Charlotte Butler: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Le crime de Monsieur Stil

1995 | Drama, Thriller

Zuid-Afrika​/​​Frankrijk 1995. Drama van Claire Devers. Met o.a. Bernard Verley, Jeanne Balibar, Jean-Michel Martial, Michael Richard en Peter Se Puma.

In Kongo eind jaren 1950 is de oudere Monsieur Stil (Verley) van plan naar Frankrijk te gaan om een vrouw die in Lotharingen op hem wacht, te trouwen. Het loopt echter anders dan gepland. Onderweg ontmoet hij de beeldschone en jongere Charlotte (Balibar) die wel oor heeft naar zijn enigszins merkwaardige voorstel: materi[KA3]ele zekerheid in ruil voor het ophouden van de schijn van een goed huwelijk. De cynische en vastberaden Charlotte gaat erop in, past zich snel aan het leven in de tropen en begint heel geleidelijk de baas te spelen over de oude Stil. Bevrediging in de liefde zoekt ze bij Dialo (Martial), een Afrikaan. Waarop Charlotte niet gerekend heeft, is dat Stil jaloers wordt. Gebaseerd op de in 1944 verschenen korte verhaal Un crime au Gabon van Georges Simenon. De cineaste Devers zette dit om in een bescheiden politiek pamflet door het verhaal rond 1960 te situeren op het moment van de dekolonisatie met een blanke koloniaal die de zwarten nog steeds uitbuit, terwijl zijn 'echtgenote' een zwarte minnaar heeft. In het oorsponkelijke verhaal krijgt de jonge vrouw de liefde van een blanke arts, in deze tv-film is hij een geciviliseerde, enigszins ontwortelde zwarte. Gelukkig is de sfeer van Simenon gebleven met de favoriete anti-helden van deze misdaadauteur. Het boek werd geadapteerd werd door regisseuse Devers, Alain Adijes en Jean- Louis Benoit. Het camerawerk is van Buster Reynolds. 16:9.

Daisy

1993 | Drama

Zuid-Afrika 1993. Drama van Annie Basson. Met o.a. Susan Coetzer, Graham Armitage, Charlotte Butler, Dean Fourie en Graham Hopkins.

In het Zuid-Afrika van de jaren 1930 staat Daisy de Melker (Coetzer) terecht voor drie moorden: haar eerste twee echtgenoten en de zoon uit haar eerste huwelijk. Juist voordat hij het vonnis velt doorloopt Rechter Greenberg (Armitage) het leven van de verdachte, zodat de aanwezigen het juiste verloop van de hele zaak zullen begrijpen. Het begint in Kaapstad in 1901. Amper vijftien weet Daisy iedereen toch reeds naar haar pijpen te laten dansen. Na haar studies huwt ze met haar jeugdvriend Alfred Cowle (Keogh). Kort nadat ze van hem een zoon kreeg sterft deze onder mysterieuze omstandigheden. Dan treedt ze in het huwelijk met Robert Sprout (Smerczak), die bezwijkt aan een vreemde ziekte. Het portret van een koele, berekende vrouw die ervan overtuigd is dat haar alles is toegelaten. Haar onderkoelde reactie op de ziekte en dood van haar twee mannen is haast huiveringwekkend. Coetzer is schitterend in de uitbeelding van haar personage over een tijdspanne van meer dan twintig jaar. Het scenario van George Goldsmith is gebaseerd op een waar gebeurde zaak die destijds voor heel wat herrie zorgde in Zuid-Afrika. Spijtig dat hij er zo lang over deed om het te vertellen. De helft ingekort zou de film veel aan kracht inwinnen. Fotografie van Arthur West. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Sweet 'n Short

1991 | Komedie

Zuid-Afrika​/​​Verenigde Staten 1991. Komedie van Gray Hofmeyr. Met o.a. Leon Schuster, Casper De Vries, Joanna Weinberg, Alfred Ntombela en Ivan D. Lucas.

Ster-sportverslaggever Schuster wordt aan de dijk gezet ten voordele van klier De Vries, omdat hij zich nooit aan de regels houdt. Om zijn vernedering van zich af te zetten, zoekt hij ontspanning in een casino. Op het ogenblik dat hij de jackpot wint, valt een kruimeldief op zijn hoofd. Hierdoor raakt hij in coma. Na twee jaar ontwaakt hij uit zijn coma, dankzij de kleine Ntombela. HIj ontwaakt in een nieuw Zuid-Afrika waar apartheid verleden tijd is. Samen met de jongen wreekt hij zich op zijn rivaal. Debiele komedie die te dom is om tijd aan te verspillen. Het onsamenhangende scenario van Schuster en Hofmeyr eindigt in zowat de meest onzinnige climax uit de filmgeschiedenis. Drukdoenerij die nergens op slaat en die verschrikkelijk ontsierd wordt door schmiere van de hoofdrollen. Achter de camera stond James Robb. Enkel te zien met je verstand op nul.