Heinz Salfner: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Unser Fräulein Doktor

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Jenny Jugo, Albert Matterstock, Heinz Salfner, Hans Schwarz jr. en Hans Richter.

Juffrouw Hansen, een jonge lerares (Jugo), heeft het niet makkelijk. Haar mannelijke kollega's, met name de heer Klinger zien haar niet voor vol aan, omdat ze een vrouw is. Pas als Klinger een been breekt en juf Hansen zijn klas meer dan voortreffelijk weet op te vangen en voor te bereiden op het komende eindexamen, keert het tij. Ze heeft dan wel de harten van de leerlingen gestolen, wat Klinger jaloers maakt. Tijdens een schoolreisje wordt de strijdbijl echter begraven en bloeit er zelfs een romance op tussen de voormalige rivalen. Wederom heeft regisseur Engel met zijn favoriete hoofdrolspeelster Jugo een vermakelijke komedie met diepgang geproduceerd. Matterstock bewijst zich een gelijkwaardige tegenspeler, die de strijd aanbindt met Jugo middels heerlijke dialogen. Scenario van Fritz Schwiefert. Camerawerk van Massimo Terzano.

Ein hoffnungsloser Fall

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Hannes Stelzer, Karl Ludwig Diehl, Hans Richter en Heinz Salfner.

Weer is het het succesvolle duo Engel-Jugo dat garant staat voor een uitermate goed geslaagde, plezierige komedie. Jugo speelt zeer geloofwaardig de rol van een rijk, verwend meisje, dat slechts uit koppigheid tegenover haar vader medicijnen gaat studeren en verandert in een serieus meisje met verantwoordelijkheidsbesef. Ze moet ook nog kiezen tussen twee mannen, student Hans (Stelzer) en een professor (Diehl). Een film die het aanzien waard is en die ook vandaag nog goed amusement biedt. Scenario van Jochen Huth. Camerawerk van Fritz Arno Wagner.

Anton der Letzte

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, O.W. Fischer, Elfriede Datzig, Charlotte Ander en Heinz Salfner.

Een graaf kan er pas na veel verwikkelingen mee instemmen dat zijn zoon met een meisje van `gewone komaf` trouwt. Een monumentale rol van Moser als de kamerdienaar Anton om wie alles draait. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938- 1945) Duits geworden was.

Fünf Millionen suchen einen Erben

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Heinz Rühmann, Oskar Sima, Albert Florath, Vera von Langen en Heinz Salfner.

E[KA1]en van de aardigste R[KA3]uhmann-producties, typisch amusement uit de jaren dertig. Als stofzuigerverkoper Peter Patt kan hij 5 miljoen erven als hij gelukkig getrouwd is. Een bende oplichters wil hem daarbij helpen, vooral met het incasseren van het geld. Echter, een vervelende neef Patrick (fraaie dubbelrol van Rühmann) loopt hem telkens voor de voeten. Het scenario is van Georg Hurdalek en Jacob Geis. Het camerawerk is van Ewald Daub.

Mädchen für alles

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Grethe Weiser, Ralph Arthur Roberts, Ellen Frank, Rudolf Platte en Irmgard Nowak.

Hanni (Weiser), `meisje-voor-alles` bij dr. F[KA3]urgartner (Robets) en zijn vrouw Lissy (Frank), is verliefd op een beroemde vlieger met wie ze onder de naam Isabella correspondeert. Lissy wil dat deze met de schoonzuster van haar man trouwt en ontslaat Hanni, die na veel verwikkelingen tóch in de armen van de piloot belandt. Er valt vooral dankzij Grethe Weiser heel wat af te lachen hoewel het er hier en daar wel wat te dik bovenop wordt gelegd. Scenario van B.E. Lüthge naar het toneelstuk van Hans Adler. Camerawerk van Carl Drews.

Die Austernlilli

1937 | Komedie, Muziek

Duitsland 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gusti Wolf, Hermann Thimig, Theo Lingen, Heinz Salfner en Oskar Sima.

Een zangeresje dat in een oesterrestaurant werkt wordt een revue-ster en verlooft zich met haar chef. Een vrolijke komedie met liedjes als 'Wenn jetzt der Richt'ge käm' van Stolz.

Der Mann von dem man spricht

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Theo Lingen, Heinz Salfner en Gusti Huber.

Een student die het met de studie niet zo nauw neemt, treedt op als dompteur in een circus. Een dolle klucht, waarin Rühmann vakkundig wordt bijgestaan door Hans Moser en Theo Lingen. Scenario van Hanns Saßmann. Camerawerk van Eduard Hoesch.

Ein Hochzeitstraum

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Ida Wüst, Inge List, Ferdinand Marian en Heinz Salfner.

Vera is verliefd op een chauffeur, maar haar moeder, de weduwe Polenska, wil haar aan Prins Narischkin koppelen. Wanneer de Prins slechts diens kamerdienaar blijkt te zijn en de chauffeur de echte Prins is er geen vuiltje meer aan de lucht! Dit aardige blijspel is vlot geregisseerd en geacteerd en wordt ondersteund door de muziek van Kreuder.

Allotria

1936 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1936. Komedie van Willi Forst. Met o.a. Renate Müller, Heinz Rühmann, Jenny Jugo, Adolf Wohlbrück en Hilde Hildebrand.

Het lukt maar niet om tot het altaar te geraken met de paartjes Müller-Wohlbrück en Jugo-Rühmann. Schitterende rolletjes van met name Jugo en Rühmann, prachtige Art Déco-decors en een prima scenario van Jochen Huth en Willi Forst. Camerawerk van Ted Pahle en Werner Bohne.

Ich war Jack Mortimer

1935 | Misdaad

Duitsland 1935. Misdaad van Carl Froelich. Met o.a. Adolf Wohlbrück, Sybille Schmitz, Eugen Klöpfer, Marieluise Claudius en Hilde Hildebrand.

Weense taxichauffeur Fred (Wohlbr[KA3]uck) vindt een lijk in zijn auto. Bang om van moord beschuldigd te worden gaat hij de rol spelen van de dode. Vanaf dat moment is hij Jack Mortimer. Na vele dramatische verwikkelingen, als Fred steeds meer verdenking op zich heeft geladen, geeft de echte moordenaar zich aan: dirigent Pedro (Klöpfer) heeft, gek van jaloezie, de minaar van zijn vrouw vermoord. De oude rot Carl Froelich heeft van dit verhaal een adembenemende en sfeervolle thriller gemaakt met uitstekende acteurs, goede muziek en een uitstekende cameravoering. Een belevenis, deze film. Wohlbrück krijgt eindelijk de kans eens wat anders te spelen dan de galante ridder.

Die vom Niederrhein

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Max Obal. Met o.a. Lien Deyers, Albert Lieven, Fritz Kampers, Helene Fehdmer en Elisabeth Wendt.

Verfilming van een boek van de populaire schrijver Rudolf Herzog die vlak voor 1900 heel populiar was. De zoon van een industrieel (Lieven) wordt verliefd op de dochter van een wasvrouw (Fehdmer). Maar als de jongeman uit Düsseldorf in Heidelberg gaat studeren, is hij zijn liefje gauw vergeten. Toch is zij het die hem redt als hij later zelfmoord wil plegen, en de gelieven krijgen elkaar alsnog. Middelmatige verfilming van een middelmatige roman. Een stoffige film die in 1933 al uit de tijd was. Jammer van de goede acteurs.