Tito Junco: cast.
Er zijn 56 films gevonden.

Arsène Lupin : Requins à la Havane

1994 | Misdaad, Avonturenfilm, Komedie, Thriller, Historische film

Canada​/​​Italië​/​​Frankrijk​/​​Cuba​/​​Zwitserland 1994. Misdaad van Alain Nahum. Met o.a. François Dunoyer, Jacqueline Arenal, Carlos Cruz, Franck Capillery en Broseliande Hernandez-Boudet.

In zijn Cubaanse hacienda wordt senator Mendosa (Navarro) vermoord door twee ongure elementen. Toeval wil dat `kunstfotograaf` Andr[KA1]e Loineau - alias Ars[KA2]ene Lupin (Dunoyer) - ook op het eiland is op uitnodiging van een schrijver. Hij maakt een afspraak met zangeres Anita (Arenal). Het is echter om haar manager, Lucky Luciano (Cruz), te bereiken dat Lupin deze fotosessie wil maken. Luciano heeft duidelijk met de moord te maken en onze held wil een einde maken aan diens misdadige carri[KA2]ere. Nog een groter toeval wil dat hij Maria (Hernandez-Boudet), de nicht van Mendosa, uit de handen van de politie kan redden. Deze beschouwen haar als een gevaarlijke terroriste, maar Arsène weet wel beter. Onderhoudende luxe- thriller die nergens hoge toppen scheert, maar die toch wel genoeg actie en spanning brengt om te blijven boeien. Veel verrassends heeft het personage van Arsène Lupin na al die afleveringen niet meer te bieden, maar hij is altijd goed voor een portie romantiek en houdbare suspens, afgewisseld met een kwinkslag. Het scenario is van de hand van Jacques Avance en Albert Kantof. Op schitterende lokaties gefilmd door Livio Delgado.

El Cazador de demonios

1983 | Horror

Mexico 1983. Horror van Gilberto de Anda. Met o.a. Rafael Sánchez Navarro, Tito Junco, Roxana Chávez, Andrés García en Roberto Montiel.

In een dorp in Chihuahua onderzoekt de plaatselijke politiechef de moord op een duivelskunstenaar, over wie men fluistert dat hij uit zijn graf zal opstaan om zich te wreken. Met deze middelmatige horrorfilm probeerde de Mexicanen zonder succes, hun vroegere succes in dit genre te herhalen.

El Año de la peste

1978 | Sciencefiction

Mexico 1978. Sciencefiction van Felipe Cazals. Met o.a. Alejandro Parodi, Rebeca Silva, Daniela Romo, José Carlos Ruíz en Tito Junco.

Hypothetisch beeld van wat er zou kunnen gebeuren als een stad met veertien miljoen inwoners waarvan de media, de communicatie en de technologie in dienst staan van het gezag, verwoest wordt door een pestepidemie. Een van de belangrijkste films van Cazals. Gabriel García Márquez schreef het scenario naar een roman van Daniel Defoe. De nog jonge Romo, die zich later onder andere aan de zang heeft gewijd, speelt een rol in deze film.

Nuevo mundo

1976 | Historische film, Drama

Mexico 1976. Historische film van Gabriel Retes. Met o.a. Aaron Hernán, Elpidia Carrillo, Tito Junco en Juan Angel Martínez.

De confrontatie tussen twee culturen, de inheemse en de Spaansamerikaanse. Hoe zij zich vermengen en hoe daarna opnieuw betogingen de kop opsteken. In bepaalde opzichten een twijfelachtige film, die echter gedenk- en bewonderenswaardig is.

La tierra y el cielo

1976 | Drama

Cuba 1976. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Samuel Claxton, Tito Junco, José Díaz Diosnier en Ildefonso Tamayo.

Na vele jaren keert Pedro Limón naar zijn dorp terug. Als hij de veranderingen in het dorp ziet, herinnert hij zich zijn ellendige leven en de momenten dat hij gelukkig was. Deze film gunt de kijker een blik op de Haïtiaanse cultuur en diens invloed op de Cubaanse cultuur.

Su excelencia

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Sonia Infante, Guillermo Zetina en Tito Junco.

Een pas benoemde ambassadeur komt aan in een stad in Midden- Amerika. Daar ondervindt hij allerlei moeilijkheden. Cantinflas demonstreert al zijn smakeloosheid, grootheidswaanzin en onbenul in deze komedie.

El asesino se embarca

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Mexico 1966. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Enrique Lizalde, Regina Torné, Armando Silvestre en Tito Junco.

Een jonge politieagent moet een vervalsingszaak oplossen in een plaats met gewetenloze moordenaars, uitdagende vrouwen, intriges, moorden en romantische avonturen die steevast met de dood eindigen. Deze levendige film is duidelijk beïnvloed door de James Bond-films. Goed camerawerk van Gabriel Figueroa.

Rancho Solo

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Rodolfo de Anda, Lilia Prado, Tito Junco en Rogelio Guerra.

Een jongeman keert terug naar zijn geboortedorp. Hij zweert de moord op zijn vader te zullen wreken. De zaak wordt gecompliceerder als de vrouw van zijn peetvader hem lastig begint te vallen. Het verhaal is niet onaardig, maar de regisseur slaagde er niet in een geloofwaardige film te maken. Kreeg een vervolg in EL BASTARDO.

El bastardo

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Víctor Parra, Rosa María Vázquez, Tito Junco, Berta Moss en Aurora Clavel.

Het vervolg op RANCHO SOLO. Een gewetenloze man doet zich voor als de bastaardzoon van een rijke grootgrondbezitter. Die is namelijk wanhopig op zoek naar zijn natuurlijke zoon. Het enige aardige aan deze zwakke film is de aanwezigheid van bijrolspelers als Clavel en Barrón.

Mi revólver es la ley

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Tito Junco en Emma Roldán.

Voor de zoveelste keer moest Aguilar een gemaskerde in Zorrostijl met de welbekende, geveinsde zachtmoedigheid spelen.

Tiburoneros

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Julio Aldama, Dacia González, Tito Junco en Enrique Lucero.

Een Mexicaans dorp wordt door 'caciquismo' beheerst... Het meesterwerk van de regisseur Alcoriza, dat de invloed van Buñuel onthult en bovendien een bijzonder gevoel voor humor aan de dag legt. Een klassieker van de Mexicaanse cinema.

La Invasión de los vampiros

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Miguel Morayta. Met o.a. Erna Martha Bauman, Rafael del Río, Carlos Agosti en Tito Junco.

Een dokter komt in een onherbergzaam Mexicaans gebied, waar een vampierachtige familie woont... Een van de klassiekers van de Mexicaanse horrorfilm.

Furia en El Edén

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Ignacio López Tarso, Columba Domínguez, Alma Delia Fuentes en Tito Junco.

In een dorpje arriveren een ingenieur en een jonge vrouw met niet erg goede bedoelingen. In zijn de laatste film probeerde De La Serna het hele verhaal te vertellen, wat de gekunstelde regie nog eens benadrukte. Het werd een film beladen met symbolen en pretenties.

El terror de la frontera

1962 | Western

Mexico 1962. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Piporro, María Eugenia San Martín, Lucha Villa en Tito Junco.

Een man wordt om een vrouw in de rug neergeschoten. Na een tijdje besluit zijn tweelingbroer, vergezeld van een meisje, hem te wreken. Jammer dat de regisseur de talenten van de komiek 'Piporro' niet wist te benutten in deze western met parodiërende trekken.

La Sombra del caudillo

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Tito Junco, Miguel Angel Ferriz, Tomás Perrín en Bárbara Gil.

Twee generaals, die hun leven lang al vrienden zijn, willen beiden president van de republiek worden en ieder van de twee besluit de ander te doden. Een interessante film, vergelijkbaar met het werk waarop hij ge[KA3]inspireerd is (van Martín Luis Guzmán) en één van de beste van Bracho.

El Pandillero

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Virma González, Tito Junco en José Gálvez.

Een bende gangsters contracteert onder valse voorwendsels een schrijver van hoorspelen om een script te schrijven waarmee zij de slag van hun leven denken te kunnen slaan. Een moralistische satire in de trant van DU RIFIFI CHEZ LES HOMMES van Jules Dassin, uitstekend geregisseerd en vermakelijk, hoewel de komische kwaliteiten van 'Tin Tan' enigszins te lijden hebben onder de strakke regie.

La Vida de Agustín Lara

1958 | Biografie

Mexico 1958. Biografie van Alejandro Galindo. Met o.a. Germán Robles, Lorena Velázquez, Ofelia Montesco en Tito Junco.

Het liefdesleven van de componist Agustín Lara, die verliefd werd op een hoer om daarna te trouwen met een beroemde filmster, van wie hij later weer zou scheiden. Ondanks het zingen van Pedro Vargas, Mikaela en Los Tres Caballeros werd de film niet meer dan een middelmatig en melancholiek melodrama.

La Estrella vacía

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Félix, Tito Junco, Carlos López Moctezuma en Enrique Rambal.

De opkomst en neergang van een beroemde filmactrice. De hele film is ondergeschikt gemaakt aan Félix, die zeer mooi is en bovendien gekleed door Dior, Jean Patou en Balenciaga, en haar lijdensweg, waardoor wat een goed verhaal had kunnen zijn, is verworden tot een boertig melodrama waarvan er dertien in een dozijn gaan. Fraai camerawerk.

Infierno de almas

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Christiane Martel, Ramón Armengod, Sonia Furió en Tito Junco.

Door een misverstand wordt een man gezocht door de politie. Hij zoekt zijn toevlucht in het huis van een cabaretière die op haar beurt de vriendin is van een politieman. Omdat de regisseur hier de draad van het verhaal kwijtraakt, zoekt hij zijn toevlucht tot de fysieke kwaliteiten van de dames Martel en Furió, om het geheel toch nog interessant te maken. Vergeefs.

Tinieblas

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Rosario Granados, Tito Junco en Félix González.

Een vrouw ontdekt dat zij een overleden tweelingzus heeft en dat zij de tante is van een blinde jongeman. Volkomen absurd.

La mort en ce jardin

1956 | Avonturenfilm, Drama

Frankrijk​/​​Mexico 1956. Avonturenfilm van Luis Buñuel. Met o.a. Simone Signoret, Georges Marchal, Charles Vanel, Michèle Girardon en Michel Piccoli.

Tijdens de Mexicaanse revolutie vlucht een klein groepje Fransen vanuit een garnizoensplaats het oerwoud in. Honger en ontberingen in de jungle brengen hun ware aard en conflicten boven, zodat slechts twee met een vliegtuigwrak kunnen ontsnappen. De film is de beste uit Buñuels gedwongen 'commerciële' periode dankzij een sterk scenario - waaraan Raymond Queneau meeschreef - dat in de persoon van de hypocriete priester (Piccoli) alle kansen geeft aan het anticlericalisme van de regisseur.

A dónde van nuestros hijos

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Dolores del Río, Tito Junco, Ana Bertha Lepe en Martha Mijares.

Het leven van een echtpaar met vijf totaal verschillende kinderen. Zo reactionair zie je ze maar zelden.

Nosotros dos

1954 | Romantiek, Drama

Spanje 1954. Romantiek van Emilio Fernández. Met o.a. Rossana Podestá, José María Lado, Tito Junco en Irene Caba Alba.

Op de Castiliaanse hoogvlakte ontstaat een liefdesgeschiedenis. Een interessant uitstapje van de beroemde Mexicaanse cineast Emilio 'Indio' Fernández naar de Spaanse film. De Italiaanse Podestá speelt de hoofdrol. Een vrij onbekende film.

La Rebelión de los colgados

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Fernández en Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ariadna Welter, Carlos López Moctezuma, Víctor Junco en Alvaro Matute.

Een familie gaat in de bossen werken als houtvesters en wordt op wrede wijze uitgebuit. De film werd een flop op het in datzelfde jaar gehouden filmfestival van Venetië; dit vanwege de overmaat aan overbodige gruweldaden. Het scenario is van H. Wien naar de roman van B. Traven. Het camerawerk is van Antonio Díaz Conde.

Miradas que matan

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Ana Bertha Lepe, Chula Prieto en Tito Junco.

Een stel schurken wil gebruik maken van de hypnotische gaven van een man om hun sinistere plannen uit te voeren. Een uitermate magere komedie waarin uiteenlopende personages als Assepoester, Cagliostro, en, jawel, Dracula door elkaar lopen.

El Corazón y la espada

1953 | Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Mexico 1953. Avonturenfilm van Edward Dein en Carlos Véjar. Met o.a. Katy Jurado, César Romero, Tito Junco en Fernando Casanova.

Een alchemist heeft de formule om goud te maken gevonden. Aardige avonturenfilm, die technisch goed is door de co-produktie met de USA.

Cárcel de mujeres

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel M.Delgado. Met o.a. Sara Montiel, Miroslava, Tito Junco en Katy Jurado.

Een getrouwde vrouw, vals beschuldigd van moord, wordt in de gevangenis opgesloten. Een typisch Mexicaans gevangenisdrama, met de Spaanse Sara Montiel in de hoofdrol.

Marejada

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Bárbara Gil, Carlos Navarro, Isabela Corona en Tito Junco.

Een arts komt bij een primitieve stam waar hij de strijd moet aanbinden met allerlei ziekten en vooroordelen. Slecht geregisseerd.

La Extraña pasajera

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Fernando A. Rivero. Met o.a. Emilia Guiú, Víctor Manuel Mendoza, Tito Junco en Miguel Angel Ferriz.

In een trein waarin de meest uiteenlopende personen reizen, wordt een moord gepleegd. De regisseur heeft het zó ingewikkeld gemaakt dat het eind onbegrijpelijk is.

El Luchador fenómeno

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Tito Junco, Bárbara Gil en Oscar Pulido.

Een keurige man wordt verliefd op een mooi meisje, maar raakt daardoor verzeild in allerlei verwikkelingen. Deze film raakt kant noch wal en is gespeend van elk gevoel voor humor.

El Fronterizo

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Raúl Martínez, Tito Junco en Domingo Soler.

Een meisje laat geen middel onbenut om de zanger van haar dromen te veroveren. De film zit vol grappige momenten en dat is zeldzaam in Mexicaanse komedies uit die tijd.

Cuando levanta la niebla

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Arturo de Córdova, María Elena Marqués, Columba Domínguez en Tito Junco.

Een geesteszieke vermoordt zijn kamergenoot om diens plaats in te nemen bij een rijke oom. Veel te kil en doorspekt met technische en fotografische hoogstandjes, om nog maar te zwijgen over de afgrijselijke muziek.

Una Mujer sin amor

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Rosario Grandados, Tito Junco, Joaquín Cordero en Julio Villareal.

Twee mannen trachten dezelfde vrouw te krijgen. Een slechte film, waarin men heeft geprobeerd plagiaat te plegen op de reeds door Cayatte voor de film bewerkte versie van Pierre et Jean van De Maupassant en die door Buñuel zonder enige interesse van zijn kant is geregisseerd.

La Bien amada

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Roberto Cañedo, Columba Rodríguez, Julio Villarreal en Tito Junco.

Een leraar pleegt een diefstal om de operatie van zijn vrouw aan een hersentumor te betalen. Overdreven en zonder overtuigingskracht. 'Indio' Fernández was niet bepaald op zijn best.

Víctimas del pecado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Ninón Sevilla, Tito Junco, Rodolfo Acosta en Rita Montaner.

Een danseresje moet zich veel moeite getroosten om een baby, die zij op de vuilnisbelt heeft gevonden, groot te brengen. Hoewel er van tijd tot tijd een goed produkt uit zijn handen kwam, is 'Indio' Fernández hier onder de maat gebleven met een veel te simpel en weinig overtuigend melodrama.

Siempre tuya

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín, Tito Junco en Joan Page.

Een vrouw verlaat haar dorp om in de grote stad geld te gaan verdienen en ziet toe hoe haar man haar bedriegt; zij blijft hem echter trouw. Hoewel Fernandez een van de meest vooraanstaande regisseurs van de Mexicaanse film is, is dit een matig produkt, zowel wat regie als wat het acteerwerk betreft.

Perdición de mujeres

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Juan Orol. Met o.a. Rosa Carmina, Tito Junco, María Luisa Zea en José G. Cruz.

Vervolg op EL INFIERNO DE LOS POBRES waarin de hoofdrolspeelster zangeres wordt en verwikkeld raakt in een juwelendiefstal. Net zo overdreven als de vorige. De auteur van de roman heeft zichzelf een rol toebedeeld.

Hombres sin alma

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Juan Orol. Met o.a. Rosa Carmina, Tito Junco, José G. Cruz en Arturo Martínez.

De laatste film van de zwakke trilogie die Juan Orol maakte rond de roman Percal van José G. Cruz. Eindelijk vindt de heldin het geluk en de liefde in de persoon van een taxichauffeur.

El Pecado de ser pobre

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Ramón Armengod, Guillermina Grin, Tito Junco en Virginia Serret.

Een ex-gevangene wordt verliefd op het meisje van de garderobe van een cabaret. Een steeds in herhalingen vervallende en weinig originele film.

Un Milagro de amor

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Marga López, Fernando Fernandez, Tito Junco en Lilia Prado.

Een arm, blind meisje komt na de dood van haar moeder onder de hoede van een goede man en zijn verdorven echtgenote en dochter. Een soort 'Assepoester' op z'n Mexicaans. Als de regisseur niet zo serieus te werk was gegaan, zou het best een aardige film geweest zijn. Maar hij heeft gekozen voor een smartlap in plaats van een parodie daarop.

Opio

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Rosita Quintana, Domingo Soler en Tito Junco.

Door haar minnaar raakt een vrouw, moeder van een baby, verslaafd aan opium en wordt zij gedwongen te trouwen met een oude rijkaard. Het wereldje van drugsverslaafden wordt weergegeven door verdraaide camerabeelden. Eigenlijk geeft de hele film een verkeerde voorstelling van zaken.

El Amor no es negocio

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Resortes, María Luisa Zea en Tito Junco.

Twee broers verhuizen naar de stad om beroemd te worden. Daar beleven ze allerlei avonturen. Meer dan een soort onzinnige cabaretvoorstelling is deze film helaas niet.

Cuatro contra el mundo

1949 | Misdaad

Mexico 1949. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Víctor Parra, Leticia Palma, Tito Junco en José Pulido.

Een paar dieven slaan de slag van hun leven maar worden daarna achtervolgd door de politie, die een van hen weet te doden. Een ander wordt gewond. Interessante film gebaseerd op waar gebeurde feiten die zich enige jaren tevoren in Mexico hadden afgespeeld. Door de regisseur zelf als zijn meesterwerk beschouwd.

Aventurera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Tito Junco, Andrés Palma en Rubén Rojo.

Elena leidt een gelukkig leven totdat haar moeder er met een vriend vandoor gaat en haar vader zelfmoord pleegt. Zij besluit naar de grote stad te gaan om werk te zoeken, maar alle mannen willen misbruik van haar maken. Hoewel op het eerste gezicht een van de vele melodrama's, blijkt het hier te gaan om een meesterlijke film die sterk de aandacht van zowel publiek als kritici heeft getrokken.

Yo maté a Juan Charrasqueado

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, María Luisa Zea en Tito Junco.

Deze film is een tweede vervolg op JUAN CHARRASQUEADO en net zo'n misselijke 'macho'-film als de vorigen. Gelukkig is dit personage hierna niet meer op het witte doek verschenen.

Se la llevó el Remington

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Carmen González en Tito Junco.

Een zigeunerin neemt de zorg op zich van een jong meisje dat haar door een revolverheld is toevertrouwd. Deze man is niemand minder dan Remington, een echte scherpschutter. Dit personage dat al twee keer eerder op het witte doek werd gebracht, namelijk in AY, JALISCO NO TE RAJES en EL AMETRALLADORA, is in alle drie de films dezelfde onuitstaanbare machofiguur.

Ojos de juventud

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Joaquín Pardavé, Elsa Aguirre en Tito Junco.

Een man neemt een vrouw in zijn huis op om haar uit handen van de politie te houden, die haar vanwege een diefstal achtervolgt. Na korte tijd besteelt zij haar weldoener. De regisseur heeft de film duidelijk met weinig interesse gemaakt.

Bamba

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Carmen Montejo, Víctor Manuel Mendoza en Tito Junco.

Om zich te vergrijpen aan het meisje op wie hij verliefd is, beschuldigt een welgesteld man haar verloofde van moord. Deze overdreven dramatische film heeft een neerbuigend toontje en is zeer vervelend.

La sin ventura

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Tito Davison. Met o.a. María Antonieta Pons, Rafael Baledón en Tito Junco.

Een vrouw vindt dat zij haar hele leven een verdorven mens is geweest. De film is nogal afgezaagd en dramatisch en toont op een huilerige manier aan, dat achter een slechte vrouw altijd een zuivere geest schuilgaat.

Los Cristeros

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Sara García, Luis Aguilar en Tito Junco.

Twee groepen Mexicanen leven in onmin, maar ze worden uiteindelijk tot elkaar gebracht door de roeping die zij voelen tot de Maagd van Guadeloup. Deze lofzang op de folklore stelt niet veel voor.

Una Canción en la noche

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van René Cardona. Met o.a. Domingo Soler, Gustavo Rojo, Amanda del Llano en Tito Junco.

Een plattelandsmeisje trouwt met de oude eigenaar van de hacienda. Na een aantal jaren, waarin zij een kind krijgt, verdwijnt ze. Onevenwichtige film, zowel wat plot als wat regie betreft.

Rosalinda

1944 | Avonturenfilm

Mexico 1944. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. María Antonieta Pons, Rafael Baledón en Tito Junco.

Een geschiedschrijver gaat met een vriend op zoek naar de schat van een piratenschip. Het enige opvallende van deze melodramatische film zijn de immer ontblote dijen van María Antonieta Pons. Ook bekend onder de titel LA FLOR DE A COSTA.

La Sombra de Chucho el Roto

1944 | Avonturenfilm, Mysterie

Mexico 1944. Avonturenfilm van Alejandro Galindo. Met o.a. Leopoldo Ortín, Tito Junco en Katy Jurado.

Een jonge advocaat wordt beschuldigd van moord op de zoon van de beruchte dief wijlen Chucho el Roto. Een middelmatige maar interessante avonturenfilm.

Las Calaveras del terror

1943 | Western

Mexico 1943. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Tito Junco, Alicia de Phillips en Crox Alvarado.

Een serie die uit vijftien episodes bestaat en waarin de hoofdpersonen allerlei avonturen beleven. Aardig maar wat de regie betreft matig.

La Venganza del Charro Negro

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Raúl de Anda, Carlos López Moctezuma en Tito Junco.

Een vervolg op de film EL CHARRO NEGRO (de tweede die in dat jaar werd gemaakt) en de laatste produktie waarin de reeds blinde acteur Joaquín Busquets een rol vervulde. Een middelmatige avonturenfilm.

La Reina de Méjico

1940 | Drama, Historische film

Mexico 1940. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Maritza Nieto, Tito Junco en Pedro Galindo.

Aan de Indiaan Juan Diego verschijnt de Maagd van Guadalupe. De eerste film van Méndez, zó middelmatig dat hij meteen naar de provincie verdween. Jaren later zou Méndez de waardering genieten van een groot deel van de Franse pers door zijn horrorfilms.