Roger Tannous: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Mort d'un pêcheur

1990 | Komedie, Film noir, Misdaad

Frankrijk 1990. Komedie van Serge Korber en Jean-Claude Charnay. Met o.a. Greg Germain, Diane Pierens, Paul Geoffrey, Bernard Le Coq en Emilie Benoît.

Guadeloupe. Aan de ene kant is er Greg wiens vrienden (luidruchtig) zijn verjaardag vieren en aan de andere kant twee muntvervalsers die op enkele kilometers afstand dollars aan het drukken zijn. Hoe en waarom krijgen deze twee werelden met elkaar te maken? Een overigens nogal moeizaam vooruitkomend en weinig geloofwaardig scenario naar een idee (?) van Greg Germain. Toch gaat er wel iets vanuit dankzij het decor, het goede humeur van de personages en dankzij het feit dat deze film noir gaandeweg steeds grappiger wordt.

Mamito

1979 | Drama

Frankrijk 1979. Drama van Christian Lara. Met o.a. Lucrèce Saintol, Greg Germain, Roger Tannous, Francisco Charles en Ibo Simon.

Een goedbedoelde, maar technisch ruwe, stuntelig gemaakte film die via een naïef verhaaltje over een werkloze weduwe en haar problemen om een baan te vinden, een lans wil breken voor de onafhankelijkheid van Guadeloupe. Heel sympathiek allemaal, maar goede bedoelingen volstaan helaas niet om een boeiende film te maken.

Chap-La

1978 | Mysterie

Frankrijk 1978. Mysterie van Christian Lara. Met o.a. Greg Germain, Cathy Rosier, Anne Dollans, Lucrèce Saintol en Lucien Gerville-Reache.

Een waarzegster voorspelt een man dat hij op zijn verjaardag zal worden vermoord door een van zijn zoons. Om dat te vermijden simuleert de man een hold-up om in de gevangenis te belanden. Dat vindt zijn vrouw dan weer zo vreemd dat ze een privé- detective inschakelt om een en ander uit te zoeken. Die ontdekt dat niet alleen zijn zonen, maar ook zijn vrouw de man haat en niets liever wil dan hem uit de weg ruimen. En dan pleegt de minnaar van de vrouw zelfmoord... Met het scenario had bijv. Chabrol wonderen kunnen doen, maar voor Lara is het blijkbaar enkel een alibi om de problematiek van, je houdt het niet voor mogelijk, de Franse Antillen uitgebreid uit de doeken te doen. Zonde. Ook bekend als LA DÉROBADE.