Karl Ehmann: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Die Trapp-Familie

1956 | Muziek

Duitsland 1956. Muziek van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Ruth Leuwerik, Hans Holt, Maria Holst, Josef Meinrad en Hilde von Stolz.

Een allerplezierigste maar niet erg verrassende voorloper van THE SOUND OF MUSIC over de zingende familie Trapp die de Oostenrijkse bezetting door de Duitsers ontvlucht in een gevaarlijke tocht over de bergen. Rasechte familie-schmalz die de kassa's deed rinkelen. Scenario van Georg Hurdalek naar de memoires van barones Maria Trapp The History of the Trapp Family Singers. Camerawerk van Werner Krien.

Echo der Berge

1954 | Drama

Oostenrijk 1954. Drama van Alfons Stummer. Met o.a. Anita Gutwell, Rudolf Lenz, Erik Frey, Karl Ehmann en Erni Mangold.

Het gemeentebestuur van een klein Oostenrijks plaatsje wil heel wat bomen omhakken in hun bos om de gemeentekas te vullen. De plaatselijke boswachter, (die een beeldschone kleindochter heeft) schakelt staatsbosbeheer in om het snode voornemen te verijdelen. Braaf Heimat-werk en voor wie het positief wil zien een vroege milieu-film.

Ich hab mich so an dich gewöhnt

1952 | Komedie, Familiefilm, Muziek

Duitsland 1952. Komedie van Eduard von Borsody. Met o.a. Inge Egger, O.W. Fischer, Robert Lindner, Adrienne Gessner en Karl Ehmann.

Twee tweelingzusjes, die sprekend op elkaar lijken maar een heel verschillend karakter hebben, wisselen van rol. De een moet de kersverse man, die de ander werd opgedrongen, afschrikken. De ander reist af naar Zwitserland, waar haar baas verrukt is van haar plotseling zo veranderde manieren. Dat iedereen tenslotte de juiste partner vindt is van net zo weinig belang als de hele film. Alleen Egger in haar dubbelrol is het aanzien waard.

Der Seelenbräu

1950 | Drama

Oostenrijk 1950. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Paul Hörbiger, Heinrich Gretler, Aglaja Schmid, Robert Lindner en Carl Bosse.

Ucicky, de gevierde regisseur der nazi`s, maakte na WO II tot 1960 toch nog zo`n vijftien films. Dit werkje is volgens sommigen de oer-Heimat film. Het verhaal gaat over het jonge meisje Schmid, die op het internaat niet wennen kan en in een dorpje in de buurt van Salzburg onder de hoede komt van haar oom Hochleithner (Gretler), de plaatselijk bierbrouwer en waard, bijgenaamd Leibesbr[KA3]au en de pastoor (H[KA3]orbiger), bijgenaamd Seelenbr[KA3]au. Meneer pastoor zorgt ervoor dat ze in Salzburg naar school gaat. Ze slaagt met vlag en wimpel. Ze wordt verliefd op de jonge leraar Franz Haindl (Lindner), hetgeen niet in de kraam van haar oom past. De geestelijke en de wereldlijke macht gaan een krachtmeting aan; met goede en minzame afloop natuurlijk. Theodor Ottawa en Alexander Lix bewerkten het gelijknamige verhaal van Carl Zuckmayer tot scenario. Achter de camera stonden Hans Schneeberger en Sepp Ketterer. Gemaakt en gedraaid in 1949 in het door de geallieerden bezette Oostenrijk en in 1950 voor het eerst vertoond in Zürich dat altijd al neutraal was.

Spiegel des Lebens

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Peter Petersen, Jane Tilden en Raoul Aslan.

De film toont de tweestrijd van de jonge Hanna (Wessely). Zij studeert medicijnen en is verliefd op de assistent-arts Peter (H[KA3]orbiger), fanatiek voorvechter van de allopathische geneeskunde en tegenstander van de natuurgeneeskunde en kwakzalverij. Hanna`s vader, juwelier Karfreit (Petersen) is echter ook kwakzalver. Wanneer het tot een grote ruzie tussen Peter en Karfreit komt, blijft ze bij haar vader, hoewel ze een kind verwacht. Pas nadat ze geruime tijd gescheiden geweest zijn en Peter heeft gehoord dat hij een kind heeft, komen ze weer bij elkaar terug. Ook Karfreit verzoent zich met Peter. De film boeit door de indrukwekkende acteerprestaties van de hoofdrolspelers en het ongewone thema: de botsing tussen de allopathische geneeskunde en de natuurgeneeskunde. Tijdens de opnamen vond de annexatie van Oostenrijk plaats. De film die als Oostenrijkse film begonnen was, wordt daarom als een Duitse produktie beschouwd.

Hoffmanns Erzählungen

1923 | Zwijgende film

Oostenrijk 1923. Zwijgende film van Max Neufeld. Met o.a. Max Neufeld, Kitty Hulsch, Josef Zetenius en Karl Ehmann.

Oostenrijkse stomme film uit 1923, geregisseerd door en met in de hoofdrol Max Neufeld. Het verhaal van de dichter Hoffmann, die verliefd wordt op een mechanische pop, zijn spiegelbeeld verliest in Venetië en uiteindelijk zijn geliefde bevrijdt uit de klauwen van een sinistere dokter.