Fritz Imhoff: cast.
Er zijn 34 films gevonden.

Wenn die Bombe platzt

1958 | Komedie

Oostenrijk 1958. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Oskar Sima, Rudoff Platte, Hans Richter, Fritz Imhoff en Wera Frydtberg.

Een amateuristisch trio kraakt de safe van een bank; dit alles is gefilmd door een bewakingscamera; de jacht op de film wordt geopend, maar een echte misdadiger mengt zich in de strijd. Een mislukte komedie over de harde misdaad; dat komt ervan als je bekende grappenmakers uit de showwereld van toen in een komische krimi stopt.

Drei Männer im Schnee

1955 | Komedie

Oostenrijk 1955. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Dahlke, Günther Lüders, Claus Biederstaedt, Nicole Heesters en Margarethe Haagen.

Een contactarme miljonair doet mee aan een prijsvraag van een van zijn bedrijven en hij behoort tot een der winnaars. Hij gaat incognito genieten van de prijs (een wintersportvakantie). Gezellige familiefilm zoals er in de jaren 1950-1960 in Duitsland en Oostenrijk een groot aantal gemaakt werd. Gebaseerd op het bekende boek van Erich Kästner. Camerawerk van Richard Angst.

Knall und Fall als Hochstapler

1953 | Komedie, Drama

Oostenrijk​/​​Duitsland 1953. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Hans Richter, Rudolf Carl, Curd Jürgens, Waltraut Haas en Fritz Imhoff.

Een vervolg op de eerste KNALL UND FALL-film. De zwervers slaan zich als kleine boeven door een aantal avonturen heen. Ook hier is het verhaal weer erg mager en de beide hoofdrolspelers hebben geen uitstraling genoeg om de film te redden. Dit tweede was dus meteen ook het laatste deel van wat een hele serie had moeten worden.

Fiakermilli - Liebling von Wien

1953 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1953. Muziek van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Gretl Schörg, Paul Hörbiger, Karl Schönböck, Fritz Imhoff en Rudolf Platte.

Een frivole Weense volkszangeres wordt verliefd op een bekende toneelcriticus. Hij wil een groot actrice van haar maken, maar als haar debuut een fiasco wordt, moet ze bekennen dat ze meer houdt van de lichte muze. Ze moet haar geliefde opgeven voor de can-can. Lichte kost met veel muziek en liedjes met veelzeggende teksten als 'Das Leben ist zum leben da'.

Einmal keine Sorgen haben

1953 | Komedie, Historische film

Duitsland​/​​Oostenrijk 1953. Komedie van Georg Marischka. Met o.a. Walter Müller, Hans Moser, Nadja Tiller, Wera Frydtberg en Fritz Imhoff.

Herr Zangler (Imhoff) is een welvarende winkelier uit de provincie die op punt staat te trouwen met Frau Knorr (Pfluger) uit Wenen, die een modesalon bezit. Zijn inwonende nichtje Marie (Frydtberg) moet naar een kostschool maar zij wil niet. Haar aanbidder Sanders (Stankovski) heeft Zangler al een paar keer om haar hand gevraagd, maar Zangler is onverbiddelijk.

Du bist die Welt für mich

1953 | Muziek, Drama

Duitsland 1953. Muziek van Ernst Marischka. Met o.a. Rudolf Schock, Annemarie Düringer, Fritz Imhoff, Richard Romanowsky en Dagny Servaes.

Oersentimenteel: het zogenaamde levensverhaal van Richard Tauber, nagezongen door de koning van de mierzoete Schmalz Rudolph Schock, een slecht acteur al mag je zoiets alleen maar fluisteren gezien de reusachtige horden van zakdoekenbrigades die destijds de bioscoopkassa's bestormden.

Die Todesarena

1953 | Mysterie, Actiefilm

Oostenrijk 1953. Mysterie van Kurt Meisel. Met o.a. Richard Häußler, Katharina Mayberg, Friedel Hardt, Bert Fortell en Helli Servi.

Een gevierd circusartiest met een motor-nummer slaagt er niet in te ontkomen aan zijn verleden. Hij heeft de dood van een collega op zijn geweten en pas na een jacht door half Europa wordt hij gearresteerd. Een fletse, warrige misdaadfilm. Zowel de acteurs als de schrijver van het draaiboek leveren hier een proeve van onbekwaamheid.

Wiener Walzer

1951 | Familiefilm, Drama, Muziek, Historische film

Oostenrijk 1951. Familiefilm van Emile E. Reinert. Met o.a. Adolf Wohlbrück, Marte Harell, Lilly Stepanek, Fritz Imhoff en Lotte Lang.

De levensgeschiedenis van de koning van de Weense wals, Johann Strauß. Zijn beroemde composities, zijn affaire met de jonge Milly en de rivaliteit tussen hem en zijn eigen zoon, van wie hij dacht dat hij geen talent had, maar die bijna beroemder dan hij werd. Goed gespeelde, prettige amusementsfilm.

Wenn eine Wienerin Walzer tanzt

1951 | Drama, Komedie, Muziek

Oostenrijk 1951. Drama van Alexander von Slatina. Met o.a. Fritz Imhoff, Lotte Lang, Anni Korin, Fritz Friedl en Ida Krottendorfer.

Walsen en de sfeer van het Prater, wijnlokaal-melodieën en Donauklanken. Deze ingrediënten, vermengd met een wat oppervlakkig verhaal, resulteren in deze typische jaren smartlap. In het na-oorlogse Wenen geeft een onbekende componist een van zijn walsen als muzikale ontboezeming van Johan Strauß uit en zaait daarmee enige verwarring.

Verklungenes Wien

1951 | Komedie, Muziek, Historische film

Oostenrijk 1951. Komedie van Ernst Marischka. Met o.a. Paul Hörbiger, Marianne Schönauer, Ernst Stankowski, Fritz Imhoff en Anne Rosar.

Wenen rond 1900: een rijke fabrikant doet alsof zijn bedrijf failliet is, zodat hij zijn verwende kinderen eindelijk tot fatsoenlijke mensen met verantwoordelijkheidsgevoel op kan voeden. Een pretentieloze klucht met veel muziek en weinig bekoorlijkheid.

Ruf aus dem Äther

1951 | Mysterie, Drama

Oostenrijk 1951. Mysterie van Georg C. Klaren. Met o.a. Oskar Werner, Lucie Scharf, Walter Ladengast, Otto Wögerer en Ernst Waldbrunn.

Een smokkelaarsbende is actief aan de Oostenrijks-Zwitserse grens. Tot dan toe is hen nog niemand op het spoor gekomen. Maar als op een dag een klein meisje zwaar ziek wordt en medische verzorging nodig heeft, vergeet de jonge marconist dat hij voorzichtig moet zijn en roept via de geheime zender om hulp... Een spannend in scène gezette misdaadfilm, met de jonge Werner in een van zijn eerste rollen.

Kleiner Peter, große Sorgen

1951 | Drama

Oostenrijk 1951. Drama van Hubert Marischka. Met o.a. Erik Frey, Friedl Loor, Peter Czeike, Ida Krottendorf en Annie Rosar.

Mierzoet, gedateerd drama over een Weens jongetje, Peter Berger (Czeike) en zijn zusje Franziska (Kottendorf), waarvan kibbelende ouders in een echtscheiding verwikkeld zijn. Het verwaarloosde knaapje zoekt zijn heil in het stadspark en ontmoet daar een lieve vrouw, Anna Wawruschka (Rosar), die stoelen verhuurt. Na heel veel verwikkelingen weet de kleine jongen zijn vader (Frey) en moeder (Loor) weer bij elkaar te brengen en Peter mag Anna regelmatig een bezoekje brengen. Een met bescheiden middelen gemaakte bewerking van het volkstoneelstuk Stadtpark van Hans Schubert dat door regisseur Marischka en Frank Filip die ook de muziek componeerde, tot scenario bewerkt werd. Het camerawerk is van Walter Riml.

Kleine Melodie aus Wien

1948 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1948. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Herta Dolezal, Maria Andergast, Anni Rosar en Fritz Imhoff.

Wenen, kort na WO II. Een jonge weduwe met drie kinderen wordt ingekwartierd bij een muziekleraar door het huisvestingsbureau. Hij verandert onder invloed van de charmante dame van een kniesoor in een jaloerse aanbidder en uiteindelijk in een gelukkige echtgenoot. Sentimenteel, muzikaal blijspel met enige schildering van de tijdsgeest.

Der himmlische Walzer

1948 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1948. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Elfie Mayerhofer, Paul Kemp, Curd Jürgens, Paul Hubschmid en Gretl Schörg.

Een brave na-oorlogse komedie over engelen die in de hemel opstandig worden over het dragen van hun saaie witte gewaden. Mayerhofer (van huis uit een operettezangeres) wordt naar de aarde gestuurd om bij kleermaker Jürgens het modevak te leren, die haar woedend over haar slechte resultaat een vleugel ontrukt. Ze kan nu nog alleen maar terug, als ze een goede daad verricht. Oudbollig. Karlheinz Böhm was het piepjong regie- assistentje bij de rolprent. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Ludwig Berger.

Singende Engel

1947 | Historische film, Muziek, Biografie

Oostenrijk 1947. Historische film van Gustav Ucicky. Met o.a. Gustav Waldau, Wilhelm Helm, Hans Holt, Käthe Dorsch en Richard Romanowsky.

De oude componist Franz Joseph Haydn vertelt in een raamvertelling aan de hofkapelmeester Salieri het verhaal van het kinderkoor 'Die Wiener Sängerknaben'. Hij vertelt over hun eerste leraar en de kleine Franz Schubert, die een van de eerste koorleden was. Wat muziek betreft een innemende film, verder helaas zeer gezapig en conventioneel gemaakt.

Schrammeln

1944 | Muziek

Duitsland 1944. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Paul Hörbiger, Marte Harell, Hans Holt, Hans Moser en Fritz Imhoff.

Een film over een beroemd Weens schrammel-kwartet. Een meisje doet afstand van haar liefde voor een van de vier om het kwartet maar bij elkaar te houden. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Reisebekanntschaft

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Wolf Albach-Retty, Elfriede Datzig, Lotte Lang en Lizzi Holzschuh.

Een priv[KA1]e-detective, die van een vakantie denkt te kunnen genieten, moet in actie komen omdat het geld dat hij in de loterij heeft gewonnen, is ontvreemd. Moser voelt zich in deze rol bepaald niet in zijn element. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Der weiße Traum

1943 | Musical

Duitsland 1943. Musical van Géza von Cziffra. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Olly Holzmann, Oskar Sima, Hans Olden en Lotte Lang.

Schlagers: `Wie sch[KA3]on w[KA3]ar` heut` die Welt f[KA3]ur mich` en `Kauf dir einen bunten Luftballon` en het Weense ijsballet van Karl Sch[KA3]afer. Ruzie tussen vriendinnetjes van een vari[KA1]et[KA1]e-theaterdirecteur en dito eigenaar veroorzaken de sluiting, waarna de eerste zijn nieuwe revue met zijn schaatsende vriendin maar op het ijs uitbrengt. De film bracht 35 miljoen mark op en liep nog jarenlang in Sovjet- bioscopen. De regisseur filmde hetzelfde verhaal in 1960 nog eens met Toni Sailer in de hoofdrol onder de titel KAUF DIR EINEN BUNTEN LUFTBALLON. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Het camerawerk is van Hans Schneeberger.

Die heimliche Gräfin

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Elfriede Datzig, Rosa Albach-Retty, Wolf Albach-Retty en Paul Hörbiger.

Een gezelschapsdame ruilt van naam met een gravin die aan het toneel gaat. Er ontstaan nogal wat verwikkelingen, mede doordat de pseudo-gravin op een berucht avonturierster lijkt. Veel gepraat, weinig sfeer. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Scenario van Géza von Cziffra. Camerawerk van Willy Winterstein.

Liebe streng verboten

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Heinz Helbig. Met o.a. Hans Moser, Carola Höhn, Wolf Albach-Retty, Karl Schönböck en Grethe Weiser.

Deze wervelende komedie verhaalt op amusante wijze over de tegenstelling tussen het vlotte Berlijn en het gezellige Wenen. Het zijn vooral Grethe Weiser, de goed van de tongriem gesneden Berlijnse die naar Wenen reist, en daar de Wener in hart en nieren Hans Moser als tegenspeler heeft, die het publiek aan het lachen maken. Een liefdesgeschiedenis tussen Edith (H[KA3]ohn) en Tommy (Albach-Retty) doet de rest om de film tot een succes te maken. Het is geen toeval dat de film een jaar na de annexatie van Oostenrijk gemaakt is.

Leinen aus Irland

1939 | Historische film

Duitsland 1939. Historische film van Heinz Helbig. Met o.a. Otto Tressler, Irene von Meyendorff, Rolf Wanka, Georg Alexander en Hans Olden.

Een intrigant tracht in het keizerlijke Oostenrijk van het parlement toestemming te krijgen om Iers linnen in te voeren. In deze onder invloed van Berlijn gemaakte, nogal saaie film uit het vrijwillig bij Duitsland aangesloten Oostenrijk moet het parlementaire stelsel het ontgelden. Ook niet vrij van antisemitische trekjes.

Roxy und ihr Wunderteam

1938 | Muziek

Oostenrijk​/​​Hongarije 1938. Muziek van Johann von Vaszary. Met o.a. Rosi Barsony, Hans Holt, Hortense Raky, Oskar Denes en Tibor von Halmay.

Een Weense komt bij een Hongaars voetbalelftal terecht. Omdat Paul Abraham als jood niet langer in Berlijn kon werken, ging zijn operette Roxy und ihr Wunderteam in 1937 in Wenen in première en werd nog datzelfde jaar daar verfilmd, zodat hij op 14 januari 1938 voor het eerst kon worden vertoond. Alternatieve titel: DIE ENTFŸHRTE BRAUT.

Zauber der Bohème

1937 | Muziek

Oostenrijk 1937. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Jan Kiepura, Marta Eggerth, Oskar Sima, Paul Kemp en Theo Lingen.

Een zangeres gaat aan dezelfde ziekte tenonder als de operaheldin die ze speelt. Niet alleen fragmenten uit Puccini's La Bohème, maar ook liederen van Robert Stolz voor het zangersechtpaar Eggerth-Kiepura. Aardige bijrollen van Kemp en Lingen.

Musik für Dich

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Magda Schneider, Fritz Imhoff, Hans Söhnker, Paul Kemp en Karl Skraup.

Een pleegkind wordt voor de zoon van een Amerikaanse miljonair gehouden. De film komt eigenlijk pas in de tweede helft een beetje op gang, maar er zijn aardige dialogen, vlotte liedjes van Robert Stolz en een heel leuke rol van Paul Kemp. Het scenario is van Hans Gustl Kernmayr en Georg Zoch. Het camerawerk is van Werner Brandes.

Millionäre

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van Karl Heinz Martin. Met o.a. Friedl Czepa, Annie Rosar, Erika Glässner, Rudolf Carl en Wolf Albach-Retty.

Een vrouw verkeert in de veronderstelling een hoofdprijs gewonnen te hebben en haar man kan er niet toe komen haar de waarheid te vertellen. Soms wat traag, maar er zijn aardige regievondsten en een paar vlotte composities van Robert Stolz.

Millionenerbschaft

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Friedl Czepa, Inge List, Hans Stüwe, Alfred Ab en Pointner.

Een stel Amerikanen probeert een Weense de erfenis van haar oom af te troggelen. Een van hen haakt op een gegeven moment af en trouwt met het meisje. Geen al te hoog tempo maar beslist smaakvol geregisseerd.

Wo die Lerche singt

1936 | Komedie, Muziek

Hongarije​/​​Duitsland​/​​Zwitserland 1936. Komedie van Carl Lamac. Met o.a. Marta Eggerth, Hans Söhnker, Lucie Englisch, Rudolf Carl en Fritz Imhoff.

Freule Margit (Eggerth) en haar vader (Neugebauer) hebben grote zorgen. Hun kleine Hongaarse landgoed is met zware schulden bezwaard. Dan besluit Margit een auto-Csarda, ofwel een wegrestaurant, te beginnen. De jonge Hans (Söhnker), zoon van een rijke moeder, die eindelijk op eigen benen wil staan, probeert Margit over te halen hem een vergunning te geven voor de bouw van een benzinepomp. Ze worden verliefd op elkaar. Ieder denkt dat de ander arm is. Wanneer de waarheid uitkomt, komt het eerst tot een ruzie maar uiteindelijk komt alles goed. De film werd gemaakt naar de gelijknamige operette van Franz Lehár. De mooie zangstem van Marta Eggerth en het komische duo Englisch-Carl doen dramaturgische zwakheden vergeten.

Opernring

1936 | Muziek

Oostenrijk 1936. Muziek van Carmine Gallone. Met o.a. Jan Kiepura, Friedl Czepa, Theo Lingen, Anton Pointner en Alfred Neugebauer.

Een Weense taxichauffeur wordt zanger. De Italiaanse regisseur Carmine Gallone, van vele markten thuis maar vooral operafilmspecialist, regisseert de tenor Kiepura, die ditmaal niet door zijn eigen vrouw, Marta Eggerth, wordt bemind, maar door Czepa. Ook vertoond als IM SONNENSCHEIN.

Lumpazivagabundus

1936 | Komedie

Oostenrijk 1936. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Paul Hörbiger, Heinz Rühmann, Hans Holt, Anton Pointner en Fritz Imhoff.

Dank zij een weddenschap tussen de 'fee' Fortuna en de 'boze geest' Lumpazivagabundus winnen een schrijnwerker, een kleermaker en een schoenmaker gezamenlijk de hoofdprijs. Deze volop gelukte poging om Nestroys 'Zauberposse' in filmbeelden te vertalen heeft Hörbiger, Rühmann en Holt als kostelijk trio in de hoofdrollen.

Letzte Liebe

1935 | Drama

Oostenrijk 1935. Drama van Fritz Schulz. Met o.a. Albert Bassermann, Hans Jaray, Else Bassermann, Oskar Karlweis en Michiko Meinl.

Een componist van middelbare leeftijd wordt verliefd op een zangstudente. Vooral door Albert Bassermann (als de componist) verdrinkt de film niet in een voor de hand liggende sentimentaliteit.

Ich liebe alle Frauen

1935 | Muziek

Duitsland 1935. Muziek van Karl Lamac. Met o.a. Lien Deyers, Jan Kiepura, Paul Bildt, Fritz Imhoff en Margarete Kupfer.

De beroemde zanger Jan Moreno heeft een dubbelganger die in een delicatessenzaak werkt en daaruit vloeien heel wat verwikkelingen voort. Jan Kiepura speelt met veel plezier z'n dubbelrol en zingt het hoogste lied, o.a. 'Ob blond, ob braun, ich liebe alle Frau'n' van Robert Stolz. Een van de laatste Duitse films van de Nederlandse Lien Deyers.

Alles für die Firma

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Rudolf Meinert. Met o.a. Friedl Czepa, Gretl Berd-Larsen, Hermine Sterler, Oskar Karlweis en Annie Rosar.

De Oostenrijkse versie van DE VIER MULLERS, die simultaan met de Nederlandse film in de Weense Schönbrunn-studio is opgenomen.

...und es flüstert die Liebe

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Elma Bulla, Gustav Fröhlich, Blandine Ebinger, Tibor von Halmay en Hedwig Bleibtreu.

Een jonge Hongaarse landjonker (Fr[KA3]ohlich) ontvlucht zijn moeder (Bleibtreu) en het saaie landleven en trekt met zijn beste vriend (Halmay) naar Veneti[KA3]e. Daar maakt hij kennis met Marion, een ongenaakbare advocate (Bulla). Al zijn toenaderingspogingen lopen spaak, totdat hij zijn taktiek wijzigt en zich voordoet als schuchtere intellectueel. Marion ontdooit en reist haar aanbidder na naar Hongarije, waar ze de waarheid ontdekt. Dan moet moeder eraan te pas komen om de twee gelieven weer met elkaar te verzoenen. Een alleraardigste komedie met vele originele ideeën en met een bijzonder goede rol van de Hongaarse actrice Elma Bulla in haar tweede en laatste Duitstalige film. Ook bekend als ES FLŸSTERT DIE LIEBE.

Die Töchter Ihrer Exzellenz

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Reinhold Schünzel. Met o.a. Hansi Niese, Käthe von Nagy, Willy Fritsch, Hans Moser en Dagny Servaes.

Weduwe Niese heeft, behalve een sigarenwinkel, twee dochters, waarmee ze heel wat te stellen heeft. De oudste (Servaes) bedriegt haar saaie man (Moser), de jongste probeert dat te verhinderen en ze papt aan met een jongeman, waarvan ze denkt dat het de minnaar van haar zuster is. Dan verschijnt tante Virginia en de verwarring is kompleet. Alles komt natuurlijk weer goed. Voor de ernst in dit blijspel zorgt Moser als bedrogen echtgenoot. De gevierde Hansi Niese, een Weense volksactrice, heeft zich met deze rol onsterfelijk gemaakt, al heeft ze zelf de première van de film niet meer mogen beleven.