Peter Schiff: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Die Buggy-Bande

1999 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1999. Komedie van Vera Loebner. Met o.a. Harald Juhnke, Dieter Landuris, Julia Bauer, Patricia Jarosch en Anja Franke.

Otto - Der Liebesfilm

1992 | Romantiek, Fantasy, Komedie

Duitsland 1992. Romantiek van Otto Waalkes en Bernd Eilert. Met o.a. Otto Waalkes, Jessika Cardinahl, Juraj Kukura, Ruth-Maria Kubitschek en Ralf Wolter.

Otto (Waalkes) is in de hemel aangesteld als de god der liefde. De cupido Otto houdt zich meer bezig met computerspelletjes dan met zijn werk. Dit wekt de toorn van zijn baas, de grote god, die hem naar de aarde stuurt om eens fatsoenlijk aan de slag te gaan. In de Hamburgse U-Bahn ziet Otto de bevallige Tina (Cardinahl) en hij is meteen smoorverliefd. Hij houdt haar vast, maar als de trein is weggereden heeft hij alleen nog maar haar tas in de hand. Nu is hij vast van plan zijn grote liefde te zoeken en te vinden. Het wordt een avontuurlijke tocht vol doldwaze gebeurtenissen. Otto heeft echter een rivaal, de aalgladde schoonheidschirurg Dr. Beyerle (Kukura), Tina`s baas. Haar ouders, moeder Lonny (Kellner) en haar vader Uwe (Schiff) zijn wel in hun sas met Dr. Beyerle die hen als Ostfriesen serieus neemt. Otto dwarsboomt Beyerles plannen, maar die recruteert Gotthilf Gutmann (Wolter) om hem te helpen. Als Frau von Lodenwald (Kubitschek) een kunstenaarswedstrijd uitschrijft, ziet Otto een kans om te winnen, ondanks dat hij onze lieve heer hoort brommen. In Duitsland is Otto de ware volksheld van de hekel met zijn vindingrijke, poëtische bijna anarchistische satire op de maatschappij, maar daarbuiten is het de vraag of de mensen warm kunnen lopen voor zijn Ottifanten en andere Otto- exotica. Deze film was een redelijk succes in eigen land met bijna drie miljoen bioscoopbezoekers. Met de stem van Hans Paetsch in de rol van de grote god. Het scenario is van beide regisseurs Waalkes en Eilert, verder Peter Knorr en Robert Gernhardt. Het camerawerk is van Wolfgang Treu.

Der Bettler vom Kurfürstendamm

1990 | Komedie

Duitsland 1990. Komedie van Claus Peter Wilt. Met o.a. Hans Clarin, Maria Körber, Evelyn Meyka, Margret Homeyer en Peter Schiff.

August Paumbauer (Clarin) is een voormalig ambtenaar uit Magdeburg in de DDR, die vlak voor de bouw van de Muur (1961) naar Berlijn is verhuisd. Zijn vrouw Ida (Körber) is ziekelijk. Zijn buren in Pankow, waar hij in een kleurloze arbeidersflat woont, zijn nieuwsgierig en bang voor de Stasi. August zou naar West-Berlijn willen verhuizen om Ida een betere verzorging te geven, maar krijgt geen uitreisvisum. Zijn zuster Anna Münzer woont in West-Berlijn, maar kan ook niet helpen. Hij komt op een idee: hij gaat overdag bedelen op de Kurfürstendamm en vergaart een hoop harde marken bij elkaar. Anna zet een deel op de spaarbank. Als de Muur eenmaal voltooid is, kan hij niet meer naar het Westen reizen. Toch lukt het om hem uiteindelijk te drossen en zo krijgt hij de status van vluchteling, waardoor hij op 63-jarige leeftijd niet meer hoeft te werken en van een pensioen kan genieten. Typisch Duits-Duits verhaal met een scenario van Hans Borgelt. De film zal buiten de landsgrenzen geen groot publiek bekoren. Nette spelprestaties onder de routinematige regie. De vormgeving en de rekwisieten zijn keurig in orde.

Geld macht nicht glücklich

1989 | Komedie

Duitsland 1989. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Carl Heinz Schroth, Klausjürgen Wussow, Hans Clarin, Jutta Speidel en Simon Jacombs.

De al aardig grijze schoenmaker Schroth uit een provinciegat beschikt plotseling over een vermogen van honderdduizend mark en hoort toevallig in een gesprek dat hij nog maar kort te leven heeft. Hij gaat naar Berlijn om het geld snel uit te geven en zelfs met de hulp van bankier Wussows slaagt hij daar maar nauwelijks in. Een sleetse formule die vaker en beter vertoond is en doet denken aan BREWSTERS MILLIONS (uit 1945 en 1980). Schroth`s laatste (tv-)film; hij stierf kort na de opnamen. Regisseur Gottlieb zou er eens over moeten nadenken om met pensioen te gaan. De leeftijd heeft hij al ruimschoots bereikt. Scenario van Krystian Martinek en Neithardt Riedel.

Was zu beweisen war

1986 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1986. Misdaad van Peter Weck. Met o.a. Martin Held, Brigitte Mira, Gisela Trowe, Hans-Jürgen Schatz en Peter Fricke.

De 78-jarige Held speelt de voormalige, gewiekste brandkastenkraker Wilhelm Kaiser, die in het milieu bekend staat als Kaiser Wilhelm. Een filmproductiemaatschappij heeft hem in de arm genomen als adviseur bij een film die over het kraken van een grote kluis bij een bank gaat. Daartoe zullen de scènes gedraaid worden in een echte bank. Bij de voorbesprekingen krijgt hij inzicht in de beveiliging van de kluis en als het geld voor de levensreddende operatie van een ziek meisje ontbreekt, heeft der Kaiser wel een ideetje. Goedgemutste, voorspelbare, zij het supersentimentele Gauner-komödie. Het scenario voor deze ouderwetse film is van Felix Huby en Marcus Conradt. Het camerawerk voor dit brave familevermaak is van Igor Luther.

Tatort - Gift

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Walter Richter, Edgar Hoppe, Ulrich von Bock, Jochen Richert en Klaus Schwarzkopf.

Spelende kinderen ontdekken op een vuilnisbelt een lijk. Bij nader onderzoek vindt de politie een partij vaten met giftig chemisch afval. Omdat het Hamburgse afvalverwerkingsbedrijf Toxex het gif dat afkomstig is van het chemische bedrijf Metallin, zou vernietigen, houden twee Kriminalhauptkommissare zich met de zaak bezig. Werk aan de winkel voor Trimmel (Richter) uit de hanzestad en H[KA3]offgen (Hoppe) uit de Oostzeehaven Kiel. Regisseur Schulze-Rohr, een der geestelijke vaders van de serie TATORT - hij draaide de pilootfilm EXKLUSIV in 1969, gevolgd door de officiële start TAXI NACH LEIPZIG in 1970 - weet steeds een interessant onderwerp met de nodige spanning te behandelen. In deze 42ste aflevering gaat het om giftig industrie-afval. Schulze-Rohr schreef het scenario samen met de misdaadauteur Friedhelm Werremeier. Het camerawerk is van Niels-Peter Mahlau. Zevende zaak van Trimmel.

Ermittlungen gegen Unbekannt

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Roland Gall. Met o.a. Vadim Glowna, Dieter Laser, Friedhelm Ptok, Alexander May en Peter Schiff.

Bij de anti-Springer demonstraties in 1968 wordt een demonstrant door de politie zwaar gewond. Later overlijdt hij in het ziekenhuis aan zijn kwetsuren. Het openbaar ministerie onderzoekt de zaak met de bedoeling de zaak zo snel mogelijk te seponeren, maar tegelijkertijd houdt de broer van het overleden slachtoffer zijn eigen enquête en komt tot de conclusie dat er doodslag in het spel is.

Interview mit Herbert K.

1970 | Drama

Duitsland 1970. Drama van Herbert Ballman. Met o.a. Herbert Stass, Paul-Albert Krumm, Friedrich G. Beckhaus, Erika Dannhoff en Katharina Matz.

De gedramatiseerde film over de man uit de titel, die na een gewapende overval zes jaar lang een vrijheidsstraf moest ondergaan en daarna ontdekte hoe moeilijk het was om weer in de maatschappij te worden opgenomen: de bureaucratie, de argwaan, het niet lukkende huwelijk en het verleden dat telkens weer opduikt. De film die wordt afgewisseld met fotomontages en interviews met voice-over van de echte Herbert K., graaft in zijn ongelukkige jeugd, de HJ, de dienst in een SS-bataljon en de harde tijden na WO II die hem naar de strafinrichting voerden. Typisch Duits en tegelijk diep menselijk voor wat betreft wat iedere gestrafte na zijn vrijlating kan meemaken.