Nat 'King' Cole: cast en muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

Torch Song

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Michael Miller. Met o.a. Raquel Welch, Jack Scalia, Alicia Silverstone, George Newbern en Laura Innes.

Na de dood van haar man en manager zoekt de ooit aanbeden filmactrice Welch heil in de fles. Hierdoor wordt ze onbetrouwbaar, een zogenaamd productie-risico en geen enkele producent wil haar nog een rol geven. Na lang aandringen van haar nieuwe agent en een vernederende sc[KA2]ene met haar dochter stemt Welch met tegenzin erin toe om een ontwenningskuur te ondergaan in een kliniek. Hier maakt ze kennis met brandweerman Scalia. Na een maand (!) wordt ze genezen verklaard, maar nu moet ze haar verloren reputatie zien te herstellen. Ondertussen laat Scalia, die verliefd is, haar niet meer los. Melodrama zonder frustraties met alle bekende elementen uit de pulp-factory waarvoor Harold Robbins, Sidney Sheldon, Jacqueline Susan en Judith Krantz werken. Het is bedroevend dat een nog altijd mooie actrice als Welch in zo'n een draak - dit keer geschreven door voornoemde Krantz - moet optreden. Chris Connelly heeft een kleine rol als zichzelf. Leonora Thuna en Janet Brownell bewerkten het onding. Bakvisromantiek en keukenmeidenliteratuur die in de jaren 1930 al als zeer ouderwets werd beschouwd. In beeld gebracht door Nederlander Kees van Oostrum.

Fallen Angels: I'll Be Waiting

1993 | Drama, Film noir

Verenigde Staten 1993. Drama van Tom Hanks. Met o.a. Bruno Kirby, Marg Helgenberger, Dan Hedaya, Jon Polito en Dick Miller.

Een goede hoteldetective moet iets hebben van een diplomaat. Dat ondervindt Kirby wanneer hij op een dag benaderd wordt door enkele gangsters (waaronder zijn broer) die een vrouw willen ontvoeren die in het hotel verblijft. Ze willen haar gebruiken om haar man Hedaya te strikken. Die heeft daar echter een kamer gehuurd om met vrouwlief die hem verraden had, voor goed af te rekenen. Een ingewikkelde geschiedenis die echter vlot overkomt, ook al wordt er wat teveel gepraat. Regisseur Hanks heeft zichzelf een rolletje toevertrouwd dat wars staat op zijn huidige imago. Het oorspronkelijke verhaal van Raymond Chandler werd minder zwart geschreven dan het door C. Gaby Mitchell tot scenario bewerkt werd. Voor de fotografie tekende Peter Suschitzky.

Tales From The Crypt: And All Through The House

1989 | Horror, Komedie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1989. Horror van Robert Zemeckis. Met o.a. Mary Ellen Trainor, Larry Drake, Marshall Bell en Lindsay Whitney Barry.

Op kerstavond speelt de echtgenoot (Bell) weer eens de huistiran. Zijn vrouw (Trainor) is het zo beu dat ze hem de hersens inslaat. Ze is zo druk bezig om haar misdaad te verhullen dat ze het radiobericht over een ontsnapte krankzinnige moordenaar, die verkleed gaat als kerstman niet hoort. Ondertussen wacht haar kleine dochtertje Carrie Ann (Barry) vol spanning de komst van Santa (Drake) af. Voorspelbaar moordfantasietje met veel humor gebracht, maar de schmierende Trainor gaat in bepaalde scènes over de schreef. Drake is zeer op dreef als de gestoorde 'heiligman'. Het scenario is van Fred Dekker. Het camerawerk is van Dean Cundy. Aflevering 2 van het eerste seizoen, nummer 2 van 94. Dolby Stereo.

Ain't Misbehavin

1975 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1975. Erotiek van Peter Neal en Anthony Stern. Met o.a. Fats Waller, Sophie Tucker, George Formby, Nat 'King' Cole en Meade Lux Lewis.

Schitterende compilatiefilm met een ongewoon mengsel van muzikale nummers uit de jaren 1930-1950 naast oeroude pornografie zoals LA FAMILLE IDÉDALE uit 1907, allicht de oudste blue movie aller tijden waarin geneukt wordt dat het een lust is om te zien. Er zitten ook badende schoonheden in, dansende meisjes en een acrobatische vioolspeler die aanspraak maakt op het wereldrecord valsspelen.

Night of the Quarter Moon

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Hugo Haas. Met o.a. Julie London, John Drew Barrymore, Nat 'King' Cole, Dean Jones en James Edwards.

Een banale behandeling van een gevoelig thema: rassenvermenging. De goede cast volledig verspild. Hertiteld als FLESH AND BLOOD.

St. Louis Blues

1958 | Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1958. Muziek van Allen Reisner. Met o.a. Nat 'King' Cole, Eartha Kitt, Ruby Dee, Pearl Bailey en Cab Calloway.

De biografie van bluesmusicus W.C. Handy (een levensverhaal van arm naar rijk en bovendien nog respect) met een bezetting die veel van zijn bekende melodieën uitvoert.

China Gate

1957 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1957. Oorlogsfilm van Samuel Fuller. Met o.a. Gene Barry, Angie Dickinson, Nat 'King' Cole, Paul Dubov en Lee Van Cleef.

Een internationaal contingent soldaten onder Frans commando pleegt een aanval op een communistisch munitiedepot in Indochina. Onderhuids zijn er interessante subplotten aanwezig in deze dynamische actiefilm van Sam Fuller. Hij neemt bovendien al vroeg een standpunt in ten aanzien van de binnenlandse strijd in Vietnam.

The Adventures of Hajji Baba

1954 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Don Weis en Don Wels. Met o.a. John Derek, Elaine Stewart, Thomas Gomez, Amanda Blake en Rosemarie Bowe.

De hooghartige prinses Fawzia (Stewart) mag van haar vader, de kalief (Randolph), niet trouwen met prins Nour El Din (Picerni) die haar hart veroverd heeft, omdat deze weet hoe oerslecht prins Nour is. Het meisje ontvlucht echter het paleis en ontmoet in een oase de barbier Hajji Baba (Derek), die haar helpt en verliefd op haar wordt. Door hem zal heel haar karakter veranderen, maar voordat het zover is, hebben ze 1001 avonturen beleefd. Gezellige, ouderwetse belevenissen in het oude Arabië, dixit Hollywood. Je kunt het niet serieus nemen, maar vervelen doe je je evenmin. Goed, zij het exotisch, scenario van Richard Collins naar de roman van James Morier. Kleurrijk in beeld gebracht door Harold Lipstein. Nat 'King' Cole zong de titelmelodie van Tiomkin/Washington de hitparades in. Gefilmd in CinemaScope.