Jeff York: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Savage Sam

1963 | Familiefilm, Western

Verenigde Staten 1963. Familiefilm van Norman Tokar. Met o.a. Brian Keith, Tommy Kirk, Kevin Corcoran, Dewey Martin en Jeff York.

Vervolg op Disney's OLD YELLER waarin Keith en zijn plattelandsburen kinderen die ontvoerd werden door indianen proberen te redden. Kleurig, maar onevenwichtig.

Old Yeller

1957 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama, Western

Verenigde Staten 1957. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Dorothy McGuire, Fess Parker, Tommy Kirk, Kevin Corcoran en Jeff York.

Als vader Parker voor enkele tijd moet afreizen van de verafgelegen boerderij in Texas moet zijn vijftien-jarige zoon Kirk waken over have en goed. Bij het hoeden van de kudde vee valt een zwerfhond hem lastig, maar als die zich later bij de boerderij ophoudt, wordt Kirk vertederd door het dier en sluit een hechte vriendschap met hem. De hond mag blijven bij vaders terugkeer, en dat is maar goed ook, want hij redt de gehele familie voor een ramp. Dit was de eerste familiefilm van Disney met een dier in de hoofdrol die voor de bioscoop werd gemaakt en er volgden nog meer. Naar het populaire boek van Fred Gipson, die ook aan het scenario van William Tunberg meewerkte. Achter de camera stond Charles P. Boyle. Gesitueerd rond 1859. Werd vervolgd door SAVAGE SAM.

Johnny Tremain

1957 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1957. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Hal Stalmaster, Luana Patten, Jeff York, Sebastian Cabot en Dick Beymer.

Een uitstekende Disneyfilm voor jonge mensen naar de roman van Esther Forbes over een jongen die betrokken raakt bij de Onafhankelijkheidsoorlog; goede samenhang tussen fictie en feiten om de historie tot leven te brengen.

Westward Ho the Wagons!

1956 | Western, Drama

Verenigde Staten 1956. Western van William Beaudine. Met o.a. Fess Parker, Kathleen Crowley, Jeff York, David Stollery en Sebastian Cabot.

Dit is een goed bedoelde, maar langdradige Disney-western over een huifkarrenkaravaan met pioniers die richting westen trekt. De Kiowa`s overvallen hen en sparen hun leven omdat ze de paarden krijgen. Na in Fort Laramie nieuwe zaken aangeschaft te hebben worden ze door de Sioux overvallen maar, scout/arts Parker weet de zoon van het opperhoofd (War Eagle) te genezen. Ze kunnen in vrede verder trekken. De weinige actie werd geregisseerd door Yakima Canutt. Beaudine Jr. was assistent-regisseur en Tom Blackburn bewerkte de roman van Mary Jane Carr. Charles P. Boyle maakte de beelden. Earl Holliman staat als Anthony Numkena in de cast vermeld.

The Great Locomotive Chase

1956 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1956. Western van Francis D. Lyon. Met o.a. Fess Parker, Jeffrey Hunter, Jeff York, John Lupton en Eddie Firestone.

Het thema was al in 1927 gebruikt door Buster Keaton in THE GENERAL en het is die 'General' waar het om draait: de snelste locomotief van de Zuidelijken gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog. Parker is geheimagent Andrews die het ding weet te kapen. Maar Hunter, de baas van de General, is maar kort van zijn stuk gebracht. Hij zet de achtervolging in met de 'Texas', de op een na snelste locomotief, en hij weet Parker ook nog te pakken te krijgen. Goede avonturenfilm van de Disney-studio's, door Lawrence Watkin geschreven. Hij was tevens de producent van deze western. Hertiteld ANDREW'S RAIDERS.

Davy Crockett and the River Pirates

1956 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1956. Familiefilm van Norman Foster. Met o.a. Fess Parker, Buddy Ebsen, Jeff York, Kenneth Tobey en Clem Bevans.

Tweede CROCKETT-film, samengeraapt uit twee Disney-shows; eerste helft is een komische rivierbotenrace met Mike Fink (York), tweede helft is een meer serieuze confrontatie met Indianen. Matige humor.

Surrender

1950 | Historische film

Verenigde Staten 1950. Historische film van Allan Dwan. Met o.a. Vera Ralston, John Carroll, Walter Brennan, Francis Lederer en Jane Darwell.

Ralston is exotisch, zo niet overdramatisch, als een meisje dat iedereen tegen elkaar uitspeelt. Een knap geproduceerde historische film van Republic Pictures.

Blondie's Holiday

1947 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1947. Komedie van Abby Berlin. Met o.a. Penny Singleton, Arthur Lake, Larry Simms, Marjorie Kent en Jerome Cowan.

Dagwood laat zich in met gokkers en belandt in de gevangenis als hij besloten heeft in te zetten bij de paardenrennen om snel geld te verdienen. Bobby Larson verving Danny Mummert als Alvin in deze aflevering.

Up Goes Maisie

1946 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1946. Romantiek van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Sothern, George Murphy, Hillary Brooke, Stephen McNally en Ray Collins.

In het na-oorlogse Amerika voorziet Maisie (Sothern) zichzelf van een nieuw image om bij helikopter-uitvinder Murphy een job als secretaresse te krijgen. Ze ontdekt dat hij wordt bedrogen door zijn financier, die Murphy's uitvinding, waarvoor nog geen patent is aangevraagd, wil stelen. Onderhoudende hoewel erg verouderde plot, die Sothern eindelijk weer eens de kans gaf te bewijzen dat ze betere scenario's verdiende dan die uit de Maisie-serie. Enkele goede grappen en vooral de spectaculaire finale gaven dit scenario van Thelma Robinson iets meer pit. Toch wordt duidelijk dat de producenten op een dood spoor zaten, en de reeks werd dan ook beëindigd met deel tien: UNDERCOVER MAISIE. Robert Planck was verantwoordelijk voor de fotografie. Zie ook: 'Maisie'-serie.

The Yearling

1946 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Clarence Brown. Met o.a. Gregory Peck, Claude Jarman jr, Jane Wyman, Margaret Wycherly en Chill Wills.

Boer Penny Baxter leidt, samen met zijn vrouw Orry en zijn elfjarig zoontje Jody, een rustig bestaan in Florida, aan de rand van de wildernis. Jody raakt bevriend met een hertje en ze groeien samen op tot het dier schade aan de boerderij begint toe te brengen.

The Postman Always Rings Twice

1946 | Drama, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1946. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Lana Turner, John Garfield, Cecil Kellaway, Hume Cronyn en Audrey Totter.

Een zwerver valt als een blok voor een getrouwde vrouw en wordt door haar gevraagd haar lompe, maar steenrijke man te vermoorden. Gebaseerd op James M. Cains gelijknamige bestseller, die in Europa al twee keer eerder verfilmd was: als Le dernier tournant (1939), een obscuur werkje van Pierre Chenal en als Ossessione (1942), de debuutfilm van Luchino Visconti. In 1946 volgde de eerste Amerikaanse verfilming onder regie van Tay Garnett die het verhaal omtoverde tot een klassieke film noir. En tenslotte deed Bob Rafelson het in 1981 nog eens dunnetjes over.