook twee andere actrices maken kans. Lars wil vooral hen allen naakt zien en met hen het bed in duiken. De boekverfilming ridiculiseert de Hollandse filmwereld, is lollig en luchtig, maar ontstijgt met zijn lowlands-lage budget, weinig genuanceerde verhaal en uitgeklede actrices het onderwerp van spot zeker niet op alle fronten. Hüpscher won grappig genoeg (en terecht) een echte Gouden Kalf voor haar rol.

Babylon

1998 | Komedie, Drama

Nederland 1998. Komedie van Eddy Terstall. Met o.a. Rifka Lodeizen, Nadja Hüpscher, Walter Granini, Nick Leslie en Daan Ekkel.

Tegen de achtergrond van romantisch Amsterdam (of liever: regisseur Terstalls geliefde Jordaan) spelen zich vijf interculturele liefdesverhalen af. De film met bekende gezichten uit Terstalls 'stal' maakt wellicht minder indruk dan het verbluffende Hufters & hofdames (1997), maar is een geestig en sympathiek portret van hedendaagse hoofdstedelingen. (RdL/VPRO Gids)