Bernard Herrman: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Paint it Black

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Tim Hunter. Met o.a. Rick Rossovich, Julie Carmen, Doug Savant, Martin Landau en Jason Bernard.

Overtuigende thriller (in een onbeschaamde poging tot imitatie van Hitchcock, inclusief muziekfragmenten van Bernard Herrmann), gesitueerd tegen een decor van kunstenaars en kunsthandelaars met Rossovich als beloftevol beeldhouwer die financieel en seksueel door de knieën gaat voor Kirkland als de eigenaresse van een kunstgalerie. Klein, maar een interessant bijrolletje voor onze Van de Ven die nog steeds Engels praat met een Hollandse tongval. Bij het voltooien van de film ontstond er onenigheid met als gevolg dat scenarioschrijvers Tim Harris en Hershel Weingrod met pseudoniemen in de credits staan en regisseur Hunter verving al eerder Roger Herzburg. Toen de film klaar was bleek Vestron Inc. failliet te zijn, waardoor de rolprent direct op video uitkwam en geen première beleefde in de bioscopen.

Twisted Nerve

1968 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1968. Horror van Roy Boulting. Met o.a. Hywel Bennett, Hayley Mills, Frank Finlay, Phyllis Calvert en Billie Whitelaw.

Bennett speelt een vindingrijke psychopaat die erin slaagt om zich bij een gezin geliefd te maken door zich voor te doen als een geestelijk onvolwaardige jongen. Zij gaan hem als één van hen beschouwen. Deze film werd door sommigen bekritiseerd als een aanval op de geestelijk gehandicapten. De film heeft inderdaad soms meer weg van een lezing dan van een thriller, in het bijzonder bij een uiteenzetting over erfelijke geestesziekten. Veel van het gemoraliseer doet nogal gedateerd aan, maar er wordt goed geacteerd en sommige suspense-scènes zijn erg effectief.

Jason and the Argonauts

1963 | Fantasy, Animatie, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1963. Fantasy van Don Chaffey. Met o.a. Todd Armstrong, Gary Raymond, Nancy Kovack, Honor Blackman en Nigel Green.

Geholpen door de goden gaat troonopvolger Jason, die door de moordenaar van zijn vader is verbannen, met zijn leger op zoek naar het Gulden Vlies. Onderweg wordt hij geconfronteerd met een hele reeks monsters. Knappe special effects van meester Ray Harryhausen scheppen een wereld bevolkt door mythologische wezens. Scenario van Jan Read en Beverley Cross zit goed in elkaar. Een van de hoogtepunten van de 'stop motion'-techniek. Het verhaal is niet bepaald origineel maar zit wel vol verrassende momenten. Spel staat op een redelijk hoog peil, zodat ook volwassenen zullen genieten van deze in de eerste plaats voor jonge kijkers gemaakte prent. Camerawerk van Wilkie Cooper. Bernard Herrman componeerde een score met een grote diversiteit aan thema's.