nieuwe site?

Gary Littlejohn

Acteur

Gary Littlejohn is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Badlands

1973 | Misdaad, Film noir, Drama, Experimenteel, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Terrence Malick. Met o.a. Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates, Ramon Bieri en Alan Vint.

Begin 1958 doodden de negentienjarige Charlie Starkweather en zijn dertienjarige vriendin Caril Ann Fugate elf ogenschijnlijk willekeurige personen onderweg van thuisstaat Nebraska naar de desolate vlaktes van South Dakota en Montana. Badlands is gebaseerd op de spraakmakende gebeurtenissen van toen. Martin Sheen speelt twintiger Kit, een zelfgekroonde rebel zoals idool James Dean. Sissy Spacek speelt zijn tienervriendinnetje Holly, een dromerige majorette. Debuterend regisseur Malick schildert het stel schril realistisch af als een onvolwassen duo dat achteloos figureert in een grimmig sprookje. Een hoogtepunt in het Amerikaanse misdaadgenre. Starkweather en Fugate stonden ook aan de wieg van Wild at Heart, True Romance, Kalifornia en Natural Born Killers.

Bury Me an Angel

1971 | Actiefilm

Verenigde Staten 1971. Actiefilm van Barbara Peeters. Met o.a. Dixie Peabody, Terry Mace, Joanne Jordan, Clyde Ventura en Dan Haggerty.

Deze strak geregisseerde motorclub-film wordt verteld vanuit het gezichtspunt van de vrouw. De heldin sjouwt een geweer mee dat ze gebruikt óók. Haggerty speelt een mooi rolletje als arme, zwoegende kunstenaar.

Angels Hard as They Come

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Joe Viola. Met o.a. James Iglehart, Gilda Texter, Gary Busey, Charles Dierkop en Gary Littlejohn.

Een film met weinig structuur, die de spot drijft met het genre, maar zelf niet los komt van de clichés. Producent Demme is mede-acteur en Busey maakt zijn filmdebuut.

Angels Die Hard

1970 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1970. Drama van Richard Compton. Met o.a. Tom Baker, William Smith, Connie Nelson, R.G. Armstrong en Beach Dickerson.

In deze doorsnee motorclub-film staan de Angels voor de verandering eens aan de goede kant, als zij mensen redden bij een mijnramp. Alle sterren uit dit genre films zijn hier bijeengebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gary Littlejohn op televisie komt.

Reageer