Maurice Lecoeur: muziek.
Er zijn 7 films gevonden.

Marie Love

1986 | Komedie

Frankrijk 1986. Komedie van Jean-Pierre Richard. Met o.a. Béatrice Camurat, Roger Mirmont, Françoise Christophe, Catherine Rich en Hélène Surgère.

Een ontmoeting in Parijs tussen, zoals de titel al doet vermoeden, een stripteasedanseres, afkomstig uit een uithoek van het land, die in haar vak tot een beroemdheid is uitgegroeid en een jonge gekozen burgemeester van eenzelfde soort gat, die echter onverwachts van hoger hand in Parijs benoemd. Tegen een achtergrond van laaghartige politieke intriges en striptease- optredens. Met andere woorden armoede en banaliteit komen in deze film samen en tempo zit er ook al nauwelijks in.

Le Déclic

1984 | Erotiek

Frankrijk 1984. Erotiek van Jean-Louis Richard. Met o.a. Florence Guérin, Bernard Kuby, Jasmine Maimone, Lisa Marks en Crofton Hardester.

Bewerking van het gelijknamige stripalbum van Milo Manara. Het album (uitgegeven bij Albin Michel in Parijs) is een succes op het gebied van erotiek, verdorvenheid en satire. De film, daarentegen, behoudt totaal niet de kwaliteiten van het origineel. De karaktertypes verliezen hun mysterieuze aard en bovendien behoort men geen lange film te maken met als basis slechts [KA1]e[KA1]en idee zoals dat hier het geval is. Het gevolg is dat er een aaneenschakeling van overbodige toeristische en pittoreske beelden voorbij flitst (waarom men het verhaal in Louisiana plaats heeft laten vinden in plaats van in de Alpen is een raadsel). Tenslotte blijkt het album veel gewaagder en de film zwakker alleen om niet gerangschikt te hoeven worden onder de categorie X. Alweer een mislukking zoals dat telkens weer het geval is wanneer men figuren uit stripverhalen in levende lijve presenteert.

Golden

1979 | Komedie

Frankrijk 1979. Komedie van Patrick Mazery. Met o.a. Pierre Rousseau, Steve Gadler, Vera, Christine Chappey en Denis Galland.

De regisseur (?) zag een reclamecampagne voor een zonnebrandcrème en kreeg een plan, dat echter helemaal de mist inliep. Hij deed een poging om het ijdele en pretentieuze reclamewereldje op een satirische, ontnuchterende en kritische manier over de hekel te halen. Helaas! Het geheel is zeer amateuristisch, van de regie tot het acteerwerk en met een krap budget kun je een dergelijk onderwerp beter laten liggen. Een film van het soort dat al na een paar dagen uit de Parijse bioscopen wordt gehaald en vervolgens nergens meer gedraaid wordt. Echt de moeite waard om een heel legertje componisten voor te charteren!

Le désir insatisfait

1975 | Erotiek

Frankrijk 1975. Erotiek van Jean-Paul Savignac en Edgar P. Sullivan. Met o.a. Mona Mour, Jean Roche, Pierre Oudry, Monique Vita en Ghislaine Hettre.

Een verward, onsamenhangend en schunnig verhaal over drie stelletjes die bij elkaar komen, zich amuseren, aan partnerruil doen en weer uit elkaar gaan. Wel een moralistisch einde. Deze regisseur is na een aantal interessante, helaas wat marginale films, aardig laag gezonken. Voor elke filmliefhebber is een dermate armoedige voorstelling voor wat betreft regie en scenario een marteling. Het gebruik van muziek van Tchaikowski en Beethoven slaat nergens op. Edgar P. Sullivan is een pseudoniem van Jean-Paul Savignac.

Le Soleil qui rit rouge

1975 | Drama

Frankrijk 1975. Drama van Bruno Marie Kirchner. Met o.a. Jonathan Hunter, Jeanne Herviale, Amélie Prévost, François Jaubert en Pierre Guillaume.

Een zeldzame film in die zin dat de schrijver, Kirchner zijn eigen novelle Schreiber am Wer... voor het witte doek geschikt heeft gemaakt. Dankzij een leerzame zelfkritiek en een meedogenloze maatschappelijke analyse, ontdekt Olivier een nieuwe betekenis van 'vrijheid'. Een sobere film, die erg ingetogen aandoet en tevens moeilijk en veeleisend is, omdat van de platgetreden paden afgeweken wordt en de beelden een poging tot zelfanalyse van de hoofdpersoon uitbeelden.

C'est bon pour la santé

1975 | Erotiek

Frankrijk 1975. Erotiek van Claude Mulot. Met o.a. Denis Savignat, Monique Prévost, Nanette Corey, Nicole Daude en Anna Gladysek.

Omdat hij nog maar drie maanden te leven heeft volgens de medici huurt de rijke en jonge levensgenieter Alex niet minder dan drie meisjes om hem met de liefde vol te proppen. Uiteindelijk ontdekt hij dat dit de beste medische behandeling. Nauwkeurig verfilmd naar een onzinnig scenario, maar het is triest Mulot zo diep te zien zinken.

Les Bijoux de la famille

1974 | Erotiek

Frankrijk 1974. Erotiek van Jean-Claude Laureux. Met o.a. Françoise Brion, Corinne O'Brian, Michel Fortin, Jean-Gabriel Nordman en Alexandre Rignault.

Na de dood van provinciale bourgeois blijven een nog aantrekkelijke weduwe, een debiele zoon, een dochter op religieus internaat en een reactionaire grootvader achter. Opeens bevrijd van vaderlijk toezicht, storten de gezinsleden zich in ongeremde seksualiteit met een bronstige chauffeur en een al even willig dienstmeisje, waardoor alle standsverschil wegvalt. Film valt steunpilaren van de maatschappij aan - Gezin, Kerk en Vaderland - met middelen van pornofilm die ook weer geparodieerd wordt. Regisseur kan echter geen maat houden en met name de geluidsband met veel hitsig geschreeuw en gesteun, maakt reeks copulaties uitermate eentonig. Ongeremde inzet van kwaliteitsacteurs hierbij is eerder verwonderens- dan bewonderenswaardig.