Josef Sieber: cast.
Er zijn 28 films gevonden.

Drei Mann in einem Boot

1961 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1961. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Hans-Joachim Kulenkampff, Heinz Erhardt, Walter Giller, Loni Heuser en Susanne Cramer.

Ontgoochelende verfilming van de roman van Jerome K. Jerome, over drie mannen die met hun boot op zoek gaan naar romantiek. De reis gaat van het Bodenmeer naar Amsterdam, langs de Rijn, wat enkele mooie opnamen oplevert. Een betere verfilming was die van Ken Annakin in 1956 (Three Men in a Boat). Het scenario is van Wolf Neumeister. Het camerawerk is van Sepp Ketterer.

Wenn die Heide blüht

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Walter Richter, Peter Carsten, Joachim Hansen, Veronika Bayer en Heinz Engelmann.

Eikenhouten tafels, harde houten hartjesstoeltjes-sfeer in deze Heimatfilm met de vaste ingredi[KA3]enten: de herenboerderij, twee erfgenamen van tegengesteld karakter (de een blijft, de ander gaat naar het verre Amerika), de ruisende bossen, en het Wirtshaus, het leuke dienstertje en de hoempaband. Dan de sleetse formule: de dood van de herenboer, de arrestatie van de achtergebleven zoon en de terugkeer van de verloren zoon. Alles heel routineus uitgevoerd, maar onze oosterburen krijgen er nooit genoeg van. Deppe haakte met dit vlakke vervolg in op zijn eigen reuze succes GRŸN IST DIE HEIDE van tien jaar ervoor. Scenario van Gustav Kampendonk. Camerawerk van Willi Sohm.

Stahlnetz - Die Zeugin im grünen Rock

1960 | Misdaad

Duitsland 1960. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Ruth Hausmeister, Richard Lauffen, Josef Sieber, Wolfgang Völz en Fifi Brix.

Aan de stadsrand van Düsseldorf vindt men tussen kerst en nieuwjaar het stoffelijke overschot van een rentenier. Zijn onderhuurster wordt door de politie verdacht omdat zij een strafblad heeft. Ze had voor het uitbreken van de oorlog haar echtgenoot vermoord en daarvoor gevangenisstraf gekregen die eindigde in een verblijf in een concentratiekamp. De politie probeert echter grondig te werk te gaan en stelt vast, dat de vermoorde regelmatig bezocht werd door een jonge vrouw in een groene rok. Op zijn minst willen ze haar horen, evenals een musicus. Het speuren naar de onbekende vrouw lijkt op het zoeken naar een naald in de hooiberg. Het spel is heel overtuigend en het scenario van Wolfgang Menge is gebaseerd op een werkelijke zaak. Aflevering 10.

Die Friedhöfe

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Helmutt Krapp. Met o.a. Rolf Hädrich, René Deltgen, Bum Krüger, Heinz Reincke en Josef Sieber.

Een dronken maar partijgetrouwe ex-partizaan wordt wegens opruiende taal tegen het systeem opgepakt. Hij komt tot de ontdekking dat het systeem een andere kant is opgegaan dan waarvoor hij gevochten heeft. Zelfs zijn zoon heeft meer geloof in de partij dan in zijn vader. Dit Kafka-achtige onderwerp werd terecht vrij sober verfilmd. Dat betekent hier echter dat het produkt meer wegheeft van een toneelstuk dan van een film.

Hochzeit auf Immenhof

1956 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1956. Drama van Volker von Collande. Met o.a. Angelika Meissner, Paul Klinger, Margarete Haagen, Heidi Brühl en Hans Nielsen.

Dick en Dalli (Meissner en Brühl) zien tandenknarsend toe hoe de pony-manege van hun oma (Haagen) door een deurwaarder verzegeld wordt. Noodgedwongen moeten ze bij Jochen von Roth (Klinger) bivakkeren, die ook niet in een al te beste beste stemming is: zijn vrouw is twee maanden na de huwelijksvoltrekking overleden. Neef Ethelbert (Fuchs) weet suikeroompje Pankraz (Nielsen) te paaien om oma's schulden te betalen. Herr von Roth wordt verliefd op Karin (Andersen) met wie hij in de finale trouwt. Tweede Immenhof-film, die nog een drietal vervolgen kreeg.

Die Mädels vom Immenhof

1955 | Familiefilm, Komedie, Jeugdfilm

Duitsland 1955. Familiefilm van Wolfgang Schleif. Met o.a. Angelika Meissner, Heidi Brühl, Paul Klinger, Margarethe Haagen en Paul Henckels.

De ponystoeterij van oma Haagen in de groene, lichtglooiende vlakten van Noord-Duitsland verkeert in financiële problemen. De drie kleindochters (König, Meissner en Brühl) gaan een handje helpen. Dankzij een gouden idee van pachter Klinger komt alles weer goed, zelfs het verwende neefje Fuchs blijkt aardige kanten te hebben. Leuk om de jonge Brühl aan het werk te zien. Naar de kinderboeken van Ursula Bruns, Dick und Dalli und die Ponies. Er volgden nog vier films.

Heideschulmeister Uwe Karsten

1954 | Romantiek, Drama

Duitsland 1954. Romantiek van Hans Deppe. Met o.a. Barbara Rütting, Claus Holm, Hans Quest, Carola Höhn en Wolfgang Lukschy.

Remake van het gelijknamige melodrama uit 1933 toen onder regie van Carl Heinz Wolff naar een zwijmelige roman van Felicitas Rose, die omstreeks 1900 werd geschreven. Peter Francke zorgde dat het scenario de populaire Heimat- en liefdeselementen inclusief een zingende schoolklas bevatte, zodat het geheel beter zou passen bij de smaak en behoefte van Duitsland dat nog bezig was de puinhopen van WO II (1939-45) op te ruimen. Het verhaal aldus gereduceerd tot een hopeloze draak gaat over een jonge vrouw, Ursula Diewen (R[KA3]utting), die op het sterfbed van haar vader belooft met zijn compagnon te trouwen. Gewaarschuwd voor de man in kwestie, ziet ze er vanaf, waarop hij zelfmoord pleegt. Ze gaat uit wanhoop naar de eenzame, uitgestrekte L[KA3]uneburger Heide, waar ze schoolmeester Uwe Karsten (Holm) ontmoet. Ze worden het onderwerp van de dorpsroddel en ondanks heldhaftig gedrag schijnt hun liefde niet te mogen - of toch? De jonge Br[KA3]uhl speelt Sternchen, de doodzieke dochter van zuiplap Jan (Sieber), die door Karsten gered werd toen hij zich in een brandende schuur bevond. Het camerawerk is van Fritz Arno Wagner.

Das Mädchen aus Paris

1954 | Komedie

Duitsland 1954. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Etchika Choureau, Erich Schellow, Anneliese Kaplan, John van Dreelen en Oliver Hassencamp.

Een flauwe komedie met een vergezocht scenario, die alleen nog maar met enig begrip bekeken kan worden als men het tijdsbeeld van het Frans-Duitse vriendschapsverdrag dat De Gaulle en Adenhauer sloten, erbij betrekt: twee oude studievrienden, een Duitse fabrikant van blaasinstrumenten en zijn Franse makker van toen ontmoeten elkaar weer op een kunstveiling in München en ze besluiten dat resp. hun zoon en dochter maar moeten trouwen. Als de kinderen elkaar op Duitse bodem ontmoeten lukt dat bijna, tot een voormalig vriendje van het Franse meisje roet in het eten gooit. Welaan, de vaders zetten alle zeilen bij en dankzij de Frans-Duitse samenwerking lukt het. Wat een euforie en opportunisme van toen. Thans hooguit lachwekkend. Een onzin-film.

Tausend rote Rosen blühn

1952 | Muziek, Drama

Duitsland 1952. Muziek van Alfred Braun en Axel Braun. Met o.a. Rudolf Prack, O.W. Fischer, Winnie Markus, Otto Gebühr en Margarete Haagen.

Een vrouw tussen twee mannen. Van de ene heeft zij gehouden, maar hij zit voor zijn werk al drie jaar in Mexico en heeft niets van zich laten horen. Ze weet niet dat haar vader al zijn brieven heeft verbrand. Met de andere is zij op verzoek van haar vader getrouwd, en ze heeft een kind van hem. Als haar jeugdliefde als succesvol ingenieur terugkeert, is zij vastbesloten haar gezin te verlaten. Alleen een ongeluk kan haar daarvan weerhouden... Een film die alle elementen van een publiekstrekker uit de jaren 1950-60 bevat: vaderland, hartepijn, smartlappen en de idolen van het witte doek, Prack en Fischer. Scenario van Werner P. Zibaso. Camerawerk van Bruno Stephan.

Lockende Sterne

1952 | Drama, Muziek

Duitsland 1952. Drama van Hans Müller en Hans Møller. Met o.a. Rudolf Prack, Ilse Steppat, Margot Trooger, Paul Dahlke en Nikolai Kolin.

Een brave machinist bij de Duitse spoorwegen voelt zich plotseling op magische wijze aangetrokken tot het vari[KA1]et[KA1]e. Hij laat baan en vriendin voor wat ze zijn en gaat zich omscholen tot circusartiest. Maar hij merkt al snel dat hij niet geschapen is voor dat ongewisse bestaan en hij gaat terug naar zijn locomotief en zijn geliefde (die natuurlijk op hem heeft gewacht). Prack, indertijd de lieveling van het publiek, doet het als trapezewerker lang niet slecht, maar als acteur kan hij net zo min overtuigen als dit hele melodramatische verhaal.

Bis wir uns wiedersehen

1952 | Romantiek, Drama

Duitsland 1952. Romantiek van Gustav Ucicky. Met o.a. Maria Schell, O.W. Fischer, Karl Ludwig Diehl, Josef Sieber en Eugen Dumont.

Het weerzien tussen Pamela, een ten dode opgeschreven jonge vrouw, en Paul, de enige man op wie ze ooit verliefd was. Herinneringen komen boven en de twee worden wederom verliefd. Hun liefde wordt echter bemoeilijkt door het feit dat Paul voortvluchtig is. Een smartlap rondom het in de jaren 1950-'60 in Duitsland populaire duo Schell/Fischer. Het dramatische einde zal vooral bij Boeketreeksliefhebbers hoge, en natte ogen gooien. Het scenario is van Eberhard Kleindorff en Johanna Sibelius. Het camerawerk is van Hannes Staudinger en Gunther Anders.

Verträumte Tage

1951 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1951. Drama van Emile E. Reinert. Met o.a. Aglaja Schmid, O.W. Fischer, Axel von Ambesser, Josef Sieber en Margo Lion.

Gedurende een vakantie in de bergen geeft een verveelde vrouw zich aan een veel oudere wetenschapper, een bergbeklimmer. Hij stort echter naar beneden tijdens de tocht van zijn leven, na door de bliksem te zijn getroffen. Hoogdravend melodrama naar de novelle Das Joch van Vicky Baum.

Schatten der Nacht

1950 | Drama

Duitsland 1950. Drama van Eugen York. Met o.a. Hilde Krahl, Willy Fritsch, Carl Raddatz, Josef Sieber en Armin Dahl.

Een jonge, gelukkig getrouwde vrouw, wordt gechanteerd door haar criminele ex-geliefde. Om er voor te zorgen dat haar man de waarheid over haar verleden niet ontdekt, simuleert zij een ongeluk met dodelijke afloop. Aan lager wal geraakt als prostituée komt zij nog één keer haar man tegen... Sentimenteel melodrama, dat ondanks de ploeg goede acteurs niet overtuigt.

Morituri

1948 | Oorlogsfilm

Duitsland 1948. Oorlogsfilm van Eugen York. Met o.a. Walter Richter, Winnie Markus, Lotte Koch, Josef Sieber en Siegmar Schneider.

Een 'vroege' na-oorlogse film met als thema de ontsnapping uit een concentratiekamp voor politieke gevangenen en de meedogenloze achtervolging der bewakers met als gevolg dat vrijwel niemand het er levend vanaf brengt. Kinski's filmdebuut in een klein rolletje als Hollandse krijgsgevangene. Gebaseerd op de ware belevenis van Artur Brauner, oprichter van CCC-Film in Berlijn. De film is te bekijken vanwege zijn curiositeitswaarde. Karl Heinz Schroth schreef later zijn naam met een C, Carl Heinz.

Um 9 kommt Harald

1943 | Mysterie

Duitsland 1943. Mysterie van Carl Boese. Met o.a. Irene von Meyendorff, Anneliese Uhlig, Werner Fuetterer, Roma Bahn en Hans Nielsen.

Een moord en een verdachte met een motief, ogenschijnlijk een duidelijke zaak dus. Dan komt echter een scala aan verwikkelingen aan het licht waarvan zelfs Christie's Miss Marple zou duizelen. Veel te langdradig en met een te gecompliceerde plot. Ook de acteerprestaties blijven beneden het gemiddelde.

Diesel

1942 | Biografie

Duitsland 1942. Biografie van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Willy Birgel, Paul Wegener, Hilde Weissner, Erich Ponto en Arthur Schröder.

De film, die handelt over de moeizame weg die Rudolf Diesel moet gaan voordat 'zijn' motor voor de eerste keer loopt, is gebaseerd op een door zijn zoon Eugen geschreven biografie. Ongelijk van constructie, maar vooral boeiend in de fragmenten waarin de motor 'acteert'.

U-Boote westwärts!

1941 | Oorlogsfilm

Duitsland 1941. Oorlogsfilm van Günther Rittau. Met o.a. Ilse Werner, Herbert Wilk, Joachim Brennecke, Heinz Engelmann en Josef Sieber.

Voor de zoveelste keer de stof van het onderzeebotendrama, ditmaal vakkundiger geënsceneerd dan in MORGENROT, maar met uiterst kwalijke propagandistische ondertonen. Regisseur Rittau was cameraman bij Langs NIBELUNGEN en METROPOLIS.

Männerwirtschaft

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Karin Hardt, Volker von Collande, Carsta Löck, Paul Henckels en Josef Sieber.

Ilske wil best vrouw van Hinnerk worden, maar dan moet hij haar zelf ten huwelijk vragen en niet via een koppelaar. Voordat ze uiteindelijk toch haar jawoord geeft laat ze hem dat goed voelen. Een eenvoudige dorpskomedie met aardige rollen van Hardt en Von Collande.

Kora Terry

1940 | Drama, Thriller

Duitsland 1940. Drama van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Josef Sieber, Will Dohm, Herbert Hübner en Will Quadflieg.

Acrobatische tweelingzusters zijn beiden verliefd op dezelfde violist. Rökk-voer bij uitstek met liedjes als 'Wenn es Frühling wird' en 'Für eine Nacht voller Seligkeit'.

Die Drei Codonas

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. René Deltgen, Josef Sieber, Lena Norman, Ernst von Klipstein en Harald Paulsen.

De drie Codonas werken hard aan hun droomnummer: een drievoudige salto, die men tenslotte bij het Ringling-circus uitvoert. Het vergaat de drie echter slecht. Alfredo schiet zijn vrouw dood als hij merkt dat zij van zijn broer houdt. De film werd geprezen om zijn grandioze circusnummers.

Achtung! Feind hört mit!

1940 |

Duitsland 1940. Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Kirsten Heiberg, René Deltgen, Lotte Koch, Rolf Weih en Michael Bohnen.

In de Kettwig-fabrieken in Nazi-Duitsland worden de kabels vervaardigd waarmee versperringsballonnen worden opgelaten. Spionnen van een buitenlandse mogendheid trachten er achter te komen waaraan deze kabels hun buitengewone sterkte danken. Nazi-propagandafilm waarin de beste acteerprestaties worden geleverd door Kirsten Heiberg en René Deltgen als het spionnenpaar!

Wasser für Canitoga

1939 | Western

Duitsland 1939. Western van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Susa, Peter Voß, Hilde Sessak en Heinrich Kalnberg.

Klassieke Duitse western, geproduceerd op het moment dat de plannen voor de verraderlijke inval in Polen (WO II) al zijn gesmeed. Albers die het liedje 'Goodbye, Johnny' zingt, wordt van sabotage aan een stuwdam verdacht, maar na enkele schietpartijen weet de Maharadja van Whisky-Puur de werkelijke schuldige aan te wijzen en ten koste van eigen leven de schade van de sabotage te herstellen. Een Otto-Otto-western van 'große Klasse'. Scenario van Walter Zerlett-Olfenius, Emil Burri en Peter Francke en camerawerk van Franz Koch en Joseph Illig. Naar het toneelstuk van G. Turner Krebs.

Paradies der Junggesellen

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Brausewetter, Josef Sieber, Albert Florath en Rudolf Schündler.

Vrienden beloven een ambtenaar te behoeden voor een derde huwelijk, omdat de vorige twee misliepen. Uiteindelijk belandt iedereen in de huwelijksboot. Karl Peter Gillmann en Günter Neumann bewerkten de roman van Johannes Boldt tot scenario. Camerawerk van Carl Drews.

Mann für Mann

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Robert A. Stemmle. Met o.a. Josef Sieber, Gustav Knuth, Gisela Uhlen, Viktoria von Ballasko en Heinz Welzel.

Deze film heeft als achtergrond de aanleg van de autosnelwegen. Hij toont het lot van de arbeiders. Kameraadschap en plichtsbesef spelen hierbij een grote rol. Een liefdesgeschiedenis en een actie van de rampendienst na een aardverschuiving deden de rest om er destijds een groot succes van te maken. Een spannende, meeslepende film, maar ook een propagandafilm voor de aanleg van de autosnelweg. Sinds enige tijd mag de film in Duitsland weer vertoond worden.

Hochzeit mit Hindernissen

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Josef Sieber, Heinz Wieck, Ilse Petri en Ingeborg Hertel.

Een schoenmaker, die sinds de dood van zijn vrouw aan de drank is, erft een kist die hij pas na een jaar mag openen mits hij dan geen alcoholist meer is. In dit volksstuk laat Seitz het Berlijn van rond de eeuwwisseling op een aantrekkelijke manier als decor fungeren.

Nordlicht

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. René Deltgen, Ferdinand Marian, Hilde Sessak, Otto Wernicke en Josef Sieber.

Een doodgewaande pelsjager duikt na vele jaren weer op, maar zijn vrouw is inmiddels hertrouwd. Een spannende avonturenfilm met uitmuntende rollen van Sessak, Deltgen, Marian en Wernicke. Ook bekend onder de titel RIVALEN IM NORDMEER.

Kameraden auf See

1938 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Heinz Paul. Met o.a. Paul Wagner, Fred Döderlein, Rolf Weih, Carola Höhn en Ingeborg Hertel.

Film over de Duitse marine in oorlogstijd, die aan het begin van de Spaanse Burgeroorlog in 1936 speelt. De film gaat over een Duitse torpedoboot, die een passagiersschip bevrijdt dat door communisten gekaapt was. Ook liefde, jaloezie, kameraadschap en gehoorzaamheid spelen een grote rol. Een goed gespeelde en goed geënsceneerde propagandafilm, die terecht tot op heden niet in het openbaar vertoond mag worden in Duitsland.

Menschen ohne Vaterland

1937 | Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Oorlogsfilm van Herbert Maisch. Met o.a. Willy Fritsch, Maria von Tasnady, Willy Birgel, Grethe Weiser en Siegfried Schürenberg.

De film speelt in de Baltische staten, gedurende de onderling strijd van de Freikorps in 1919 en 1920. De Russische baron Falen (Birgel) helpt de Russen, ondanks zijn Duitse afkomst. De Duitse Freikorpstroepen onder eerste luitenant Maltzach, (Fritsch) voeren een verbeten strijd voor de onafhankelijkheid. De in het krijgsgewoel terechtgekomen Irene Marcellus (Tasnady) wordt verliefd op Maltzach. Op het hoogtepunt van de film ziet baron Falen in waar hij bij hoort. Hij leidt de Duitsers door een geheime weg in het veen en steunt hen in de overwinning op de Russen. Zelf komt hij om door een Russische kogel. Een propagandafilm, die desondanks spannend en goed gemaakt is en aantrekkelijk is door de goede acteurs. Met uitzondering van twee vari[KA1]et[KA1]e-nummers kon de film het zonder muziek af, nogal ongebruikelijk voor die tijd. De na de oorlog door een verbod van de geallieerden getroffen film, werd later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) vrijgegeven.