Clive Merrison: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

The History Boys

2006 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 2006. Drama van Nicholas Hytner. Met o.a. Richard Griffiths, Frances de la Tour, Stephen Campbell Moore, Samuel Barnett en Samuel Anderson.

Scenarist Alan Bennett bewerkte zijn eigen succesvolle toneelstuk tot een filmscript, liet de regie over aan Nicholas Hytner en bracht de originele rolbezetting mee - een kunstje dat hij tien jaar eerder flikte met het geslaagde The Madness of King George. Ditmaal blijven de dialogen en acteurs nogal theatraal. Het verhaal, over acht onaangepaste lads die onder toezicht van een excentrieke docent moeten blokken om te worden toegelaten tot een prestigieuze universiteit, kennen we nu wel, uit films als Dead Poets Society.

Midsomer Murders: Painted in blood

2003 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2003. Misdaad van Sarah Hellings. Met o.a. John Nettles, Daniel Casey, Jane Wymark, Denise Black en Barry Jackson.

Scenarist Alan Bennett bewerkte zijn eigen succesvolle toneelstuk tot een filmscript, liet de regie over aan Nicholas Hytner en bracht de originele rolbezetting mee - een kunstje dat hij tien jaar eerder flikte met het geslaagde The Madness of King George. Ditmaal blijven de dialogen en acteurs nogal theatraal. Het verhaal, over acht onaangepaste lads die onder toezicht van een excentrieke docent moeten blokken om te worden toegelaten tot een prestigieuze universiteit, kennen we nu wel, uit films als Dead Poets Society.

Saving Grace

2000 | Komedie, Romantiek, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2000. Komedie van Nigel Cole. Met o.a. Brenda Blethyn, Craig Ferguson, Martin Clunes, Tchéky Karyo en Jamie Foreman.

Na de dood van haar man blijkt Grace (Blethyn) er minder warmpjes bij te zitten dan ze dacht. Uit vrees dat ze haar huis met fraaie tuin moet opgeven gaat ze een alliantie aan met haar jonge tuinman (Ferguson) die in haar kas marihuana wil verbouwen. Dat gaat niet lang goed natuurlijk, zeker niet wanneer de keurige, naïeve Grace met haar waar in de Londense onderwereld terecht komt. Grappige verhaalopzet in een komedie die net als films als Waking Ned Devine een beetje makkelijk op excentrieke plattelandspersonages leunt. De mopjes rond benevelde dorpelingen worden al gauw flauw.

Care

2000 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2000. Drama van Antonia Bird. Met o.a. Steven Mackintosh, Maria Pride, Alun Evans, Clive Merrison en Jaye Griffiths.

Regisseuse Bird, die eerder hoge ogen gooide met Priest, werd in eigen land onderscheiden met een British Academy Award voor dit aangrijpende televisiedrama over een jonge man wiens toch al kwetsbare wereld instort wanneer hij wordt geconfronteerd met het misbruik dat hij als jongen heeft ondergaan. Een mooie hoofdrol van Mackintosh, die ook te zien was in onder meer Lock, stock and two smoking barrels en Birds eerdere Safe. (RdL/VPRO Gids)

The Magical Legend Of The Leprechauns

1999 | Romantiek, Fantasy, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1999. Romantiek van John Henderson. Met o.a. Randy Quaid, Whoopi Goldberg, Kieran Culkin, Zoë Wanamaker en Daniel Betts.

De Amerikaanse Jack Woods brengt zijn vakantie door in Ierland. Hij belandt echter in de Ierse fabelwereld en redt het leven van de kobold Muldoon, de aanvoerder van deze wezens die in Ierland voor de seizoenswisseling zorgen. Als Muldoons zoon verliefd wordt op de feeënprinses Jessica ontstaat er een probleem, want het feeënvolk staat op slechte voet met de kobolden

Catherine Cookson's The Round Tower

1998 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Alan Grint. Met o.a. Emilia Fox, Keith Barron, Jan Harvey, Ben Miles en Denis Lawson.

De Amerikaanse Jack Woods brengt zijn vakantie door in Ierland. Hij belandt echter in de Ierse fabelwereld en redt het leven van de kobold Muldoon, de aanvoerder van deze wezens die in Ierland voor de seizoenswisseling zorgen. Als Muldoons zoon verliefd wordt op de feeënprinses Jessica ontstaat er een probleem, want het feeënvolk staat op slechte voet met de kobolden

Photographing Fairies

1997 | Romantiek, Mysterie, Fantasy, Drama

Verenigd Koninkrijk 1997. Romantiek van Nick Willing. Met o.a. Toby Stephens, Emily Woof, Ben Kingsley, Frances Barber en Phil Davis.

Twee meisjes op het Engelse platteland, vlak na de Eerste Wereldoorlog, komen op de proppen met foto's van kleine, fragiele, gevleugelde wezentjes: elfjes. Niemand kan onomstotelijk bewijzen dat ze vals zijn. Een door de dood van zijn jonge echtgenote getraumatiseerde fotograaf, die gespecialiseerd is in trucagefoto's, besluit de zaak te onderzoeken. In de mooie, treurige, dromerige film is het feit dat mensen in het bovennatuurlijke wíllen geloven belangrijker dan de vraag of die elfjes nu bestaan of niet. Prima spel. Veel prijzen op genrefestivals.

The English Patient

1996 | Romantisch drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1996. Romantisch drama van Anthony Minghella. Met o.a. Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas en Jürgen Prochnow.

Tientallen prijzen ontvingen de makers, waaronder Oscars voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Actrice in Bijrol. Hype speelde daarbij een grotere rol dan onvergankelijke kwaliteit. Een zwaar verbrande piloot (Fiennes) wordt aan het einde van WO II verzorgd door een Canadese verpleegster (Binoche). In flashbacks zien we zijn tragische romance met de vrouw (Scott Thomas) van zijn beste vriend. Naar de gelijknamige, met een Booker Prize bekroonde roman van Michael Ondaatje. Cameraman John Seale schoot prachtige beelden van de Sahara.

An Awfully Big Adventure

1995 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Romantisch drama van Mike Newell. Met o.a. Alan Rickman, Hugh Grant, Georgina Cates, Alun Armstrong en Peter Firth.

In deze verfilming van een roman van Beryl Bainbridge heeft een theatergezelschap in het naoorlogse Liverpool grote moeite zijn repertoire op de planken te zetten. De komst van de zestienjarige, frisse, onschuldige Stella (Cates), die valt voor de - overigens homoseksuele - regisseur, maakt de situatie er niet gemakkelijker op. Regisseur Newell gaat niet zo trefzeker te werk als in Four Weddings and a Funeral of Donnie Brasco, maar Rickman is uitstekend en Grant speelt voor de verandering geen stotterende goedzak, maar een kettingrokende cynicus.

Heavenly Creatures

1994 | Drama, Thriller

Nieuw-Zeeland​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Peter Jackson. Met o.a. Melanie Lynskey, Kate Winslet, Sarah Peirse, Clive Merrison en Diana Kent.

Bizar, waargebeurd incident waarbij twee pubermeisjes in het Nieuw-Zeeland van de jaren vijftig een gruwelijke moord pleegden, vormt de basis van dit knap gemaakte drama van Jackson (Bad Taste, Lord of the Rings-trilogie). De inventieve regisseur laat middels vernuftige special effects de curieuze fantasiewereld van de meisjes zien, waarin middeleeuwse ridders en hoofse liefde voorkomen, maar ook hedendaagse helden als Orson Welles en tenor Mario Lanza. Uitstekende hoofdrollen van Winslet (in haar eerste filmrol) en Lynskey. Het script kreeg een Oscarnominatie.

Anna Lee: Headcase

1993 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1993. Misdaad van Colin Bucksey. Met o.a. Imogen Stubbs, Alan Howard, Michael Bryant, Barbara Leigh-Hunt en Ken Stott.

Een voormalige medewerkster van de politie begint aan zijn eerste zaak voor een detectivebureau. Dit is een pilot voor een tv-serie met Stubbs als de eigengereide priv[KA1]detective, die in dit geval op onverwachte problemen stuit bij haar zoektocht naar een vermiste persoon. Hoewel misschien iets te nadrukkelijk grappig, belooft de knappe plot toch veel voor de toekomst van deze serie. Naar het boek van Liza Cody.

Rebecca's Daughters

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1991. Drama van Karl Francis. Met o.a. Peter O'Toole, Paul Rhys, Joely Richardson, Keith Allen en Simon Dormandy.

Een groep keuterboeren uit Wales die zich Rebecca's Daughters noemt, komt in opstand tegen de door de Engelse landeigenaren opgelegde belastingen. Dit door Dylan Thomas al in de jaren 1940- 1950 voor de Gainsborough Studio's geschreven filmscript is nu eindelijk verfilmd. Helaas ontbreekt het aan de juiste melodramatische ondertoon, omdat men te veel heeft geprobeerd er iets eigentijds in te stoppen. Peter O'Toole is ronduit belachelijk in zijn rol van drankzuchtige wetgever en Joely Richardson, die voor de romantische toets moet zorgen, overtuigt al evenmin. Een droevig produkt van de anders zo betrouwbare Karl Francis, waar de irritante muziek ook al niet veel aan bijdraagt.

A Pocketful of Rye

1985 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1985. Misdaad van Guy Slater. Met o.a. Joan Hickson, Fabia Drake, Timothy West, Peter Davison en Tom Wilkinson.

Een serie moorden in een landhuis schijnt iets te maken te hebben met een kinderrijmpje. Hoogst onwaarschijnlijke Agatha Christie. De onsterfelijke Miss Marple komt, in de gedaante van Joan Hickson, de politie te hulp. Ze lost het raadsel op.

The Sign of Four

1983 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1983. Mysterie van Desmond Davis. Met o.a. Ian Richardson, David Healy, Trevor Howard, Cherie Lunghi en Terence Rigby.

Major Walters ontfutselt in India van een viertal gevangenen een situatiekaart met de vindplaats van de grootste diamant ter wereld; in ruil daarvoor belooft hij hen te bevrijden, maar hij maakt zich uit de voeten en laat hen rotten. Vele jaren later als Melia de enige overlevende vrijgekomen gevangene is, heeft het uur der wrake geslagen. Daarvoor moeten Walters` zoon Heffer en Morstans (een broeder in het kwaad van Walters) dochter Lunghi boeten. Sherlock Holmes bindt de strijd aan met een moordlustige dwerg en een man met één been om Lunghi te helpen. Bovendien is hij, met de gebruikelijke flarden mist omgeven, op zoek naar de diamant. Het is jammer dat de acteurs het er af en toe zo dik opleggen, waardoor deze - toch wel spannende - film veel weg heeft van een persiflage. Richardson zet een geloofwaardige Holmes neer. Zijn film HOUND OF THE BASKERVILLES uit 1983 is net zo goed.

Riddles of the Sphinx

1977 | Experimenteel, Drama

Verenigd Koninkrijk 1977. Experimenteel van Laura Mulvey en Peter Wollen. Met o.a. Dinah Stabb, Merdelle Jordine, Rhiannon Tise, Clive Merrison en Marie Green.

Een volstrekt onsamenhangend, irritante pretentieuze experimentele film over het feminisme waarin de sfinx symbool staat voor het ongrijpbare en het dreigende van de vrouw. Lachwekkend qua opzet, maar helaas vooral saai en zenuwslopend qua uitwerking. Pure anti-cinema; voer voor pseudo's.