Ettore Cella: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Bill Diamond - Geschichte eines Augenblicks

1999 | Komedie

Zwitserland​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1999. Komedie van Wolfgang Panzer. Met o.a. Marek Kondrat, Kati Tastet, Ettore Cella, Martin Huber en Tonia Maria Zindel.

Brecht: Denken heißt verändern

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Joachim Lang en Christina Brecht-Benze. Met o.a. Rose Marie Aman, Paula Banholzer, Babette Daigl, Otto Bezold en Ernestine Müller.

Die Plötzliche Einsamkeit des Konrad Steiner

1976 | Drama

Zwitserland 1976. Drama van Kurt Gloor. Met o.a. Sigfrit Steiner, Silvia Jost, Ettore Cella en Alfred Rasser.

In een oud huis in Zürich leeft een oude schoenlapper die nog steeds zijn beroep uitoefent. Op een dag sterft zijn vrouw en laat hem in eenzaamheid achter. Daarna is het de deurwaarder die slecht nieuws brengt, wegens renovatiewerkzaamheden moet hij zijn huis verlaten. Hij krijgt een maatschappelijk werkster toegewezen die hem moet overtuigen in een tehuis te gaan. Wanneer zij hem echter helpt een andere woning te zoeken wordt ze vervangen. Ten einde raad vertrekt de schoenlapper naar het zuiden, naar een nieuwe vrijheid. Goede vertolkingen in dit menselijke verhaal.

Arme klauen nicht

1974 | Misdaad

Duitsland 1974. Misdaad van Claus Peter Witt. Met o.a. Gerd Ballus, Margot Philipp, Ilona Grübel, Friedrich Schütter en Louise Martini.

Een ex-politieman (Baltus) die tijdens de actieve dienst gewond raakte, is supermarkt-detective geworden. De eerste die hij op diefstal betrapt is de vrouw (Martini) van een invloedrijk man en tot zijn ontsteltenis verscheurt zijn baas het proces- verbaal. Dat er kennelijk met twee maten wordt gemeten frustreert hem. Als hij haar nogmaals pakt, schakelt hij de politie in. Bij een poging tot een arrestatie wordt zijn collega het ziekenhuis ingeslagen. Hij wil van de gelegenheid gebruik maken om het werk te reorganiseren, maar de directie wil er niet van horen. Het enige wat je in deze misdaadfilm 'leert' zijn de technieken van huisdetectives en voor de rest is het afzien wat er gebeurt als je een dag lang doorbrengt op één plaats in een supermarkt. Bovendien zullen de privé-problemen van de supermarktspeurder de kijker koud laten. Deze tv-film bevat weinig spanning en is tamelijk humorloos. Het scenario is van Bernt Rhotert en Wolfgang Kirchner naar diens verhaal. Het camerawerk is van Martin Bosboom.

S.O.S. Pilote des glaciers

1958 | Avonturenfilm

Zwitserland 1958. Avonturenfilm van Victor Vicas. Met o.a. Anne-Marie Blanc, Annemarie Düringer, Robert Freitag, Leopold Biberti en Hannes Schmidhauser.

Zeven bergbeklimmers vertrekken en door sneeuwstormen en lawines blijven er slechts drie over. De vliegenier Geiger speelt zichzelf. Hij ondernam meer dan zeshonderd geslaagde reddingspogingen in zijn Piper totdat hij bij een ongeluk op het leven kwam. Een niet erg origineel onderwerp, maar deze documentaire-achtige film is goed gemaakt. De cameraman heeft geprobeerd toeristische plaatjes te vermijden. De opnamen in het berggebied waren erg lastig en het team was niet gespecialiseerd.

Jeunes filles d'aujourd'hui

1942 | Komedie

Zwitserland 1942. Komedie van Sigfrit Steiner en Jacques Feyder. Met o.a. Anne-Marie Blanc, Blanche Aubry, Marion Cherbuliez, Margrit Winter en Marianne Kober.

Gebaseerd op een behoorlijk dikke roman voor lange winteravonden van Paul Mathias. Dit onbeduidende boek vertelt over een 'eindexamenreis' naar Tessin waaraan veertien meisjesleerlingen deelnamen. De film zou al totaal vergeten zijn als Feyder er niet aan had meegewerkt. Tijdens de opnamen was er een voortdurend en ernstig conflict met Steiner en heerste er een zodanige sfeer dat Feyder aan het drinken sloeg. Het resultaat was een mislukte film.

Une Femme disparaît

1941 | Drama, Misdaad

Zwitserland 1941. Drama van Jacques Feyder. Met o.a. Françoise Rosay, Henri Guisol, Jean Nohain, Claude Dauphin en Ettore Cella.

Verfilming van een novelle van Jacques Viot. Het verhaal speelt zich af in Zwitserland (de Feyder-Rosays zijn de Duitse bezetting ontvlucht), en draait om een verdwenen actrice, die blijkt te zijn verdronken. De laatste film van een zeer oud geworden Feyder, verdronken in de alcohol. Slecht gedraaid en langdradig. Rosay nam vier rollen voor haar rekening waarbij ze een zo grote variëteit aan zenuwtrekjes liet zien dat de critici uit die tijd de film bespotten. Niet te vergelijken met THE LADY VANISHES van Alfred Hitchcock. Feyder stierf een tijdje later.