Wolfgang Greese: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Eine Sünde zuviel

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Udo Witte. Met o.a. Gudrun Landgrebe, Heiner Lauterbach, Marion Mitterhammer, Redbad Klynstra en Rolf Hoppe.

Polizeiruf 110 - Die falsche Sonja

1997 | Mysterie

Duitsland 1997. Mysterie van Thomas Jacob. Met o.a. Jaecki Schwarz, Wolfgang Winkler, Kathrin Waligura, Gerd Preusche en Jessica Stockmann.

Das Geheimnis der Kormoraninsel

1996 | Familiefilm, Avonturenfilm, Mysterie, Drama

Duitsland 1996. Familiefilm van Frank Schleinstein. Met o.a. Tom Renneberg, Thomas Braungardt, Laura Schaad, Anja Hildebrand en Max Riedel.

Die Staatsanwältin

1995 | Misdaad, Mysterie

Duitsland 1995. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Lena Stolze, Christoph Waltz, Wolfgang Greese, Jaecki Schwarz en Manfred Zapatka.

Rechter Reuter (Lohmeyer) werd op straat neergeschoten. Zijn vrouw, onderzoeksrechter Katharina Reuter (Stolze), beseft nu pas dat zij niet veel afwist van het priv[KA1]eleven van haar man. Het onderzoek wordt toevertrouwd aan haar ex-minnaar, commissaris Andreas Doepke (Waltz). Omdat zij met veel vragen blijft zitten, probeert zij meer te weten te komen over het ware, zo mogelijk dubbele leven van haar man. Haar vader (Greese), die president is van een federale rechtbank, weet bovendien meer van de zaak dan hij tegenover zijn dochter toegeeft. Katharina vindt vervolgens toevallig het lijk van de minnares van haar man. Alles wijst erop dat rechter Reuter haar dood op zijn geweten heeft. Zij besluit niet met Andreas over haar bevindingen te praten. Nu wordt zij ook nog het doelwit van de Russische uranium-mafioso Grutschenkow (Zapatka). Zij wordt zijn gevangene en voor Andreas begint nu een wedloop tegen de tijd. Tv-film in drie delen over een sterke vrouw in een moeilijke situatie, die met aardig wat thema's is volgepropt: atoomwapen-smokkel, moord, corruptie en kindermisbruik. Het scenario is van het duo Peter Probst en Marlies Ewald, die zich steeds verder bekwaamde in de romantische soap.

Architekten, Die

1990 | Komedie, Drama

Oost Duitsland 1990. Komedie van Peter Kahane. Met o.a. Kurt Neumann, Rita Feldmeier, Uta Eisold, Ute Lubosch en Catherine Stoyan.

Architect Daniel Brenner (Naumann), inmiddels tegen de veertig, heeft zijn land, het paradijs van arbeiders en boeren onder de bezielende leiding van eerste partijsecretaris Honecker, altijd willen dienen met grote bouwprojecten, maar kwam om een of andere reden nooit aan de bak. Nu is plotseling zijn grote kans gekomen: het ontwerp van een cultureel centrum in een nieuwbouwwijk van Oost-Berlijn. Daniel ziet het groot en gaat enthousiast aan het werk om te ontdekken dat de machtige bureaucratie uit middelmatige tot weinig intelligente mensen bestaat, die zijn project reduceren tot een lucifersdoosje. Een bijna genadeloos portret van een verloren generatie en van de nomenclatura, dat niet beknot werd door de censuur, of dat door geschrokken SED-functionarissen verbannen werd naar de planken van het filmarchief. Aan de film werd begonnen toen de DDR nog bestond en toen hij gereed was, was de Berlijnse muur gevallen. Derhalve heeft deze film zijn eigen plaats in de culturele geschiedenis van Duitsland. Het scenario is van regisseur Kahane en Thomas Knauf. Het camerawerk is van Andreas Köfer en Christoph Prochnow.

Polizeiruf 110: Treibnetz

1985 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1985. Misdaad van Helmut Krätzig. Met o.a. Peter Borgelt, Jürgen Frohriep, Lutz Riemann, Holger Franke en Henry Hübchen.

Hauptmann Fuchs (Borgelt), Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep), Leutnant Zimmermann (Riemann) en Unterleutnant Richter (Franke) buigen zich over een diefstal in een warenhuis. Een grote zaak, die zo te zien zonder sporen is. Ze krijgen het druk, want ze worden geconfronteerd met nog meer inbraken. Dan vinden ze een spoor: de naam van een man, getypt op een vel papier. Het blijkt dat betrokkene een strafblad heeft. Praten, pluizen, combineren, deduceren en intimideren onder de kalme leiding van Fuchs leiden uiteraard tot de oplossing van de misdrijven. De DDR-kijker was indertijd best onder de indruk van de premisse, want zij schakelden massaal in: bijna zestig procent kijkdichtheid, die schril afsteekt tegen veel betere en sterkere afleveringen uit het jaar 2001: rond de twintig procent, maar er is veel meer concurrentie in herenigd Duitsland. De serie komt met deze cijfers op de tweede plaats na de serie TATORT en dat is een hele prestatie, terwijl het monopolie in de DDR makkelijk zat was. Aflevering 97.

Martin Luther: Hier stehe ich

1983 | Biografie, Drama

Oost Duitsland 1983. Biografie van Kurt Veth. Met o.a. Ulrich Thein, Daniel Minetti, Friedo Solter, Otto Mellies en Hartmut Puls.

Duitsland 1521. Tot ongenoegen van de kerkleiders geniet Martin Luther (Thein) een groeiende populariteit bij de gelovigen met zijn eigenzinnige theorie[KA3]en. Keizer Karel (Minetti) daagt hem persoonlijk voor het gerecht. Er wordt hem opgedragen zijn geschriften publiekelijk te verloochenen en ze uit de handel te bannen. Hij weigert, maar vraagt toch gehoord te worden alvorens hem te veroordelen. Erg didactische verhandeling over het proces van Keizer Karel versus Luther, knap maar verschrikkelijk statisch in beeld gebracht. Vooral Thein is uitstekend in zijn veeleisende rol. De overvloed aan diepzinnige dialogen zal echter velen afschrikken. Vooral voer voor theologen, geschreven door Hans Kohlus en Heide Hess. Erich Gusko stond aan de camera.

Benno macht Geschichten

1982 | Familiefilm

Oost Duitsland 1982. Familiefilm van Helmut Krätzig. Met o.a. Erwin Geschonnek, Agnes Kraus, Torsten Rennert, Wolfgang Greese en Walfried Schmitt.

De ouders van een Berlijns jongetje hebben geen tijd voor hun enig kind en deze maakt kennis met een oudere heer die buiten de stad woont en een fervent amateur-kok is. Als hij daar zijn vakantie mag doorbrengen, beleeft hij met 'opa' heel wat avonturen. Een typisch DDR-exportprodukt van een zeer middelmatige kwaliteit dat soms vanwege de lengte in twee delen op de tv vertoond wordt.

Polizeiruf 110: Nerze

1981 | Misdaad

Oost Duitsland 1981. Misdaad van Lothar Hans. Met o.a. Peter Borgelt, Ingeborg Westphal, Henry Hübchen, Regina Beyer en Wolfgang Greese.

Hauptmann Fuchs (Borgelt) komt in een dorpje in Mecklenburg terecht als er iemand dodelijk gewond raakt. Hij maakt kennis met het voor hem onbekende wereldje van de nertsfokkerij, een broedertwist en de bedreiging, dat iemands levenswerk naar de knoppen gaat. De boodschap luidt dat er weinig brood zit in privéondernemingen en dat je beter af bent in een VEB. Deze leugen over het collectieve ondernemen kon het regime nog negen jaar volhouden, maar toen was het faillissement van het boeren-en arbeidersparadijs toch echt aangebroken. Intussen hebben we naar een aardige psychologische en vooral sfeervolle milieuschildering gekeken en ons verbaasd dat zoveel mensen een echte bontmantel dragen - onbetaalbaar in het kapitalistische Westen en afgezworen door de meerderheid die voor het natuurbehoud is. Het scenario is van Ulrich Waldner. Aflevering 70.

Polizeiruf 110: Der Hinterhalt

1980 | Misdaad

Oost Duitsland 1980. Misdaad van Helmut Krätzig. Met o.a. Peter Borgelt, Ingeborg Westphal, Henry Hübchen, Rolf Ludwig en Regina Beyer.

Heiner Bauer (H[KA3]ubchen) is weer op vrije voeten. Hij is vast van plan om op het rechte pad te blijven. De vernederde Heiner probeert heel voorzichtig een relatie op te bouwen met een jonge vrouw, maar zijn kompanen van vroeger laten hem niet met rust. Zo gebeurt er toch weer een misdrijf, en Hauptmann Fuchs (Borgelt) van de Vopo komt in actie om de ware schuldige bij de kladden te grijpen. Het opvoedkundige scenario van regisseur Krätzig gaat over de problemen die men heeft om na een misstap weer in de maatschappij te worden geïntegreerd. Aflevering 68, de eerste van anderhalf uur. Eindelijk werden de middelen gevonden na negen jaar ploeteren om een misdaadfilm met dezelfde speelduur te maken als de Westduitse aartsrivaal, resp. vijand, TATORT.

Konzert für Bratpfanne und Orchester

1976 | Animatie, Familiefilm, Muziek

Oost Duitsland 1976. Animatie van Hannelore Unterberg. Met o.a. Jaecki Schwarz, Wolfgang Greese, Marga Legal, Tobias en Jörg.

Deze originele film kan de creativiteit van kinderen helpen stimuleren! In de film mogen ze deelnemen aan een wedstrijd voor de 'Dag der goede ideeën' door een orkest te formeren met pannen, ketels, flessen. Hoofdattraktie in deze geschiedenis is een dansende koffiekan. Deze film die fictie en animatie combineert, eindigt met een concert van de kinderen en een echt orkest. Speels, fantasierijk. Scenario van regisseuse Unterberg en achter de camear stond Wolfgang Braumann.

Ich war neunzehn

1967 | Oorlogsfilm

Oost Duitsland 1967. Oorlogsfilm van Konrad Wolf. Met o.a. Jaecki Schwarz, Galina Polskich, Vassili Livanov, Alexej Ejboshenko en Jenny Gröllmann.

Een zoon van Duitse ouders die in de jaren 1930-'40 naar Rusland waren geëmigreerd om aan het fascisme te ontsnappen, komt aan het eind van de oorlog terug in Duitsland als officier van het Rode Leger.