Hans Posegga: cast en muziek.
Er zijn 14 films gevonden.

Caspar David Friedrich - Grenzen der Zeit

1986 | Biografie, Historische film

Duitsland 1986. Biografie van Peter Schamoni. Met o.a. Helmut Griem, Sabine Sinjen, Hans Peter Hallwachs, Walter Schmidinger en Hans Quest.

Regisseur Schamoni tracht met zijn film een portret van de romantische schilder Caspar David Friedrich te schetsen, wiens schilderijen tegenwoordig zo geliefd zijn, maar die in zijn eigen tijd afgewezen en geminacht werden. De kunstenaar zelf wordt niet getoond, maar zijn beeld ontstaat eerder uit het gedrag en de verhalen van zijn vrienden en tegenstanders na zijn dood. Deze film, met indrukwekkende natuuropnames, neemt het met de geschiedenis niet zo nauw.

Der Besuch

1984 | Thriller, Drama

Duitsland 1984. Thriller van Jürgen Roland. Met o.a. Jürgen Goslar, Judy Winter, Horst Frank, Michael Habeck en Evelyn Opela.

Max Faber bewerkte het spannende verhaal van Francis Durbridge over het Amerikaanse acteursechtpaar Goslar-Winter tot tv-spel. Hun zoon is door schurk Diffring ontvoerd en ze raken steeds dieper in zijn netten verstrikt, totdat spitse politie- inspecteur Frank en zijn trouwe assistent sergeant Habeck de zaak oplossen als ze een overwacht onderzoek komen instellen in het landhuis van Goslar. Het camerawerk is van Klaus Günther.

Caribia

1978 | Drama, Actiefilm, Erotiek

Duitsland 1978. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Rossano Brazzi, Gaby Herbst, Judy Cheeks, Ronnie L. Williams en Ticorn.

De film is gebaseerd op een theaterstuk van de Fransman Marivaux, en draait om een ongewoon experiment. Drie meisjes en drie jongens worden, nadat ze ver van de beschaving zijn opgevoed, teruggebracht in de geregelde maatschappij. Een film vol muziek en ballet, waarin vooral de opnamen van het exotische Haïti opvallen.

Hitler - eine Karriere

1977 | Documentaire

Duitsland 1977. Documentaire van Christian Herrendoerfer en Joachim C. Fest.

Een vrij oppervlakkige documentaire over de opkomst en ondergang van Hitler, die vergeleken met Erwin Leisers MEIN KAMPF weinig nieuws te bieden heeft behalve de pretenties van de samenstellers.

Lockruf des Goldes

1975 | Avonturenfilm, Historische film, Western, Familiefilm

Oostenrijk​/​​Duitsland​/​​Roemenië​/​​Frankrijk 1975. Avonturenfilm van Wolfgang Staudte en Sergíu Nicolaescu. Met o.a. Rüdiger Bahr, Françoise Arnoul, Pierre Rousseau, Arthur Brauss en Emmerich Schäffer.

Vierdelige miniserie naar de avonturenroman Burning Daylight van Jack London, die als Goudzoekers Alaska, Elam Harnisch - Een roman uit het goudland in het Nederlands is verschenen. De advocaat Elam Harnisch (Bahr) keert San Francisco de rug toe om in Alaska goud te gaan zoeken. Hij maakt er de goldrush mee naar de geheimzinnige Witte Vaargeul, waarin goud wordt gevonden. Hij ontdekt een nieuwe goudader, verkoopt zijn claim en belegt zijn startkapitaal op een verstandige wijze, met als gevolg dat hij een klein fortuin bij elkaar vergaart. Later, wederom op zoek naar goud, ontmoet hij een vriendelijke Indianenstam. Veteraan-regisseur Staudte bracht alles mooi in beeld, nadat hij eerder DER SEEWOLF (1971) had verfilmd, ook naar een roman van London. Hierna volgde in 1978 nog een derde Jack London-verfilming: DAS VERSCHOLLENE INKA-GOLD. Een miniserie heeft als voordeel dat heel veel dramatisch interessante details van de oorspronkelijke roman zonder bekortingen tot hun recht kunnen komen.

Der Seewolf

1971 | Avonturenfilm

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Oostenrijk 1971. Avonturenfilm van Wolfgang Staudte. Met o.a. Edward Meeks, Raimund Harmstorf, Beatrice Cardon, Emmerich Schäffer en Peter Kock.

Deze matige nieuwe versie van Michael Curtiz` THE SEA WOLF (USA, 1941) werd samengesteld uit een vierdelige Duitse tv-serie, wat de duidelijkheid en overzichtelijkheid bepaald niet ten goede komt. Camerawerk van André Zarra.

Zuckerbrot und Peitsche

1968 | Misdaad

Duitsland 1968. Misdaad van Marran Gosov. Met o.a. Helga Anders, Roger Fritz, Harald Leipnitz, Monika Lundi en Dieter Augustin.

Omdat een knappe juffrouw zich in haar huwelijk verveelt, wordt ze het liefje van een gangster. Een Rob Houwer-produktie.

Jan und das Wildpferd

1968 | Familiefilm

Duitsland 1968. Familiefilm van Benton Claus Lombard. Met o.a. Wolfgang Peau, Julia S. Lindig, Kurt Rackelmann, Brigitte Drummer en Hela Gruel.

In de velden van Westfalen ziet boerenzoon Jan (Peau) in een horde in het wild levende paarden, een hengst op met een lamme poot. De eigenaar wil het dier laten slachten. Samen met diens dochter Dian (Lindig) en de oude knecht Natz (Rackelmann) probeert Jan dit koste wat het kost te voorkomen. Lieve kinderfilm die naar het einde toe in sentimentaliteit ten ondergaat. De prent is op zijn best als de schelmse jongen allerlei slimme streken uithaalt. Geschikt voor de jongste kijkers die er ook het meeste plezier aan zullen beleven, want voor volwassenen is het allemaal nogal oppervlakkig en voorspelbaar. Regisseur Lombard bewerkte zelf de roman van Heinrich Maria Denneborg en Bruno Stephan bemande de camera.

Schonzeit für Füchse

1966 | Drama

Duitsland 1966. Drama van Peter Schamoni. Met o.a. Christian Doermer, Helmut Förnbacher, Monika Peitsch, Andrea Jonasson en Willy Birgel.

Twee vrienden in Düsseldorf anno 1920 zetten zich af tegen het kleinburgerdom, maar profiteren er wel van. Een gemakkelijke, domme film. Scenario van Günter Seuren.

Es

1966 | Drama

Duitsland 1966. Drama van Ulrich Schamoni. Met o.a. Sabine Sinjen, Ulrike Ullrich, Bruno Dietrich, Harry Gillmann en Inge Herbrecht.

Een meisje vindt na veel vergeefse bezoeken aan dokters eindelijk een arts die haar wil aborteren. Een jongeman is in Berlijn druk in de weer als aankomend makelaar een glanzende carrière op te bouwen. Een ongewone, soms niet erg evenwichtig behandelde regie van een alledaags gegeven, die insloeg als een bom en het feitelijke begin inluidde van de Neue Deutsche Welle.

Der Brief

1966 | Drama

Duitsland 1966. Drama van Vlado Kristl. Met o.a. Vlado Kristl, Eva Hofmeister, Peter Berling, Klaus Lemke en Hans Posegga.

Een man vindt een brief, besluit hem zelf af te geven, moet hiervoor de hele wereld afreizen, totdat de brief bezorgd is, waarna blijkt dat hij zijn eigen doodvonnis heeft bezorgd. Een ongebruikelijke, aardige behandeling van een oud thema met eigenaardig camerawerk.

Hütet Eure Töchter!

1964 | Komedie

Duitsland 1964. Komedie van Rob Houwer, Eberhard Hauff, Karl Schedereit en Michael Blackwood. Met o.a. Gila von Weitershausen, Klaus Kusterer, Andreas Blum, Ulli Philipp en Heidi Pawellek.

De voorganger van de SCHULMÄDCHEN-REPORTE in acht door verschillende jonge filmers geregisseerde episodes, waarvan Rob Houwers aflevering FERIEN door menigeen geprezen werd.

Die Parallelstraße

1962 | Experimenteel, Drama

Duitsland 1962. Experimenteel van Ferdinand Khittl. Met o.a. Friedrich Joloff, Henry van Lyck, Ernst Marbeck, Herbert Tiede en Wilfried Schröpfer.

Een fascinerende film wat vorm en inhoud betreft, maar het is met name de vorm die met het verstrijken der jaren interessanter wordt. Vijf mensen zitten om een tafel vol documenten, dossiers en films, geschoten in alle uithoeken van de wereld. Binnen twee dagen moeten de vijf een antwoord vinden op een niet-gestelde vraag. Niet antwoorden betekent de dood. Geniaal surrealisme. Het scenario is van Bodo Blüthner. Het camerawerk is van Ronald Martini. Er werd gefilmd in oktober 1959, de film was klaar in 1961 en hij werd voor het eerst vertoond in 1962 op het filmfestival van San Sebastian. Eastmancolor, 35 mm, 1:1.37.

Nosferatu (Eine Symphonie des Grauens)

1922 | Horror, Experimenteel, Zwijgende film

Duitsland 1922. Horror van F.W. Murnau. Met o.a. Max Schreck, Gustav von Wangenheim, Greta Schröder, Alexander Granach en John Gottowt.

Nog steeds bezit deze klassieke horrorfilm een lugubere schoonheid en een angstaanjagende precisie in enscenering en cameravoering met Max Schreck als onvergetelijke vampier in een benauwende sfeer met veel buitenopnames en met een echt slot als decor. De weduwe van Bram Stoker, auteur van het boek Dracula, deed in de jaren twintig Murnau een proces aan omdat de procent had verzuimd om de rechten te kopen, waarna alle kopieën van dit expressionistische meesterwerk vernietigd moesten worden. Gelukkig werd een exemplaar in Frankrijk over het hoofd gezien. Dat werd in 2006 gerestaureerd, in 2013 gedigitaliseerd en van een nieuwe soundtrack voorzien.