Anton Pointner: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Einmal der liebe Herrgott sein

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Hans Moser, Irene von Meyendorff, Margit Symo, Hans Zesch-Ballot en Ivan Petrovich.

Een huisknecht in een hotel droomt ervan portier te zijn. Zijn wens gaat gedurende één avond in vervulling! Moser krijgt iets te veel aandacht in de hoofdrol. De vele hotelgasten zijn uitstekend getypeerd. Scenario van Hans G. Kernmayr en Fritz Koselka. Camerawerk van Bruno Stephan.

Parkstraße 13

1939 | Misdaad

Duitsland 1939. Misdaad van Jürgen von Alten. Met o.a. Olga Tschechowa, Hilde Hildebrand, Ivan Petrovitch, Theodor Loos en Ernst Dumcke.

Deze misdaadfilm is banaal en nietszeggend. Het is het verhaal van mevrouw Evelyne (Tschechowa), die ervan verdacht wordt haar minnaar (Pointner) gedood te hebben. Haar vorige twee echtgenoten zijn ook al op geheimzinnige wijze gestorven. De enscënering is te fantasieloos om te overtuigen. Toch had de film, die zich geheel in een villa afspeelt, met een beter draaiboek een echt goed krimi-kamerspel kunnen worden. Nu zijn de 78 minuten die de film duurt, nog te lang. Ook bekend als VERHÖR UM MITTERNACHT.

Nanette

1939 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1939. Komedie van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Jenny Jugo, Hans Söhnker, Albrecht Schoenhals, Hans Schwarz jr. en Siegfried Breuer.

De succesvolle schrijver Alexander (S[KA3]ohnker) doet zich voor als arme dichter om succes te hebben bij Nanette (Jugo) op wie hij ontzettend verliefd is. Wanneer Nanette erachter komt, is ze diep teleurgesteld. Het lukt Alexander door middel van een trucje echter toch om haar van zijn liefde te overtuigen. Een aardige komedie met veel leuke vondsten, door regisseur Engel geënsceneerd. Jugo, zijn oude vertrouwde hoofdrolspeelster, is weer geweldig. Helaas is Söhnker geen gelijkwaardige partner. Hij speelt, zoals altijd, alleen zichzelf, de onverschrokken minnaar. Ook Schoenhals als zijn rivaal is in het gunstigste geval een middelmatige acteur. Desondanks een tamelijk goede komedie. Scenario van Jochen Huth. Camerawerk van Reimar Kuntze.

Rote Orchideen

1938 | Misdaad

Duitsland 1938. Misdaad van Nunzio Malasomma en Walter Janssen. Met o.a. Olga Tschechowa, Albrecht Schoenhals, Camilla Horn, Hans Nielsen en Herbert Hübner.

Twee ingenieurs (Schoenhals en D[KA3]oderlein) worden verdacht van bedrijfsspionage. Schoenhals weet naar het buitenland te vluchten en van daaruit bewijst hij, na vele avonturen, zijn onschuld en die van zijn collega. Hij verovert ook nog het hart van zangeres Maria (Tschechowa), die aan het begin van de film een duistere rol speelde. Een misdaadfilm waarvoor je niet op het puntje van je stoel gaat zitten. Noch de spelers, noch het onwaarschijnlijke verhaal weten te boeien, al maakt de muziek van Franz Grothes wel wat goed. Een film die je snel vergeet.

Das Mädchen mit dem guten Ruf

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Hans Schweikart. Met o.a. Olga Tschechowa, Attila Hörbiger, Josef Eichheim, Will Dohm en Robert Dorsay.

Een vervelende, slecht gemaakte komedie over een trotse waardin in het zonnige Itali[KA3]e, die beducht is voor haar goede naam. De eigenaar van een rondtrekkende bioscoop, Tino (Hörbiger) maakt haar het hof. Hooghartig wijst ze hem af. Maar als Tino wint in de loterij wordt de Italiaanse wat inschikkelijker. Maar nu is het zijn beurt om haar aan het lijntje te houden. Ondanks de goede acteurs lijkt er geen einde aan de film te komen. Een film om snel vergeten. Ook bekend als MIRANDOLINA, DAS MÄDCHEN MIT DEM SCHLECHTEN RUF.

Opernring

1936 | Muziek

Oostenrijk 1936. Muziek van Carmine Gallone. Met o.a. Jan Kiepura, Friedl Czepa, Theo Lingen, Anton Pointner en Alfred Neugebauer.

Een Weense taxichauffeur wordt zanger. De Italiaanse regisseur Carmine Gallone, van vele markten thuis maar vooral operafilmspecialist, regisseert de tenor Kiepura, die ditmaal niet door zijn eigen vrouw, Marta Eggerth, wordt bemind, maar door Czepa. Ook vertoond als IM SONNENSCHEIN.

Lumpazivagabundus

1936 | Komedie

Oostenrijk 1936. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Paul Hörbiger, Heinz Rühmann, Hans Holt, Anton Pointner en Fritz Imhoff.

Dank zij een weddenschap tussen de 'fee' Fortuna en de 'boze geest' Lumpazivagabundus winnen een schrijnwerker, een kleermaker en een schoenmaker gezamenlijk de hoofdprijs. Deze volop gelukte poging om Nestroys 'Zauberposse' in filmbeelden te vertalen heeft Hörbiger, Rühmann en Holt als kostelijk trio in de hoofdrollen.

Die Weisse Frau des Maharadscha

1936 | Romantiek

Oostenrijk​/​​Italië 1936. Romantiek van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Hilde von Stolz, Gustav Diessl, Attila Hörbiger, Anton Pointner en Isa Miranda.

Een pianiste, die omwille van een maharadja haar collega heeft laten zitten, merkt dat de vorst in haar slechts zijn overleden vrouw bemint. Het geheel is conventioneel verfilmd met vele muzikale intermezzi die de vaart eruit halen.

Der Favorit der Kaiserin

1936 | Historische film

Duitsland 1936. Historische film van Werner Hochbaum. Met o.a. Olga Tschechowa, Anton Pointner, Willy Eichberger, Adele Sandrock en Trude Marlen.

Keizerin Elisabeth van Rusland wil alleen nog maar jonge, knappe officieren om zich heen zien. Een alleraardigste historische komedie.

Ich kenn' Dich nicht und liebe Dich

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Magda Schneider, Willi Forst, Trude Haefelin, Max Gülstorff en Theo Lingen.

Een bekend componist (Forst) wordt verliefd op een meisje (Schneider). Om haar beter te leren kennen neemt hij bij haar ouders een baantje aan als kamerdienaar. Als het meisje het bedrog ontdekt is ze eerst kwaad, omdat ze zich bespied voelt, maar later komt toch alles weer goed. Zoals alle films van Bolvary is ook deze amusant, onderhoudend en vol leuke details. Naast de hoofdrollen is het vooral Theo Lingen die je bijblijft. De muziek van Franz Grothe heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van deze film, waarvan ook een Franse versie werd gemaakt: TOI QUE J'ADORE.

Die Töchter Ihrer Exzellenz

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Reinhold Schünzel. Met o.a. Hansi Niese, Käthe von Nagy, Willy Fritsch, Hans Moser en Dagny Servaes.

Weduwe Niese heeft, behalve een sigarenwinkel, twee dochters, waarmee ze heel wat te stellen heeft. De oudste (Servaes) bedriegt haar saaie man (Moser), de jongste probeert dat te verhinderen en ze papt aan met een jongeman, waarvan ze denkt dat het de minnaar van haar zuster is. Dan verschijnt tante Virginia en de verwarring is kompleet. Alles komt natuurlijk weer goed. Voor de ernst in dit blijspel zorgt Moser als bedrogen echtgenoot. De gevierde Hansi Niese, een Weense volksactrice, heeft zich met deze rol onsterfelijk gemaakt, al heeft ze zelf de première van de film niet meer mogen beleven.

Der Choral von Leuthen

1933 | Oorlogsfilm, Drama

Duitsland 1933. Oorlogsfilm van Carl Froelich en Arsen von Cserepy. Met o.a. Walter Supper, Otto Gebühr, Olga Tschechowa, Elga Brink en Harry Frank.

Weer een film over Frederik de Grote, met, hoe kan het anders, Geb[KA3]uhr in de hoofdrol. Dit keer gaat het over de slag bij Leuthen in 1757, waarbij Frederik, door een slimme opstelling van zijn manschappen, een glansrijke overwinning behaalde op het in getal veel sterkere Oostenrijkse leger. Daarnaast speelt een liefdesgeschiedenis tussen een Pruissische Ritmeester (Frank) en een Oostenrijkse hofdame (Brink). Deze film, die wel nationalistisch, maar niet nationaal-socialistisch is, heeft een uitstekende rolbezetting. Dit werk uit 1932 werd na de machtsovername als propagandafilm gebruikt. Als tijdsdocument nog altijd het aanzien waard.

Unmögliche Liebe

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Asta Nielsen, Hans Rehmann, Ery Bos, Ellen Schwanneke en Elisabeth Wendt.

De weduwe van een officier, Vera Holgk (Nielsen), leeft uitsluitend voor haar dochters Nora (Bos) en Toni (Schwanneke). Pas als ze beeldhouwer Steinkamp (Rehmann) leert kennen, ontdekt ze dat ze nog geen oude vrouw is en zelf recht op geluk heeft. Ze begint een verhouding met de beeldhouwer ondanks de vooroordelen en het onbegrip van haar omgeving en ook van haar dochters. Hij is echter getrouwd met een chronisch zieke vrouw, die in een inrichting verblijft. Ze beseft dat de bezoeken van haar man voor de zieke (Wendt) de enige vreugde in haar bestaan vormen. Dan ziet ze af van haar geluk. Deze film staat of valt met Asta Nielsen. De wereldberoemde Deense actrice toont hier nog eenmaal haar grote talent. Omdat de film geen succes had, was haar eerste geluidsfilm meteen ook de laatste.

Sprung in den Abgrund

1932 | Avonturenfilm

Duitsland 1932. Avonturenfilm van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Elga Brink, Camilla Spira, Hilde Hildebrand en Anton Pointner.

Weer een film met Harry Piel, in zijn tijd zeer geliefd om zijn sensatiefilms. Deze keer speelt hij een verzekeringsagent die in de Alpen bedriegers op het spoor probeert te komen. Halsbrekende toeren bij het bergbeklimmen, achtervolgingen in sneeuw en ijs - en ook het onderwerp liefde komt niets tekort. Zoals alle films van Piel is ook deze voor de moderne kijker sterk verouderd. Leuk, maar we zijn toch een ander soort spanning gewend. Dat was destijds anders: elke film van Piel, die zijn stunts zelf uitvoerde, was een kassucces. Ook bekend als SPUREN IM SCHNEE.

Ein Lied, ein Kuss, ein Mädel

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Marta Eggerth, Gustav Fröhlich, Fritz Grünbaum, Paul Morgan en Oskar Sima.

Een employé van een platenfirma wordt geacht met de vrouwelijke compagnon te trouwen, maar hij ziet meer in een verkoopstertje in een van de filialen. Van dit niet erg orgineel gegeven is toch nog een amusante film gebrouwen. De muziek van Robert Stolz en het eertijds befaamde orkest van Dajos Béla dragen daar veel toe bij.

Der Alte Fritz

1926 | Historische film

Duitsland 1926. Historische film van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Otto Gebühr, Käthe Haack, Hubert von Meyerinck, Anton Pointner en Bernd Aldor.

Eén van de eerste, groots opgezette filmbiografieën van de Pruisische koning Frederik, waarmee een ware rage ontstond, die tot 1944 duurde.