Michael Pfleghar: regie.
Er zijn 4 films gevonden.

Visions of Eight

1973 | Documentaire, Komedie

Verenigde Staten 1973. Documentaire van Joeri Ozerov, Mai Zetterling, Arthur Penn, Michael Pfleghar en Kon Ichikawa.

Ogenschijnlijk leek het zo`n goed idee acht verschillende regisseurs acht verschillende visies te laten geven op de Olympische Spelen van 1972 maar het werd vreemd genoeg een teleurstellende film gezien al het regietalent. Met eventuele uitzondering van Schlesingers deel over de marathon (het laatste) blijft geen enkel stuk in het geheugen achter.

Le Plus vieux métier du monde

1971 | Komedie, Erotiek

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1971. Komedie van Franco Indovina, Mauro Bolognini, Philippe de Broca, Michael Pfleghar en Claude Autant-Lara. Met o.a. Michèle Mercier, Enrico Maria Salerno, Hiram Keller, Elsa Martinelli en Gastone Moschin.

Episodenfilm over prostitutie. I. De oertijd. II. Het Romeinse keizerrijk. III. De Franse revolutie. IV. De Belle Epoque. V. De tegenwoordige tijd. VI. Een gecomputeriseerde toekomst. De charme en (voorzover aanwezig) het talent van de actrices is verspild aan de fantasieloze scenario`s, die navenant lusteloos in beeld zijn gebracht. De Broca`s episode met Moreau als Mimi Guillotine, die haar attracties combineert met het uitzicht op de onthoofdingen, is nog wel aardig, terwijl Godards filosofische SF interessant voortborduurt op zijn ALPHAVILLE (maar tijdens de bioscooproulatie werd de film meestal gecoupeerd). De scenario's zijn van Daniel Boulanger, André Tabet, Jean-Luc Godard, Ennio Flaiano, Jean Aurenche, Georges- André Tabet en Michel Legrand.

Bel Ami 2000 oder: Wie verführt man einen Playboy?

1966 | Muziek, Komedie

Duitsland 1966. Muziek van Michael Pfleghar. Met o.a. Peter Alexander, Antonella Lualdi, Scilla Gabel, Helga Anders en Linda Christian.

Schlageridool Peter Alexander in een komische film als een boekhoudertje, die door het herentijdschrift 'Bel Ami' per computer is uitverkoren als de 'Playboy' van het jaar. Naar een driestuivers-roman van Anatol Bratt, door Klaus Munro en de regisseur tot scenario bewerkt. Camerawerk van Ernst Wild. Zie ook: Schlagerfilms.

Die Tote von Beverly Hills

1964 | Misdaad

Duitsland 1964. Misdaad van Michael Pfleghar. Met o.a. Heidelinde Weis, Klausjürgen Wussow, Horst Frank, Wolfgang Neuss en Peter Schütte.

Deze veelgeprezen debuutfilm over een nymfomaan-meisje met wie alles toch nog goed komt, werd met veel fantasie geregisseerd. Jammer dat Pfleghar daarna weinig opzienbarende films heeft gemaakt v.n.l. een aantal commerciële werkjes en tv-regie.