Brian Bonsall: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Lily in Winter

1994 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Natalie Cole, Brian Bonsall, Marla Gibbs, Cecil Hoffman en Dwier Brown.

Cole, de dochter van de beroemde zanger Nat King Cole, speelt een kindermeid van het platteland in Alabama, die in 1957 in New York zorgt voor een blanke jongen (Bonsall) van negen, waarvan de ouders (Hoffman en Brown) op het toneel staan en het te druk hebben met hun werk om zich met hun zoon bezig te houden. Het kind heeft zich aan zijn kindermeid gehecht en heeft een emotionele binding met haar. Hij stapt als blinde passagier op de trein, die zijn kindermeid naar haar thuis in Alabama vervoert. De eenzame jongen komt in een vreemde en vijandige wereld terecht, terwijl zijn ouders het kindermeisje beschuldigen van ontvoering. Cole bewijst dat ze kan acteren en de bijrollen geven haar de juiste steun. Scenarioschrijver-uitvoerend producent Robert Eisele heeft zich ervoor gehoed een film te maken die racisme tot onderwerp heeft, en hij geeft een juist beeld van de gangbare opvattingen in die tijd in zijn land. Helaas bevat de plot wat gaten, maar regisseur Mann heeft met veel routine en grote vaardigheid de rimpels glad gestreken, zodat het resultaat solide amusement is dat het beste rond de kerst genoten kan worden. Terwijl de kijker een warm kerstgevoel bij zich voelt opwellen, is Mann niet in de bekende valkuilen van dit soort films en verhalen getrapt. Het camerawerk van Charles Mills is glashelder.

Father And Scout

1994 | Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Richard Michaels. Met o.a. Bob Saget, Brian Bonsall, Troy Evans, Stuart Pankin en David Graf.

Vader Spencer Paley (Saget) en zijn zoon Michael (Bonsall) leven op gespannen voet. Michael is dan ook niet erg enthousiast als hij met zijn vader de bergen intrekt om te gaan kamperen. Langzaam maar zeker groeien ze echter naar elkaar toe. Voorspelbaar relatie-conflict dat natuurlijk opperbest eindigt, dus met weinig gevoel voor realisme gemaakt. De positieve gedachte die uit de film straalt kan misschien een gunstige invloed hebben op kinderen, maar zal hen zeker niet harden voor het echte leven. De 'American Dream' tot ideale hoogte opgedreven. Suikerzoet scenario geschreven door Shelton Bull en Hoyt Hilsman. Fotografie van Isidore Mankofsky.

Blank Check

1994 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Komedie van Rupert Wainwright. Met o.a. Brian Bonsall, Karen Duffy, Miguel Ferrer, James Rebhorn en Jayne Atkinson.

De jeugdige held is de slimme 11-jarige Preston Waters, die begrijpt wat de waarde van geld is. Een oplichter rijdt zijn fiets stuk en geeft hem een blanco cheque voor de reparatie. Preston haalt prompt een miljoen dollar van de bank en bouwt een mini-imperium voor de buurt. Dan komen de gangster en zijn handlangers het geld terughalen en zit de kijker opgezadeld met de zoveelste domme Home Alone-kloon (van Disney).

Father Hood

1993 | Actiefilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1993. Actiefilm van Darrell Roodt. Met o.a. Patrick Swayze, Halle Berry, Sabrina Lloyd, Brian Bonsall en Michael Ironside.

Verachtelijke gangster Jack Charles heeft zich nimmer iets van zijn kinderen heeft aangetrokken, zelfs niet na de dood van zijn vrouw. Als hij echter ontdekt dat ze mishandeld worden in het kindertehuis, explodeert hij. Flauwe actiekomedie die duidelijk geïnspireerd werd op SUGARLAND EXPRESS, maar met de vaart van een boemeltreintje voortkruipt.

Mikey

1992 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1992. Horror van Dennis Dimster. Met o.a. Brian Bonsall, Diana Baines, Mark Venturini, Mimi Craven en John Diehl.

Titelpersonage is een negen-jarige jongen, die al verschillende pleegouders had. Vreemd genoeg kwamen al die gezinnen waar hij vertoefde om door een gewelddadige dood. Wie zou nu een kind kunnen verdenken? Om het moeilijker te maken: een kind dat aangenomen wordt, gaat steeds onder een andere naam naar een andere staat. Nu is hij opgenomen in het gezin Diehl-Craven, die het ware gezicht van Mikey pas te zien krijgen als het te laat is. Vreemde, kleine griezel-thriller waarin een zeer angstaanjagende sfeer heerst. Bonsall is werkelijk duivels als de jonge onverlaat. Het genoegen dat zijn gezicht uitstraalt, telkens hij iemand doodt, is meer dan ijzingwekkend. Zeker niet geschikt voor de gemiddelde kijker die even lekker ontspannen wil, maar een aanrader voor mensen met sterke maag die van rillen houden. Scenario van Jonathan Glassner.

Distant Cousins

1992 | Thriller

Verenigde Staten 1992. Thriller van Andrew Lane. Met o.a. Mel Harris, Brian Bonsall, David Keith, William Katt en Mary Crosby.

Kate (Harris) krijgt onverwacht bezoek van Harry Young (Keith), een verre neef van haar man Richard (Katt), die hem maar vaag herinneren kan. Kate vertrouwt het zaakje niet en haar vrees is niet ongegrond. Neef Harry bevindt zich in gezelschap van zijn goedogende vriendinnetje Connie (Helgenberger). Blijkt later dat dit tweetal jarenlang verpleegd werd in een psychiatrische instelling en ontsnapt zijn. Het ligt voor de hand dat deze twee psychopathen voor amok zorgt in het brave gezinnetje van onze burgerlijke Kate. Soms een vindingrijke variatie op het thema 'criminelen bedreigen keurige familie' met een scenario van C. Courtney Joyner en Pierre David. De muziek is van Parmer Fuller en het camerawerk is van Phil Parmet. Een prachtige rol voor Keith als de zeer onprettig gestoorde, vermeende neef. Goed opgebouwde suspense die af en toe claustrofobisch is en voor de nodige opwinding zorgt. Ook bekend als DESPERATE MOTIVE.

False Arrest Parts I & II

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Bill L. Norton. Met o.a. Donna Mills, Steven Bauer, Lane Smith, Lewis Van Bergen en Dennis Christopher.

Waargebeurd verhaal over welgestelde Joyce Lukezic (Mills), getrouwd met een succesvolle ondernemer (Wagner). Ze is moeder van drie kinderen uit een vorig huwelijk. Als de zakelijke compagnon van haar man wordt vermoord, wijst men in de richting van Joyce. Zij belandt - onschuldig - in de gevangenis en haar familie laat haar in de steek. Ze moet drie jaar keihard vechten voor de vrijheid en rehabilitatie. De regie is onstandvastig, de film is te lang, en er blijven te veel vragen onbeantwoord. Andrew Laskos schreef het scenario aan de hand van interviews, rechtbankgegevens en het boek van Joyce Lukezic (met Ted Schwarz). Wordt meestal in twee delen uitgezonden. Camerawerk van Robert Draper.

Angel of Death

1990 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1990. Horror van Bill L. Norton. Met o.a. Jane Seymour, Gregory Harrison, Brian Bonsall, Peggy Rea en Ray Walston.

De gescheiden lerares Laura krijgt op een nacht een telefoontje van haar stille aanbidder Gary en kan niet bevroeden dat hij wegens moord op zijn vrouw en zoon in de gevangenis zit. Korte tijd later ontsnapt Gary en verschaft hij zich als model toegang tot de kunstacademie waar Laura lesgeeft. Hij weet haar vertrouwen en dat van haar zoontje te winnen. Als Gary een concurrente van Laura vermoordt om haar aan een leerstoel te helpen, ontdekt ze zijn ware identiteit en vreest ze dat haar ex zijn volgende slachtoffer zal worden.

Do You Know The Muffin Man?

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Gilbert Cates. Met o.a. Pam Dawber, John Shea, Stephen Dorff, Anthony Geary en Matthew Laurance.

Shea en Dawber leiden, samen met hun twee kinderen, een zorgeloos bestaan. Op een dag horen ze dat een vriendje van hun zoontje seksueel mishandeld wordt. Ze zijn diep geschokt. Maar dan vertelt hun zoontje dat hem dat ook overkomen is. Nu zijn ze vastbesloten om de dader te vinden. Een thema dat tijdelijk erg in trek was als Amerikaanse tv-film, maar hier werd het zeker niet op zijn best uitgewerkt. In het scenario van Daniel Freydenberger wordt het een goedkoop wraakverhaal verpakt in de vlekkeloze stijl van een alledaagse film voor het kleine scherm. Achter de camera stond Mark Irwin.

Go to the Light

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Mike Robe. Met o.a. Linda Hamilton, Richard Thomas, Piper Laurie, Ned Beatty en Brian Bonsall.

Een gezin wordt geconfronteerd met de onvermijdelijke dood van hun acht-jarige zoon, die aan bloederziekte lijdt, en AIDS heeft opgelopen. Naar een waar gebeurd verhaal over het gezin Oyler en hun zoon Ben. Goed bedoeld, maar verschrikkelijk deprimerend. Ook bekend als GO TOWARDS THE LIGHT.