Henri Courseaux: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Simon Sez

1999 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​België 1999. Komedie van Kevin Elders. Met o.a. Dennis Rodman, Dane Cook, John Pinette, Ricky Harris en Filip Nicolic.

'Zo slecht als ik zijn wil' ('As bad as I wanna be') heet de autobiografie van profbasketballer/showworstelaar/acteur Dennis Rodman. Een slecht acteur is hij zeker. Rodman, dit keer voorzien van wit haar en een aantal neusringen, speelt een Interpol-agent die in Frankrijk woont. Simon Sez is een goedkoop exploitatieproduct, waarin zelfkickende waanzin en gefragmenteerd gestuntel verward worden met genrecombinerend amusement. Het verhaal rond de ontvoerde dochter van een softwaregigant heeft dan ook weinig om het lijf.

Les Cinq dernières minutes : Prête-moi ta plume

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van Louis Grospierre. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Henri Courseaux, Clémentine Amouroux en Geneviève Omini.

De titel van dit door Fran[KA10]cois-Olivier Rousseau met zorg bewerkte scenario is symbolisch, daar de intrige zich afspeelt in de uitgeverswereld. Een verlaten landweg, een auto met pech en twee passagiers. Een van de twee gaat op hulp uit. Wanneer hij twee uur later terugkomt, treft hij zijn makker dood aan, met een kogel in de borst. En commissaris Cabrol (Debary), zoals altijd bijgestaan door zijn trouwe inspecteur M[KA1]enardeau (Eyraud), gaat deze hoogst merkwaardige zaak onderzoeken. Een ingenieus scenario en een correcte, onpersoonlijke regie, zoals gebruikelijk in dit soort series.

Le diamant rose

1991 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1991. Misdaad van Michel Roux. Met o.a. Jacques Balutin, Henri Courseaux, Jean-Claude Islert en Nadine Coll.

Franse bewerking van het werk van de Britse schrijver Michael Pertwee. Het plot heeft een bijrol: er is sprake van een diamantair die een jonge vrouw met een shock herbergt en, tegelijkertijd, van een politie-inspecteur die voortdurend bij hem opduikt op zoek naar een bende die gespecialiseerd is in het stelen van juwelen en in de buurt rondhangt. Aangezien deze verwikkelingen zich binnenshuis afspelen, zou men het ergste verfilmde theater vrezen, maar de tv-maker ontsnapt hieraan door handig gebruik te maken van de toneelmogelijkheden die deze ruimte biedt. Dat neemt niet weg dat de essentie gelegen is (het is een parodie!) in een typisch Angelsaksische, zwarte humor die (dat moet gezegd worden) een beetje van zijn originaliteit verliest door de vertaling, maar Ballutin is opmerkelijk goed in de hoofdrol van de diamantair Max Simoun. De mooie decors zijn het werk van André Levasseur.

La folle journée du général Despeck

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Claude Boissol. Met o.a. Danièle Evenou, Alain Doutey, Christian Alers, Claude Nicot en Patrick Guillemin.

Marie (Evenou) laat de auto wegslepen van een technocraat die voor een conferentie over nucleaire ontwapening naar Parijs is gekomen. Helaas was die auto gehuurd door een van zijn relaties en gebruikte hij hem om discreet zijn vriendinnetje op te zoeken. Wanneer ook de vrouw van de man in de stad aankomt, probeert Marie haar blunder te herstellen... Als de film al iets weg heeft van een politiefilm, dan komt dat doordat de heldin de parkeerwachtster is uit de serie Marie pervenche. In werkelijkheid heeft het geheel meer van een klucht. Zonder enige persoonlijke inbreng in elkaar geflanst door deze o zo produktieve regisseur, maar toch redelijk grappig dankzij het acteerwerk en de droge humor van de scenario/dialogenschrijvers Charles en Eric Watton.

L'amour sage

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Youri. Met o.a. Amélie Prévost, Xavier Saint-Macary, Henri Courseaux en Florence Giorgetti.

Het eeuwige en uitgekauwde verhaal over een stel dat uit elkaar gaat, doordat er een andere man ten tonele verschijnt. De regisseur-scenarioschrijver is er niet in geslaagd iets nieuws aan dit thema toe te voegen. Bovendien slecht gemaakt.

La menteuse

1988 | Komedie

Frankrijk 1988. Komedie van Patrick Bureau. Met o.a. Sabine Paturel, Henri Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier en Geneviève Brunet.

In de stijl van La Bruyère maar zonder ook maar in de schaduw van dit grote talent te kunnen staan, beschrijven Bricaire en Lasayagues bepaalde hedendaags gedragingen, variërend van 'lichte gekte' tot 'de hallucinatie'. Centraal staat een ziekelijke fantaste wier bedenksels allerlei rampen om haar heen tot gevolg hebben. Een knap in elkaar zittende, leuke boulevardkomedie die iets wegheeft van een zedenschets. Hij werd echter op gemakzuchtige en weinig creatieve wijze verfilmd.

Bonjour l'angoisse

1988 | Komedie

Frankrijk 1988. Komedie van Pierre Tchernia. Met o.a. Michel Serrault, Pierre Arditi, Guy Marchand, Jean-Pierre Bacri en Bernard Fresson.

Michaud (Serrault), staflid bij een beveiligingsfirma, is verlegen en nogal angstig. Het idee dat hij ontslagen zou worden bezorgt hem depressies. Bovendien wordt hij gefotografeerd voor een bank, juist op het moment dat daar een overval wordt gepleegd. Er ontstaan allerlei komische verwikkelingen. Op een wrange en zeer overtuigende manier worden de dwaasheden van onze maatschappij getoond. Serrault vertolkt de hoofdrol uitstekend. Scenario van Marcel Gotlieb en regisseur Tchernia, die zijn eigen boek bewerkte. Camerawerk van Jean Tournier.

Les magiciens du mercredi

1984 | Familiefilm

België​/​​Frankrijk 1984. Familiefilm van Freddy Charles. Met o.a. Fanny Roy, Yann Debray, Henri Courseaux, Nadia Gray en Vivianne Collet.

Twee kinderen, Julie en Thomas, hebben elkaar beloofd dat ze later met elkaar zullen trouwen. De een heeft een ongehuwde moeder en de ander een gescheiden vader. De zaken van de vader gaan niet zo goed en hij besluit een baan in Canada aan te nemen. Dan blijft er voor de kinderen nog maar een oplossing over: ervoor zorgen dat hun ouders met elkaar trouwen. Uitsluitend de twee jonge, spontane en innemende hoofdrolspelers zijn de moeite waard. De volwassenen zijn nogal kleurloos en de regie is slecht.

Ça va pas être triste

1982 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1982. Komedie van Pierre Sisser. Met o.a. Darry Cowl, Catherine Lachens, Hubert Deschamps, Philippe Castelli en Daniel Prévost.

Een logge klucht rond een drietal amateurgangsters, een burgemeester die zich verbeeldt dat hij een cowboy is, en andere stereotypen, w.o. een antiquair die het tegenzit en die zich tracht om te scholen tot bankrover. Een onzinnig scenario in de vorm van een parodie. Niets nieuws onder de zon. Een waardelozige regie en ontzettend klunzige acteurs.

Le Corbillard de Jules

1982 | Komedie, Drama

Frankrijk 1982. Komedie van Serge Penard en Serge Pénard. Met o.a. Aldo Maccione, Francis Perrin, Jean-Marc Thibault, Henri Courseaux en Cheik Doukouré.

Bewerking van de roman van Alphonse Boudard die zwarte humor en een scherpe satire op het Franse achterland eind 1944 bevat. Deze elementen zijn nauwelijks terug te vinden in de film, de komische kant is afgezwakt, de personages zijn verlaagd tot marionetten, de regie is magertjes en de acteurs leggen het er te dik bovenop. Liever zou men het boek nog een tweede keer lezen.

L' Eté de nos quinze ans

1982 | Romantiek

Frankrijk 1982. Romantiek van Marcel Jullian. Met o.a. Michel Sardou, Cyrielle Claire, Elisa Servier, Marléne Sveinbjornsson en Alexandre Sterling.

Ze trouwen en erven milioenen; dit idee komt van Marcel Dassault die helaas ook de producent is. Het is geen romance meer maar een luimig toneelstukje waarin iedereen rijk en elegant is, een villa met zwembad heeft en zijn verjaardag viert met prachtig vuurwerk dat Napoleon III zou imponeren. Onverteerbare zoetigheid.

On n'est pas des anges...elles non plus

1980 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1980. Komedie van Michel Lang. Met o.a. Sabine Azéma, Pierre Vernier, Georges Beller, Henri Courseaux en Marie-Catherine Conti.

Een melige, langdradige romantische komedie waarin drie vrienden onbezorgd op vrouwenjacht gaan tot ze ontdekken dat het meisje op wie ze alledrie in stilte verliefd zijn op het verlanglijstje staat van een Italiaanse playboy. Voor zover er aan deze intrige al lol te beleven valt, wordt dat grondig ondergraven door het zeurderige moraliserende ondertoontje van het hypocriete geheel. Scenario van Michel Lang.

Tous vedettes!

1979 | Musical

Frankrijk 1979. Musical van Michel Lang. Met o.a. Leslie Caron, Daniel Ceccaldi, Robert Webber, Rémi Laurent en Kitty Kortes-Lynch.

Leerlingen van een zang- en dansopleiding zetten een eigen show op poten, die na een eerste flop dankzij de ouders van één van hen, een Hollywoodster en een theaterproducent, zelfs naar Broadway zal gaan. De film heeft een zwak scenario - met dezelfde amoureuze intrigetjes als in Langs andere films - eentonige muziek en fantasieloze choreografie. Erger, de verondersteld getalenteerde jongeren lijken met nauwelijks uitzonderingen uiterst zwakbegaafd, terwijl het aandeel van Caron veel te klein is gehouden.

Laisse-moi rêver

1978 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1978. Komedie van Robert Ménégoz. Met o.a. Michel Galabru, Myriam Boyer, Patrick Chesnais, Roger Mirmont en Nathalie Guérin.

Een niet onaangename lichtvoetige politiekomedie met Galabru als een diamantsmokkelaar, achtervolgd door tegenslagen. Hoewel de hysterie en de platte effectenjagerij van de doornee Franse komedie af en toe de kop opsteken, slaagt Ménégoz er in een aantal frisse scènes neer te zetten, vooral dankzij de innemende vertolking van Galabru, een erg onderschat acteur die zichzelf te grabbel gooit in de meest idiote produkties maar met een goede rol wel degelijk tot grote prestaties in staat is. Ook bekend als DRÔLES DE DIAM.

L' Horoscope

1978 | Komedie

Frankrijk 1978. Komedie van Jean Girault. Met o.a. Evelyne Buyle, France Dougnac, Henri Courseaux, Claude Rollet en Michel Galabru.

Twee vrienden zijn verliefd op hetzelfde meisje, dat haar leven laat besturen door de astrologie. Van daaruit doet zij voorspellingen waardoor zij grote winsten maken bij het gokken op de paardenrennen en in het casino. Dit is een poging om enige nieuwe, jonge komieken te lanceren in een nogal slome en voorspelbare klucht, waarin de mogelijkheid tot satire over de astrologie-waarde onbenut blijft. Alleen de meest voor de hand liggende satirische grappen zijn in deze film te vinden.

Le Soldat Laforêt

1970 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk 1970. Komedie van Guy Cavagnac. Met o.a. Roger Van Hool, Catherine Rouvel, Francisco Rabal, Fernand Sardou en Jacques Rispal.

Een Franse soldaat raakt in 1940 los van zijn regiment en zwerft dagenlang doeloos rond door Zuid-Frankrijk. Hij heeft een aantal plezierige en bizarre (mischien alleen gefantaseerde) ontmoetingen, totdat hij op brute wijze wordt geconfronteerd met de realiteit van de door hem bijna vergeten oorlog. Door de fotografie wordt de schijnbare vredigheid van het platteland overtuigend, de acteurs zorgen voor kleurrijke typeringen, maar de dialoog is vaak pretentieus en wezenloos. Een innemende, niet geheel geslaagde film van een debutant die nooit meer een volgende film maakte.