nieuwe site?

Jean Ledrut

Componist

Jean Ledrut is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Cervantes

1967 | Biografie, Avonturenfilm

Spanje/Frankrijk/Italië 1967. Biografie van Vincent Sherman. Met o.a. Horst Buchholz, Gina Lollobrigida, José Ferrer, Louis Jourdan en Francisco Rabal.

Levensverhaal van de jonge Miguel de Cervantes, die later faam zou verwerven met de literaire klassieker 'Don Quichot´. Voordat hij zich aan het schrijven wijdde, werd hij namens koning Philips II naar paus Pius V gestuurd om hulp te vragen voor de Spaanse strijd tegen de Moren en beleeft op zijn missie diverse avonturen. Romantische biopic is historisch niet al te accuraat, maar wel visueel aantrekkelijk en spectaculair. Ook bekend onder de titel Young Rebel.

Le procès

1962 | Drama, Komedie

Italië/Duitsland/Frankrijk 1962. Drama van Orson Welles. Met o.a. Anthony Perkins, Jeanne Moreau, Elsa Martinelli, Madeleine Robinson en Orson Welles.

Een kantoorklerk krijgt te horen dat hij geprocedeerd zal worden, maar níet waarvan hij beschuldigd is. Hij probeert vergeefs te ontdekken wat zijn misdaad is, maar voelt zich toch schuldig en wordt tenslotte geëxecuteerd zonder enig proces. Welles reisde heel Europa af voor de uitzonderlijke locaties die hij filmisch samenvoegde tot een nachtmerrie-achtig labyrint van de verpletterende bureaucratie. Barok is mogelijk een literair verraad aan de roman van Kafka, maar tegelijk top-Welles. Perkins is misschien geen ideale K., maar Schneider is uitzonderlijk als Leni. Camerawerk van Edmond Richard en het scenario van is van regisseur Welles.

Le Pain des Jules

1960 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1960. Komedie van Jacques Séverac. Met o.a. Christian Mery, Bella Darvi, Yves Massard, Henri Vilbert en Anne-Marie Coffinet.

De vendetta tussen een aantal Corsicaanse gangsters wordt met komische gevolgen uitgevochten in Parijs, waar het traditionele eergevoel op verbaasd onbegrip stuit. De zonder kraak of smaak verfilmde toneelkomedie krijgt van de acteurs ook weinig mee, terwijl de toespelingen en dialectgrappen voor een niet-Frans publiek onbegrijpelijk zijn.

Austerlitz

1960 | Oorlogsfilm, Historische film, Drama, Biografie

Frankrijk 1960. Oorlogsfilm van Abel Gance. Met o.a. Pierre Mondy, Martine Carol, Rossano Brazzi, Claudia Cardinale en Leslie Caron.

Engeland verbreekt verdrag met Frankrijk en laat lord Nelson Franse vloot blokkeren. Napoleon keert zich tegen Oostenrijk en Rusland en trotseert hun verenigde legers bij Austerlitz. Ruim dertig jaar na klassieker NAPOLEON maakte Gance onevenwichtige film over andere wapenfeiten van de Franse keizer. De eerste helft wordt besteed aan oppervlakkige anekdotes in luxueuze decors die reeks van internationale sterren kans moeten geven, waarna veldslag verdere film in beslag neemt met imponerende en meeslepende momenten. Mondy is verrassende maar geen bevredigende keus voor Napoleon-rol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Ledrut op televisie komt.

Reageer