Walter Heynen: cast en muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Elixir d'Anvers

1996 | Korte film

België​/​​Nederland 1996. Korte film van Robbe De Hert, Boris Paval Conen, Nathalie Deklerck, Tom Van Overberghe en Wim Symoens. Met o.a. Dré Steemans, Eugène Bervoets, Paul-Emile Van Royen, Luc D'Heu en Wouter Steenbergen.

Elixir d'Anvers brengt in zes bedrijven de bewogen geschiedenis van een stad aan een rivier in beeld

Verloren Maandag

1973 | Drama

België​/​​Nederland 1973. Drama van Luc Monheim. Met o.a. Joris Collet, Monique van de Ven, Marysia De Pourbaix, Jan Decleir en Roger Van Hool.

Antwerpen is goed voor veel sfeer-van-de-zelfkant in een verhaal over een gevluchte Pool op zoek naar Van de Ven. Dit is één van haar mindere filmrollen. De film is ook bekend onder de Engelse titel WAY OUT.

Home Sweet Home

1973 |

Frankrijk​/​​België 1973. Benoit Lamy. Met o.a. Marcel Josz, Elise Mertens, Jane Meurisse, Anna Petersen en Claude Jade.

Een verrukkelijke satire op de bevoogdende toestanden in een verzorgingstehuis, waar - uiterst goed geregisseerde - bejaarden een opstand beramen. De documentair observerende camera (van Michel Baudoir) geeft de film de juiste toets. Een voorbeeldige Belgische komedie.

Lieven Gevaert, eerste arbeider

1968 | Drama, Biografie

België 1968. Drama van Rik Kuypers. Met o.a. Arnold Willems, Roger Hullaert, Ray Verhaeghe, Paul S'Jongers en Bernard Verheyden.

Dokudrama over het leven van Lieven Gevaert, een volksjongen uit het Antwerpse die het tot 'captain of industry' bracht als fabrieksdirecteur van het internationaal befaamde bedrijf Gevaert, gespecialiseerd in producten voor de fotografie. Willems is een indrukwekkende Gevaert op oudere leeftijd, cineast Le Bon debuteert hierin als acteur in de rol van een advocaat.

Adieu Filippi

1968 | Misdaad, Drama

België 1968. Misdaad van Rik Kuypers. Met o.a. Wies Andersen, Benny Scheffer, Sylvia Bakker, Robert Marcel en Alberto Althoff Jr.

Naar een al niet erg bijzondere roman van Bianca Geyselen, een zeer onbekende schrijfster overigens. De aan het bespottelijke grenzende geschiedenis van een verliefde clown en moordenaar, die de dubbelganger van degene die hij per ongeluk heeft gedood tegenkomt, en verteerd door wroeging en drank sterft. Met de film, die zich hoofdzakelijk in de tent van circus Boltini afspeelt, is het erger gesteld. Beelden van de voorstelling zijn ingelast in het sentimentele verhaaltje, maar niet zoals het hoort. Het ergste is echter, dat er in zwartwit is opgenomen. Kortom, een ramp! Voeg daaraan toe dat deze film een Franse titel heeft, drie producenten telt, respectievelijk afkomstig uit Wallonië, Brussel en Nederland, en dat er Vlaams in wordt gesproken. De reactie van het Franstalige publiek laat zich raden.

De obool

1965 | Experimenteel

België 1965. Experimenteel van Rik Kuypers. Met o.a. Leo van Herwegen, Roger van der Velden, Marcel Leemans, Paul Remes en Arnod Willems.

Tamelijk ingewikkelde, verwarrende, pretentieuze, onbegrijpelijke en onbedoeld komische variaties rond een thema uit de mythologie. Charon vaart alleen die overledenen over, bij wie een obool in de mond is gelegd. Wat de filmer- scenarioschrijver-cameraman hiermee nu eigenlijk heeft willen zeggen, blijft onduidelijk. Een veelzijdig filmmaker, zeker, maar van wat? Bovendien duurt het te lang. Niettemin verdient de originele, konkrete muziek met geluidseffecten van Bruyndonckx, terwijl Heynen de oriëntaalse motieven voor het orkest bewerkte, een bijzondere vermelding.