Hubert Schonger: regie, scenario en productie.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Bremer Stadtmusikanten

1959 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1959. Familiefilm van Rainer Geis. Met o.a. Peter Thorn, Max Bössel, Christa Welzmüller, Toni Mang en Peter Brand.

Een wat statische verfilming over de weggelopen ezel, hond, kat en de haan, die gezamenlijk de vrolijke muzikanten van de stad Bremen worden. De in speciale dierenkostuums gestoken acteurs temidden van decors zullen met deze toneelmatige aanpak niet alle kinderen aanspreken, hoewel de spelers krampachtig hun best doen het zo levendig mogelijk te maken. Scenario van Hubert Schonger. Camerawerk van Peter Puluj.

Brüderchen und Schwesterchen

1953 | Familiefilm, Fantasy

Gabon​/​​Duitsland 1953. Familiefilm van Walter Oehmichen en Hubert Schonger. Met o.a. Götz Wolf, Maria Kottmeier, Arnold Marquis, Bettina Falckenberg en Elisabeth Waldenau.

Een brave sprookjesfilm over een gemene tovenares die een koning in een rozenstruik en diens zoon in een reebokje omtovert, zodat haar foeilelijke dochter koningin kan worden. Kijk-Brinta voor de kleintjes. Scenario van Hans Fitz naar een vertelling van Jacob Ludwig Karl en Wilhelm Karl Grimm. Camerawerk van Wolfgang Schwan.

Zwerg Nase

1952 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1952. Familiefilm van Francesco Stefani. Met o.a. Hans Clarin, Hans Dieter Götz, Ellinor von Wallerstein, Heini Goebel en Edith Schultze-Westrum.

Boosaardig sprookje van Wilhelm Hauff. De 12-jarige Jakob (Clarin) helpt zijn moeder die groentevrouw op de markt is. Een afzichtelijk oud vrouwtje neust rond in hun stalletje. Jakob trekt een lange neus naar haar en dat had hij niet moeten doen, want zij blijkt achteraf een lelijke, nare heks te zijn.

Das tapfere Schneiderlein

1942 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1942. Familiefilm van Hubert Schonger. Met o.a. Hans Hessling, Ursula Zeitz, Emil Hess, Alfred Schieske en Klaus Dohl.

Over het dappere kleermakertje dat door een misverstand een held werd (hij sloeg slechts zeven vliegen in één klap dood en nam twee reuzen in de maling door ze water uit een steen te laten persen. Zelf haalde hij vocht uit een kaas die op een steen leek). Uit het sprookjesboek van de Gebroeders Grimm die hun momumentale werk tussen 1812 en 1815 samenstelden. De tijd waarin deze film gedraaid werd, heeft de prent getekend kwa stijl en gekenmerkt kwa standpunt; dat laatste zou vijftig jaar later uitgelegd kunnen worden als een satirische daad van lijdelijk verzet van regisseur Schonger tegen het nazi-regime: de macht is arrogant en belachelijk, maar wordt te kijk gezet door een slim baasje. Voor de jeugd een weinig boeiende verfilming; er zijn er die veel beter en een stuk eigentijdser zijn. Scenario van regisseur Schonger en camerawerk van Edgar Ziesemer.