nieuwe site?

Serafima Birman

Acteur

Serafima Birman is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Don Quixote

1957 |

SU 1957. Grigori Kozintsev. Met o.a. Nikolai Tsjerkassov, Yuri Tolubeyev en Serafima Birman.

Een goed gemaakte en nog steeds vermakelijke bewerking van Cervantes` beroemde roman. De film betekende Kozintsevs artistieke comeback (na een inzinking sinds de beƫindiging van een 20-jarige samenwerking met Trauberg), waarna zijn beroemde Shakespeare verfilmingen HAMLET en KING LEAR volgden. De hoofdrol wordt vertolkt door de grote Tsjerkassov, bekend van o.m. ALEXANDER NEVSKI en IVAN GRONZY.

Ivan Grozny 1

1945 | Historische film

SU 1945. Historische film van Sergei M. Eisenstein. Met o.a. Nikolai Tsjerkassov, Ludmila Tselikovskaya, Serafima Birman, Pavel Kadochnikov en Mikhail Nazvanov.

Monumentaal epos over de groothertog van Moskou, Ivan, die leefde in de 16e eeuw. Na zijn kroning tot tsaar besluit hij het hele Russische grondgebied te verenigen en trekt daarom op tegen vijanden en bezetters. Het eerste deel werd bekroond met de Stalinprijs; er was een trilogie gepland, maar er kwamen slechts twee delen tot stand, omdat de regisseur in 1948 overleed.

Devoesjka s korobkoi

1927 | Komedie

SU 1927. Komedie van Boris Barnet. Met o.a. Anna Sten, Vladimir Fogel, Serafima Birman en Paval Pol.

Een komedie over een naaister, werkzaam in een hoedenfabriek, die weigert zich over te geven aan haar gevoelens of af te wijken van haar principe voor de verleidingen van het geld. De eerste film die Barnet alleen regisseerde wordt als een van de fraaiste voorbeelden beschouwd van de sociale satire uit de N.E.P.- periode, Lenins Nieuwe Economische Politiek die de Sovjetbevolking grotere vrijheden toestond. Barnet stond-evenals Poedovkin en Eisenstein - sterk onder invloed van Koelesjovs theorieƫn en behoorde ook tot diens avant-gardebeweging.

Zakroischik iz Torzhka

1925 |

SU 1925. Yakov Protazanov. Met o.a. Olga Zhizneva, Vera Marezkaya, A. Ktorov en Serafima Birman.

Doldwaze komedie, oorspronkelijk bedoeld om een lening van de staat los te krijgen. Het gaat over twee geliefden, die van het ene ongeluk in het andere rollen, tot ze beloond worden: ze komen in het bezit van een loterijbriefje waarop een grote prijs is gevallen. Prachtig geregisseerd door de meester van de Russische stomme film Protazanov. Heerlijk spel van Il'yinski, de Buster Keaton van de Sovjetunie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serafima Birman op televisie komt.

Reageer