Franco Javarone: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

Grosso guaio a Cartagena

1987 | Actiefilm, Avonturenfilm

Italië 1987. Actiefilm van Tommaso Dazzi. Met o.a. Franco Nero, Barbara De Rossi, Franco Javarone en Galo Ahumada.

Als zijn vrachtschip in Cartagena, Colombia, voor anker gaat, wil matroos Frances (Franco Nero) de tienduizend dollar waarmee hij van plan is een bar te openen in Tahiti, op de bank zetten. Ondertussen keert Vanessa (De Rossi), een ex-actrice, terug naar het familielandgoed in Colombia dat ze ge[KA3]erfd heeft. Zij en de dorpelingen worden echter bedreigd en lastig gevallen door Sanches (Javarone) en zijn trawanten. Frances heeft ook moeilijkheden want zijn geld wordt gestolen, evenals de diamant waar hij op aanraden van zijn vriend in geïnvesteerd heeft. Tijdens zijn wanhopige zoektocht naar zijn geld, ontmoet hij Vanessa en samen bieden zij het hoofd aan Sanches. Veel achtervolgingen en actie, maar deze tv-film zou veel beter uitgepakt hebben onder de leiding van een meer capabele regisseur dan Dazzi.

Grog

1982 |

Italië 1982. Francesco Laudadio. Met o.a. Franco Nero, Gabriele Ferzetti, Omero Antonutti, Sandra Milo en Cristina Pascual.

Enkele ontsnapte gevangenen gijzelen een doktersgezin en eisen in ruil een vliegtuig om het land uit te vluchten. Ze maken die eisen bekend aan een TV-station en laten zich overhalen in de bezette woning een TV-ploeg toe te laten, die vervolgens de situatie dramatisch en spectaculair uitbouwt en beïnvloedt. De stevige humor maakt van de dramatische situatie een onderhoudende komedie, al is de satire te oppervlakkig om echt doeltreffend te zijn. Als debuut haalt de film het net niet, maar er wordt met komische verve geacteerd.

Fontamara

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Carlo Lizzani. Met o.a. Michele Placido, Antonella Murgia, Ida di Benedetto, Ciccio Gusacca en Empedocle Buzzanca.

Een door armoede en aardbevingen geteisterd bergdorpje in de Abruzzen is de machteloze prooi voor willekeur van een beginnend fascistisch regime. Een jonge krachtpatser onttrekt zich aan de hem door dorpelingen toegekende leidersrol en gaat naar Rome voor werk en statusverbetering. Daar wordt hij geconfronteerd met clandestien anti-fascistisch verzet. Hij sympathiseert hiermee en wordt gearresteerd en gedood. De bewoners van Fontamara verenigen zich in een verzetsgroep die een eigen krant gaat publiceren. De roman uit 1933 van Silone - broer van de authentieke hoofdpersoon - kreeg een verfilming in de traditie van het neo-realisme (hoewel Rembrandt-achtige belichting en fotografie soms te gewild artistiek aandoen). In alle scènes in Fontamara krijgt dit neo-realisme een indringende kracht, maar in Rome lijkt het te veel en te banaal op reeksen andere films.

Le Rose di Danzica

1979 | Drama

Italië 1979. Drama van Alberto Bevilacqua. Met o.a. Franco Nero, Helmut Berger, Macha Méril, Olga Karlatos en Roberto Posse.

Duitse legerofficieren - vrienden sinds hun opleiding - zijn in 1919 tegenstanders geworden in hun opvattingen over Duitslands toekomst. De aristocraat doodt zijn linkse opponent, maar wreekt zich vervolgens op zijn familie, een broeinest van opkomend fascisme, die zijn ideeën fataal misvormd had. De film weet de omkeer bij de anti-held niet overtuigend te maken en steunt vooral op wijdlopige dialoog en verwarrende flash-backs. De hoofdrollen geven reliëf aan een troebele haat-liefde verhouding, maar het politiek tijdsbeeld komt nergens tot leven en wordt nooit aannemelijk Duits.

L'isola degli uomini pesci

1979 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Italië 1979. Sciencefiction van Sergio Martino. Met o.a. Barbara Bach, Claudio Cassinelli, Richard Johnson, Joseph Cotten en Beryl Cunningham.

Een kapitein Nemo-achtige schurk aast op de schatten van Atlantis en wil ze laten opduiken door vismensen, die onder invloed van een toverdrank willoze slaven zijn geworden. Typisch Italiaanse onzin. Ook bekend als THE ISLAND OF THE FISHMEN, ISLAND OF MUTATIONS, SCREAMERS en THE FISHMEN.