Marte Harell: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

Tatort - Mord im Ministerium

1974 | Mysterie

Oostenrijk 1974. Mysterie van Fritz Eckhardt. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Roland, Lieselotte Plauensteiner en Gustav Dieffenbacher.

In Wenen wordt een hoge regeringsambtenaar vergiftigd. Was het de bedoeling een minister om te brengen, die zijn koffie liet staan omdat hij werd weggeroepen? Zowel de binnenlandse veiligheidsdienst als de Oostenrijkse recherche onderzoeken het geval. Een verdachte, een agent van een vreemde mogendheid, wordt snel gevonden, maar kort daarop moet een andere topambtenaar eraan geloven. Oberinspektor Marek (Eckhardt) koestert argwaan. Hij gelooft dat een ambtenaar zijn concurrenten bij het carri[KA2]ere maken uit de weg ruimt. Bij de ondervraging bekent de gearresteerde functionaris vlotjes, maar zijn bekentenis blijkt vals te zijn. De dikke, gemoedelijke Oostenrijkse acteur Eckhardt regisseerde zichzelf als Marek, een personage dat hijzelf al sinds 1963 schiep. Gemakkelijk om naar te kijken, niet onnodig gecompliceerd en niet wreed hoewel er enkele doden zijn te betreuren. De gastcommissaris is de Berlijnse Kriminalhauptkommissar Kasulke, die zijn collega terzijde staat (ook om niet vergeten te worden) en gespeeld wordt door Paul Esser. Het scenario is van regisseur Eckhardt. Aflevering 44.

Abenteuer eines Sommers

1973 | Familiefilm, Misdaad

Oostenrijk 1973. Familiefilm van Helmut Pfandler. Met o.a. Matthias Habich, Heini Schober, Fred Liewehr, Marte Harell en Franz Stoss.

Spannende zaken in een klein dorp aan de Hongaars- Oostenrijkse grens in 1910. Een kastelein wordt vermoord en een argeloze schaapherder krijgt de schuld. Gelukkig kan een jongen van elf met zijn vriendjes de politie bij het onderzoek helpen en wordt de ware dader gearresteerd. Zelfs volwassenen zullen zich niet vervelen met dit verhaal van niemand minder dan Alexander Sacher-Masoch dat door Veit Heiduschka en Kurt Nachmann tot scenario werd bewerkt, al zullen sommigen van het jonge volkje andere opvattingen over actie hebben. Het camerawerk is van Elio Carniel.

Die Große Kür

1964 | Romantiek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1964. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Marika Kilius, Hans-Jürgen Bäumler, Peter Kraus, Paul Hörbiger en Mady Rahl.

Hoofdrollen Marika en Hans-J[KA3]urgen werden in 1963 en 1964 wereldkampioen kunstschaatsen. Ze waren immens populair en daar moest een film van komen. Het werd een vage liefdesgeschiedenis vol misverstanden ondersteund door sterren. Marika engageert zich voor een Weense ijsrevue en Hans-J[KA3]urgen tekent een contract met een Amerikaanse show. Hun agenten stellen alles in het werk om ze weer bij elkaar te brengen. Het succes van toen is nu alleen nog leuk voor de nostalgiegangers. Antel maakte drie jaar later nog eens zo`n film met hetzelfde stel, DAS GRO[KL29]E GL[KA3]UCK, waarin ook het schaatsen (en daarbij behorende glitter) de voornaamste attractie vormt. Scenario van Kurt Nachmann en camerawerk van Siegfried Hold.

Der Held meiner Träume

1960 | Komedie

Duitsland 1960. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Carlos Thompson, Heidi Brühl, Maria Perschy, Peter Vogel en Klaus Dahlen.

Een onwaarschijnlijke komedie van veelfilmer Rabenalt (dat jaar werden het er vier!) rondom twee families die met hun tienerzoons en -dochters gezamenlijk op vakantie zijn. De ontluikende jeugd flirt wat met elkaar, maar de meisje vallen echt in zwijm als ze (zoals geheel logisch te verwachten viel) een piloot ontmoeten die zojuist een noodlanding heeft gemaakt. Trouwens die moet deze flauwe film ook maken. Het scenario is van Gina Falckenberg en Johannes Alexander Hübler-Kahla. Het camerawerk is van Willi Sohm.

Im Prater blüh'n wieder die Bäume

1958 | Muziek

Oostenrijk 1958. Muziek van Hans Wolff. Met o.a. Johanna Matz, Gerhard Riedmann, Nina Sandt, Theo Lingen en Marte Harell.

Een prins wordt verliefd op een meisje van eenvoudige komaf, maar moet om politieke redenen van een huwelijk afzien. Een matte verfilming van het toneelstuk Die Sachertorte. Geza von Bolvary zou er beslist méér van hebben gemaakt. Stolz' befaamde 'Wienerlied', dat als titel fungeert, plus twee door hem voor deze film gecomponeerde melodieën zorgen in ieder geval voor nog wat Weense sfeer.

Spionage

1955 | Drama

Oostenrijk 1955. Drama van Franz Antel. Met o.a. Ewald Balser, Hannelore Bollmann, Erik Frey, Barbara Rütting en Gerhard Riedmann.

Veel te banale bewerking van een beroemde en beruchte spionagezaak in Oostenrijk tijdens WO I. Oberst Redl (Balser) is hoofd van de contraspionage van de k.u.k.-monarchie, maar verkoopt militaire geheimen aan de Russische vijand om zijn dure levensstijl - een homoseksuele relatie met een jonge luitenant (Werner), die hem chanteert - te financieren. Als hem de grond onder de voeten te heet wordt, probeert Redl Werner als spion te laten ontmaskeren, maar zijn eerzuchtige ondergeschikte Hauptmann Angelis (Riedmann), trapt er niet in en laat Redl in zijn val lopen. De ongelukkige kolonel kent dan nog maar een uitweg: zelfmoord om zijn eer te redden. Naar een historische affaire uit 1913 in Wenen, die echter door István Szabó in 1984 met Klaus Maria Brandauer in de hoofdrol honderd keer beter gedaan werd. Alexander Lernet-Holenia en Kurt Nachmann schreven het scenario, terwijl de camera bemand werd door Hans H. Theyer en Hans Matula.

Liebeskrieg nach Noten

1953 | Komedie, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van Karl Hartl. Met o.a. Johannes Heesters, Marte Harell, Paul Kemp, Ingrid Pan en Per Schmidt.

Een popmuzikant en een lerares klassieke muziek vinden elkaar ten lange leste, als ze ontdekt hebben dat de muziek van de ander toch best acceptabel is. Een schamel muzikaal blijspelletje, waar tussen de liedjes door krampachtig gezocht wordt naar wat handeling.

Du bist die Rose vom Wörthersee

1952 | Muziek, Komedie

Duitsland 1952. Muziek van Hubert Marischka. Met o.a. Marte Harell, Grethe Weiser, Waltraud Haas, Hans Moser en Curd Jürgens.

Een man tussen twee vuren: een wereldberoemde componist leert in Amerika een jongedame kennen, die net als hij in Kärnten geboren is. Wanneer de twee naar huis gaan om hun verloving aan te kondigen, verschijnt ook de zuster van zijn aanstaande - zijn jeugdliefde... Een platte amusementsfilm vol sentiment.

Wiener Walzer

1951 | Familiefilm, Drama, Muziek, Historische film

Oostenrijk 1951. Familiefilm van Emile E. Reinert. Met o.a. Adolf Wohlbrück, Marte Harell, Lilly Stepanek, Fritz Imhoff en Lotte Lang.

De levensgeschiedenis van de koning van de Weense wals, Johann Strauß. Zijn beroemde composities, zijn affaire met de jonge Milly en de rivaliteit tussen hem en zijn eigen zoon, van wie hij dacht dat hij geen talent had, maar die bijna beroemder dan hij werd. Goed gespeelde, prettige amusementsfilm.

Erzherzog Johanns große Liebe

1950 | Drama

Oostenrijk 1950. Drama van Hanns Schott-Schoebinger. Met o.a. O.W. Fischer, Marte Harell, Franz Pfaudler, Josef Meinrad en Franz Herterich.

Een smartlap van de bovenste plank: een liefdesgeschiedenis in hoge adellijke kringen. Pure pulp en escapisme van het zuiverste water voor toenmalige bioscoopgangers in gewetensnood over hun niet zo lang geleden collectieve gedrag.

Glaube an mich

1946 | Drama, Sportfilm

Oostenrijk 1946. Drama van Géza von Cziffra. Met o.a. Marte Harell, Rudolf Prack, Ewald Balser en Erik Walter.

Een al wat oudere professor laat zijn jonge bruid door zijn neef op de proef stellen. Toevallig hoort ze van dit plan en wil wraak nemen door het spel mee te spelen. Aan het einde van de onbelangrijke handeling doet de professor edelmoedig afstand van haar. Oostenrijkse publieksfilm in wintersportomgeving.

Die Fledermaus

1945 | Muziek, Komedie, Romantiek

Duitsland 1945. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Willy Fritsch, Johannes Heesters, Siegfried Breuer en Dorit Kreysler.

Johann Strauss' beroemde operette met decorontwerp van Robert Herlth en gedirigeerd door Alois Melichar en camerawerk van Willy Winterstein. Het scenario is bewerkt door Ernst Marischka.

Schrammeln

1944 | Muziek

Duitsland 1944. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Paul Hörbiger, Marte Harell, Hans Holt, Hans Moser en Fritz Imhoff.

Een film over een beroemd Weens schrammel-kwartet. Een meisje doet afstand van haar liefde voor een van de vier om het kwartet maar bij elkaar te houden. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Tolle Nacht

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Marte Harell, Gustav Fröhlich, Theo Lingen en Marina Ried.

Een zangeres krijgt in haar hotelkamer nachtelijk bezoek van een man in pyjama die de weg is kwijtgeraakt. Daaruit vloeien de nodige complicaties voort. Een verre van origineel gegeven, daarenboven allesbehalve verrassend uitgewerkt. Van Lingen als regisseur zou men iets meer mogen verwachten.

Frauen sind keine Engel

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Willi Forst. Met o.a. Marte Harell, Hedwig Bleibtreu, Margot Hielscher, Axel von Ambesser en Curd Jürgens.

Een beroemd filmregisseur wordt tijdens een bootreis omgeven door vrouwen die op eigenbelang uit zijn. Minder flitsend verfilmd dan men van Forst gewend is, maar toch heel amusant en met prima muziek van Mackeben. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Het scenario is van Geza von Cziffra. Het camerawerk is van Jan Stallich.

Der Dunkle Tag

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Willy Birgel, Ewald Balser, Josef Eichheim en Hans Zesch-Ballot.

Wolf Burkhardt komt uit Afrika met verlof naar Duitsland en tracht zijn inmiddels getrouwde jeugdliefde over te halen haar man te verlaten en met hem mee terug te gaan. Het slappe verhaal komt ondanks de goede acteurs en de bekwame regisseur niet tot leven.

Die heimliche Gräfin

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Elfriede Datzig, Rosa Albach-Retty, Wolf Albach-Retty en Paul Hörbiger.

Een gezelschapsdame ruilt van naam met een gravin die aan het toneel gaat. Er ontstaan nogal wat verwikkelingen, mede doordat de pseudo-gravin op een berucht avonturierster lijkt. Veel gepraat, weinig sfeer. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Scenario van Géza von Cziffra. Camerawerk van Willy Winterstein.

Brüderlein fein

1942 | Muziek

Duitsland 1942. Muziek van Hans Thimig. Met o.a. Hans Holt, Hermann Thimig, Marte Harell, Ferdinand Mayerhofer en Winnie Markus.

Deze biografie van de bekende Weense volksdichter Ferdinand Raimund legt het accent op diens amoureuze perikelen. Toneelmatig, maar uitstekend geacteerd. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Dreimal Hochzeit

1941 | Romantiek

Duitsland 1941. Romantiek van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Hedwig Bleibtreu, Willy Fritsch, Theo Lingen en Theodor Danegger.

Een Russische vorst is verliefd op een vrouw, die niet `geduld` wil worden en daarom van een huwelijk afziet. Wanneer ze elkaar jaren later in Berlijn treffen - hij als chauffeur, zij als revuester - is het ditmaal zijn eer te na om met haar te trouwen. Prima rollen van Harell en Fritsch. Lingen zorgt voor de komische noot. Scenario van Ernst Marischka naar een idee van Gerhard Menzel. De film ging enkele dagen na de Duitse overval op de toenmalige Sovjetunie in premi[KA2]ere en raakte daardoor heel gauw in het vergeetboek. Vertoning op de tv is daarom een van die zeldzame gelegenheden om deze liefdesgeschiedenis te zien. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Wiener G'schichten

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Paul Hörbiger, Hans Moser, Siegfried Breuer en Olly Holzmann.

Het heeft heel wat voeten in de aarde, voordat de eigenares van een Weens `Kaffeehaus` op het huwelijksaanzoek van haar oberkellner ingaat. Wenen rond de eeuwwisseling herleeft, vooral dankzij Moser en H[KA3]orbiger als de twee oerechte obers. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Traummusik

1940 | Muziek

Duitsland 1940. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Lizzi Waldmüller, Albrecht Schönhals, Werner Hinz en Axel von Ambesser.

Het blijkt dat niemand heeft zitten wachten op de door Michele Donato gecomponeerde opera. Gedesillusioneerd besluit hij zijn opera om te werken tot revue en zijn aria`s tot schlagers. Uitsluitend te genieten voor liefhebbers van het onderhavige muziekgenre. Elke connectie met de werkelijkheid (Duitsland 1940) wordt angstvallig vermeden.

Rosen in Tirol

1940 | Muziek

Duitsland 1940. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Johannes Heesters, Hans Moser, Theo Lingen en Hans Holt.

Een vorst gebruikt een jachtpartij als dekmantel voor een amoureus avontuur. Bij de twee specialisten Marischka (draaiboek) en Von Bolvary (regie) was deze vrije bewerking van Zellers operette Der Vogelhändler in goede handen. Ook de rolbezetting laat niets te wensen over.

Opernball

1939 | Muziek

Duitsland 1939. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Paul Hörbiger, Will Dohm, Marte Harell, Hans Moser en Theo Lingen.

Een operettefilm uit de losse, vakkundige pols van Von Bolvary over een bierbrouwer die zijn hart verliest op een operabal, maar zijn charmante vrouw weet er wel raad op.