Hilde Ziegler: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Beresina oder die letzten Tage der Schweiz

1999 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland​/​​Zwitserland 1999. Komedie van Daniel Schmid en Martin Suter. Met o.a. Elena Panova, Geraldine Chaplin, Maria Confalone, Martin Benrath en Ulrich Noethen.

Irrlichter

1997 | Thriller

Zwitserland 1997. Thriller van Christoph Kühn. Met o.a. Barbara Auer, Tobias Langhoff, Adolph Spalinger, Christian Redl en Walo Lüönd.

Wachtmeister Zumbühl

1995 | Thriller

Zwitserland​/​​Duitsland 1995. Thriller van Urs Odermatt. Met o.a. Michael Gwisdek, Anica Dobra, Jürgen Vogel, Rolf Hoppe en Norbert Schwientek.

Zumb[KA3]uhl (Gwisdek) is de koddebeier van een dorpje in het Zwitserse Nidwald. Hij is een betweterige dienstklopper, onkreukbaar en onomkoopbaar. Hij is ook onuitstaanbaar, waardoor zijn vrouw hem 16 jaar ervoor, omstreeks 1950, verlaten had. Hun zoon Albin (Vogel), die geestelijk enigszins gehandicapt is, is door zijn moeder bij zijn vader achter gelaten. Maria (Dobra) is de dorpsschone en is gezien bij iedereen.

Hors saison

1992 |

Zwitserland​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1992. Daniel Schmid. Met o.a. Sami Frey, Carlos Devesa, Ingrid Caven, Dieter Meier en Ulli Lommel.

Frey keert terug naar een groot hotel in de Zwitserse Alpen, dat ooit door zijn grootouders werd gebouwd en dat binnenkort gesloopt zal worden. Via flashbacks die verteld worden door zijn grootmoeder Fellini (de zestig-jarige zuster van Federico in haar tweede rol) haalt hij herinneringen op en passeren allerlei gebeurtenissen de revue: Russische anarchiste Chaplin, die er ooit een volksvijand vermoordde, schrijfster Sarah Bernhardt (gespeeld door Paredes), die zijn grootvader verleidde en goochelaar Lommel, die zijn publiek hypnotiseerde. Schmid`s boeiende film vertoont verwantschap met Fellini`s werk door o.a. de bonte verzameling van uitgesproken karakterspelers. Het is zo aanstekelijk gedaan, dat men zin krijgt om in een dergelijk hotel te logeren. Caven en Meier zetten de film muzikale luister bij met hun liederen en Devesa speelt de jonge Frey. Scenario van Martin Suter en regisseur Schmid. Fraai camerawerk Renato Berta. Gefilmd op allerlei locaties... in Portugal (!). Geproduceerd met participatie van de Duitse (ZDF) en Zwitserse tv.

Leo Sonnyboy: Vom Trauerkloß zum Herzensbrecher

1989 | Romantiek, Komedie

Zwitserland 1989. Romantiek van Rolf Lyssy. Met o.a. Mathias Gnädinger, Christian Kohlund, Ankie Beilke-Lau, Dieter Meier en Hilde Ziegler.

Een Tha[KA3]ise go-go-danseres (Beilke-Lau) dreigt het land uitgezet te worden. Haar minnaar Adrian (Kohlund), gehuwd en vader, bedenkt een eenvoudig plan: een schijnhuwelijk met de knorrige vrijgezel en einzelg[KA3]anger Leo (Gn[KA3]adinger). Maar dan gebeurt het ongelooflijke: door de levenslustige, jonge meid leeft de brompot op, meent hij dat zijn leven in positieve zin is veranderd en wordt zelfs verliefd op haar. De zoveelste flauwe variatie op het thema van GREEN CARD (1990) van Peter Weir. Enig lichtpuntje in dit vervelende gedoe, dat als grappig is bedoeld, is het vlotte, ontwapenende spel van Gnädinger. Het scenario van regisseur Lyssy is voorspelbaar en flinterdun. Het camerawerk is van Hans Liechti.

Die Komplizen

1983 | Drama

Duitsland 1983. Drama van Stanislav Barabas. Met o.a. Günter Lamprecht, Claudia Amm, Kurt Raab, Hilde Ziegler en Eva Schneid.

Als een automobilist na het veroorzaken van een ongeluk doorrijdt is hij afhankelijk van de uitspraken van zijn passagiere en eventuele getuigen. Zijn innerlijke onrust neemt toe. De film laat zien hoe ingrijpend de gevolgen van een impulsief genomen beslissing kunnen zijn.

L' Amour des femmes

1981 | Drama, Komedie

Zwitserland​/​​Frankrijk 1981. Drama van Michel Soutter. Met o.a. Heinz Bennent, Jean-Marc Bory, Sévérine Bujard, Aurore Clément en Pierre Clémenti.

Drie jeugdvrienden in Genève hebben problemen met de liefde omdat ze afhankelijkheid van de vrouw niet onder ogen willen zien. Tijdens gezamenlijke zwerftocht ontmoeten ze leraar van vroeger die op zijn manier óók aan de liefde lijdt. In mineur gehouden psychologische sfeertekening wordt medebepaald door isolement en status quo in Zwitserland. Zoals altijd bij Soutter een film voor aandachtige kijkers, met mooie genuanceerde rol van Bennent als de leraar.

Kassettenliebe

1981 | Komedie

Zwitserland 1981. Komedie van Rolf Lyssy. Met o.a. Emil Steinberger, Franziska Oehme, Hilde Ziegler, Cyrus Elias en Wolfram Berger.

Een werknemer van een huwelijksbureau dat mogelijke partners laat kennismaken via videotapes, wordt in de relatie met zijn eigen vriendin beïnvloed door de ervaringen en ontmoetingen in zijn werksituatie. De regisseur en de hoofdrolspeler scoorden met DIE SCHWEIZERMACHER een record-succes in eigen land, maar deze herhalingsoefening blijft steken in een oppervlakkig scenario en een al te vrijblijvende satire. De goedmoedige inzet van uitstekende acteurs komt niet boven deze beperkingen uit.

Die Schweizermacher

1978 | Komedie

Zwitserland 1978. Komedie van Rolf Lyssy. Met o.a. Walo Lüönd, Emil Steinberger, Beatrice Kessler, Wolfgang Stendar en Hilde Ziegler.

Een Duits echtpaar dat elke dag de Zwitserse vlag hijst, een Italiaanse communist en een verleidelijke Joegoslavische danseres hebben allen de Zwitserse nationaliteit aangevraagd. Enige sta-in-de-weg is de immer strenge Einbürgerungspolizeibeamte Max Bodmer, die hen samen met zijn assistent maandenlang achtervolgt en ondervraagt. Geslaagde satire op de bureaucratie en Zwitsers chauvinisme dat misschien weinig scherpe kantjes kent, maar juist in zijn kleinburgerlijkheid toch amuseert. Een van de zeldzame Zwitserse films die een bioscoopsucces in eigen land werd. Een heuse musical-versie volgde in 2010.

Konfrontation

1974 | Biografie

Zwitserland 1974. Biografie van Rolf Lyssy. Met o.a. Peter Bollag, Gert Haucke, Marianne Kehlau, Hilde Ziegler en Wolfram Berger.

Een joodse student medicijnen wijkt na 1933 van Frankfurt uit naar Bern en krijgt de Zwitserse nationaliteit. Alarmerende berichten uit Duitsland over nazisme en de opkomst van een nationaal-socialistische partij in Zwitserland zetten hem aan tot verzet en in 1936 schiet hij een partijleider neer. Hoewel hij tot 18 jaar wordt veroordeeld (en pas in 1945 gratie zal krijgen) is zijn daad aanleiding voor beperkende regeringsmaatregelen tegen het Zwitsers nazisme. Een sobere, maar inhoudelijk boeiende biografie van Peter Frankfurter (die nu in Israël leeft en in de epiloog zelf geïnterviewd wordt) betekent een kennismaking met een weinig bekend maar belangrijk stuk recente geschiedenis. Geen heroïsering of sentimentalisering, maar zo nu en dan wat al te droog.

Sonderurlaub

1963 | Drama

Duitsland 1963. Drama van Rainer Erler. Met o.a. Fritz Wepper, Mila Kopp, Wolfgang Schirlitz, Hilde Ziegler en Heinz Weiss.

Dienstplichtige Rolf Scheller (Wepper) wordt na zijn opleiding ingezet als grenswacht aan de Berlijnse muur. Op de derde dag krijgt hij een vluchteling in zijn vizier, die hij doodschiet. Hij ontvangt een militaire onderscheiding en enkele dagen bijzonder verlof met de opdracht te zwijgen over zijn daad. Eenmaal terug in zijn dorp merkt hij, dat hij als grenswacht met de nek wordt aangekeken. Hij lijdt hieronder zozeer dat hij zijn voormalige leraar en lid van de FDJ (zoiets als de jeugdstorm van Hitler, maar dan van de communisten) in vertrouwen neemt. Het bericht over zijn `heldendaad` gaat als een lopend vuurtje door het gehucht en de verwijten zijn talrijk: `Je had er ook naast kunnen schieten` en `Het is moord`. Door al dit gehuichel en meewaaien met de wind die de partij blaast, stort de jonge Scheller in. Het weinig subtiele scenario van Gerd Oelschlegel is luid en duidelijk en de makers hoopten in opdracht van de Westduitse overheid, dat het de nodige twijfel aan de andere kant zou zaaien. De huichelarij en de communistische terreur hielden het 36 jaar vol, voordat men eindelijk een initiatief durfde te nemen om de nomenklatura voorgoed naar huis te sturen - dat was mogelijk dankzij de Sovjetunie, die bewees dat na 82 jaar het Marxisme geen haalbare kaart was en als imperium zelf failliet ging. Wepper is uitstekend, maar hij zou veel bekender worden in de rol van Harry, de rechterhand van inspecteur Derrick (Horst Tappert) in de gelijknamige serie die immens populair werd in binnen- en buitenland.