Valerie Steffen: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Pas d'amour sans amour

1993 |

Frankrijk 1993. Evelyne Dress. Met o.a. Patrick Chesnais, Evelyne Dress, Jean-Luc Bideau, Gérard Darmon en Aurore Clément.

Dress, die samen met Chesnais een bureau voor avontuurlijke reizen runt is in de veertig en al drie jaar gescheiden. Ze zou weleens lekker met een kerel tussen de lakens willen glijden, want daarvan is het sedert de scheiding niet meer gekomen. Chesnais heeft geen belangstelling voor haar en je moet de gouden regel van het rommelen met je klanten niet overtreden. Ze is dus veroordeeld tot vriendinnen met dito ervaringen. Saaie debuutfilm van Dress, die behalve de hoofdrol ook de regie voerde en het scenario schreef. Met uitzondering van zichzelf komt iedereen tamelijk ongeloofwaardig over. Bertrand Chantry stond achter de camera. Op een klein festival voor de feministsche film evenwel bekroond met de publieksprijs. Tot dat publiek beperkt.

Does This Mean We're Married?

1990 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1990. Romantiek van Carol Wiseman. Met o.a. Patsy Kensit, Stéphane Freiss, Mouss Diouf, Anne-Marie Pisani en Joseph Mimo.

Kensit is Amerikaanse, platzak, woont in Parijs en droomt van een toekomst als actrice. Er is maar één probleem: haar visum loopt af en dientengevolge moet ze terug naar huis. Ze knoeit met haar credit card om voldoende geld bij elkaar te krijgen om een papieren huwelijk aan te gaan zodat ze in het land mag blijven. Ze trouwt met de ambitieuze musicus Freiss, die ook een centje gebruiken kan. Na het huwelijk wil ze hem niet meer zien, maar het lot beslist er anders over. Schaamteloze imitatie van GREEN CARD, met dat verschil dat Wiseman geen Peter Weir is en dat het scenario van Grant Morris en Nancy Heikin-Pepin niet half zo geestig en ontroerend is als voorgaande. Kensit is de enige die de film levendig houdt, de rest speelt ondermaats. Wel geeft de film een betrekkelijk goed beeld van de mengelmoes aan rassen vertegenwoordigd in Parijs. Mooie fotografie van Yves Dahan.

The Adventures Of William Tell

1989 | Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Avonturenfilm van George Mihalka. Met o.a. Will Lyman, Jeremy Clyde, David Barry Gray, Harry Carey jr en Johnny Crawford.

De bevolking van Clermont wordt leeggezogen door Clyde, de corrupte gouverneur van de keizer. Een opstand broeit, maar William Tell (Lyman) weigert deze aan te voeren daar hij de strijd beu is. Wanneer Clyde uitvaardigt dat de hoed van de keizer, opgehangen op het marktplein, bij elke passage gegroet moet worden, op straffe van dood, weigert Williams zoon Matthew (Gray) de groet uit te brengen. Vader en zoon worden gearresteerd. Leuk middeleeuws avonturenverhaal vol gevechten met een verraderlijke 'slechte' die er alles voor over heeft om te trouwen met Mullins, de dochter van de keizer. Uitstekende dialogen en de legendarische scène met de appel is bijzonder spannend in beeld gebracht. Anthony Horowitz, Edithe Swenson, Steven Bawol en Bernard Frangin bewerkten de roman van Horowitz. Second unit regie van Christian Duguay en fotografie van Roland Duntigny en Claude Decognée. Pilotfilm voor de reeks CROSSBOW. Nadien werd de film herdoopt tot CROSSBOW: THE MOVIE.

Gunbus

1986 | Avonturenfilm, Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1986. Avonturenfilm van Zoran Perisic. Met o.a. Scott McGinnis, Jeffrey Osterhage, Ronald Lacey, Miles Anderson en Valerie Steffen.

De dagen van `the good old west` lopen ten einde en een stel bankrovers krijgt de keuze: de gevangenis in, of vrijwillig dienst nemen in het leger en naar Europa gezonden te worden, waar WO I volop aan de gang is. Ze kiezen voor het laatste en ze benaderen de oorlog als een spel. Een onwaarschijnlijk scenario van Thom Keyes wordt niet geholpen door het waardeloze spel van de acteurs, die dachten dat ze Butch Cassidy en Sundance Kid waren. Regisseur Perisic is een uitstekend technicus (wat blijkt uit adembenemende vliegtuigsc[KA2]enes), maar hij mist elk gevoel voor komische timing. David Watkin stond achter de camera van deze film, die beschouwd werd als de duurste Britse onafhankelijke produktie (18 miljoen dollar) tot op dat ogenblik. In de V.S. uitgebracht als SKY BANDITS. Ook bekend als SKY PIRATES.