Elsie de Brauw (1960): cast.
Er zijn 18 films en 2 series gevonden.

Máxima

2024 | Drama

Nederland 2024. Drama van Met o.a. Delfina Chaves, Martijn Lakemeier, Daniel Freire, Sebastian Koch en Elsie de Brauw.

Het zal niemand ontgaan zijn dat de zesdelige dramaserie Máxima niet op een koopje is gemaakt. Maar een dure serie is niet per definitie een goeie serie. De liefde tussen Guillermo-Alejandro en Máxima Zorreguieta, en de politieke crisis die daar het gevolg van was, levert meer dan voldoende koningsdrama op, maar helaas wordt er bar weinig aan de verbeelding overgelaten. Sommige scènes zijn ronduit potsierlijk, en ook de suggestieve bewegingen tussen de koninklijke lakens zullen niet aan elke kijker besteed zijn.

Zee van tijd

2022 | Drama

Nederland 2022. Drama van Theu Boermans. Met o.a. Reinout Scholten van Aschat, Gijs Scholten van Aschat, Sallie Harmsen, Elsie de Brauw en Kim Hertogs.

In de jaren tachtig varen Lucas en Johanna samen met hun vijfjarige zoontje Kai in een groot zeilschip over de Middellandse Zee. Het is een idyllische reis, totdat de kleine Kai ongemerkt overboord valt en zijn vertwijfelde ouders langzaam maar zeker moeten accepteren dat hun zoontje dood is. Integer maar nogal dik aangezet familiedrama schakelt heen en weer tussen de rampzalige gebeurtenissen en de nasleep daarvan in de jaren tachtig, en ruim dertig jaar later, wanneer Lucas en Johanna elkaar na lange tijd weer terugzien. Openingsfilm van het NFF 2022.

Drijfzand

2021 | Drama

Nederland 2021. Drama van Margot Schaap. Met o.a. Hanna van Vliet, Elsie de Brauw, Jade Olieberg, Elin Koleci en Simeoni Sundja.

Suze (Van Vliet) woont met haar man en zesjarige dochter Juul (Kolecie) in de duinen op Texel. De idylle raakt verstoord als Suzes moeder Helena (De Brauw) opduikt, die actrice is in Amsterdam. Ze blijkt ziek en claimt Suzes hulp. Jammer genoeg wordt je als kijker niet genoeg betrokken bij Suzes strubbelingen, omdat scènes vaak nogal bedacht aandoen en nergens naartoe lijken te gaan. Lang nadat de kijker al in de smiezen heeft wat het probleem is, houdt de conflict vermijdende Suze nog haar mond en sleept het drama zich voort in eindeloos gedoe.

Drama Girl

2020 | Documentaire, Drama

Nederland 2020. Documentaire van Vincent Boy Kars. Met o.a. Leyla de Muynck, Jonas Smulders, Pierre Bokma en Elsie de Brauw.

‘Een documentaire waarin we een fictiefilm maken die gebaseerd is op mijn leven.’ Aldus het uitgangspunt van het fascinerende docudrama Drama Girl, waarin danseres en kunstenaar Leyla de Muynck zélf scènes uit haar eigen leven naspeelt. Dat levert een intrigerend psychologisch experiment op, waarbij de grenzen tussen fictie en realiteit meer dan eens vertroebelen. Vooral in de scènes met haar (fictieve) ouders (gespeeld door topacteurs Pierre Bokma en Elsie de Brauw) voelt de film daardoor bij vlagen aan als verkapte therapiesessie. Genomineerd voor een Tiger Award op IFFR2020.

God Only Knows

2019 | Drama

Nederland 2019. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Marcel Musters, Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Ilias Addab.

Op Witte Donderdag springt de verwarde Thomas (Musters) angstig in een gracht. Zijn oudere zus Doris (De Brauw) schiet meteen te hulp, terwijl jongere zus Hannah (Hendrickx) zich liever afzijdig houdt. Welke aanpak is het meest verantwoord? Tijdens het paasweekend – een beladen periode voor het gereformeerd opgevoede drietal – komen de onderlinge spanningen tot een kookpunt. Regisseur/scenarist Mijke de Jong (Tussenstand, Layla M.) en haar sublieme, deels improviserende acteurs schetsen een pijnlijk realistisch familieportret, waarin liefde en ergernis steeds om voorrang strijden. Origineel, prettig minimalistisch verteld.

Verdwijnen

2017 | Drama

Nederland 2017. Drama van Boudewijn Koole. Met o.a. Rifka Lodeizen, Elsie de Brauw, Marcus Hanssen en Jakob Oftebro.

De Nederlandse fotograaf Roos (Lodeizen) reist naar een besneeuwde uithoek in Noorwegen om haar moeder en halfbroertje te bezoeken. De vorige keer is ze met ruzie weggegaan. Ook dit bezoek belooft dramatisch te worden, want Roos heeft iets te vertellen. Regisseur Koole (Kauwboy, Beyond Sleep) en scenarist Jolein Laarman hebben een originele, authentieke setting gecreëerd, vol prachtige details. De plot wordt daar echter nogal dun over uitgesmeerd en het slot is aan de flauwe kant. Uiteindelijk beklijven vooral de ontzagwekkende winterlandschappen en het natuurlijke spel van Lodeizen.

Prins

2015 | Drama, Komedie

Nederland 2015. Drama van Sam de Jong. Met o.a. Ayoub El Asri, Sigrid ten Napel, Olivia Lonsdale, Elsie de Brauw en Freddy Tratlehner.

Het meest eigenzinnige Nederlandse speelfilmdebuut in jaren, van regisseur/scenarist Sam de Jong (1986), waarin de zeventienjarige Ayoub (natuurtalent Ayoub El Asri) uit Amsterdam-Noord als een moderne Orpheus afdaalt in de onderwereld op zoek naar zijn ontbrekende vader. Wat hij vindt, is zichzelf. Uit een nogal onwaarschijnlijke mix van stijlen uit verschillende genres - van gangsterfilm en coming of age tot komedie en muziekvideo - smeedt De Jong een vanzelfsprekende eenheid die refereert aan de jaren tachtig en negentig.

In Therapie

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Hagai Levi, Nir Bergman en Ori Sivan. Met o.a. Jacob Derwig, Peter Blok, Kim van Kooten, Dragan Bakema en Halina Reijn.

De dramaserie In Therapie volgt per aflevering een andere sessie met een patiënt.

Lynn

2009 | Korte film

Nederland 2009. Korte film van Margot Schaap. Met o.a. Sietske van der Meij, Michaël Bloos, Victor Croiset en Elsie de Brauw.

Portret van de jonge studente Lynn, die in Amsterdam op zoek is naar kamers. Haar ouders zijn uit elkaar, maar verder lijkt Lynn alles mee te hebben. Ze heeft een vriendje, leuke vriendinnen, maar zelfs dan is het leven niet eenvoudig. Meest terloopse film van de serie One Night Stands uit 2009, en ook een van de meest geslaagde. Want de film slaagt er prima in om te laten zien dat luxeproblemen ook problemen zijn. Met fraaie stadsbeelden en een intelligente soundtrack (met veel stadsgeluiden en flarden gesprek).

Tussenstand

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Elsie de Brauw, Marcel Musters en Stijn Koomen.

De relatie tussen veertigers Roos (De Brauw) en Martin (Musters) loopt op z'n einde, maar, vanwege hun zeventienjarige zoon Isaac (Koomen), proberen ze het beschaafd te houden. Dat lukt niet erg. Regisseur De Jong liet de camera steevast gericht staan op de hoofdrolspelers, zodat je goed kunt zien hoe hun reactie is op datgene wat hun gesprekspartner zegt. Met fascinerend resultaat, vooral omdat Musters en De Brauw enorm in vorm zijn. Op het Nederlands Film Festival onderscheiden met drie Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Bluebird

2004 | Drama, Familiefilm

Nederland 2004. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Elske Rotteveel, Kees Scholten, Elsie de Brauw, Bright O'Richards en Jaap Spijkers.

De dertienjarige Merel (Rotteveel) is een slimme, energieke scholiere die van de ene op de andere dag het slachtoffer wordt van pesterijen. Tegenover de volwassenen houden Merel en haar kwelgeesten de schijn op maar naarmate de pesterijen toenemen verandert Merel geleidelijk in een schichtige puber. Jeugdige actrice Elske Rotteveel kan uitstekend overweg met de rol van de transformerende puber en het scenario van Helena van der Meulen blinkt uit in subtiele observatie van het meisje zonder te vervallen in al te veel voorgekauwde analyse en achtergrondinformatie. Populair op scholen als aanleiding voor klassegesprekken over pesten.

Au Cigogne!

2004 | Drama

Nederland 2004. Drama van Margien Rogaar. Met o.a. Geert Lageveen, Elsie de Brauw en Krisjan Schellingerhout.

De dertienjarige Merel (Rotteveel) is een slimme, energieke scholiere die van de ene op de andere dag het slachtoffer wordt van pesterijen. Tegenover de volwassenen houden Merel en haar kwelgeesten de schijn op maar naarmate de pesterijen toenemen verandert Merel geleidelijk in een schichtige puber. Jeugdige actrice Elske Rotteveel kan uitstekend overweg met de rol van de transformerende puber en het scenario van Helena van der Meulen blinkt uit in subtiele observatie van het meisje zonder te vervallen in al te veel voorgekauwde analyse en achtergrondinformatie. Populair op scholen als aanleiding voor klassegesprekken over pesten.

Cloaca

2003 | Drama, Komedie

Nederland 2003. Drama van Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Jaap Spijkers, Pierre Bokma, Peter Blok en Elsie de Brauw.

Na vijftien jaar brengt het lot vier voormalige studievrienden weer bij elkaar. Ambitieuze politicus Joep (Scholten van Aschat), homoseksuele ambtenaar Pieter (Bokma), cokesnuivende advocaat Tom (Blok) en tikje ranzige regisseur Maarten (Spijkers) zijn allemaal min of meer vastgelopen in hun leven, wat leidt tot pijnlijke, af en toe bijzonder komische verwikkelingen. Gebaseerd op een toneelstuk van Maria Goos. Mede dankzij de uitstekende acteurs - oude bekenden van de toneelschool in Maastricht - kreeg deze goede telefilm onder meer de publieksprijs op het filmfestival van Utrecht.

Uitgesloten

2001 | Romantisch drama

Nederland 2001. Romantisch drama van Mijke de Jong. Met o.a. Egbert Jan Weeber, Nadja Hüpscher, Michiel Huisman, Medi Broekman en Anne Buurma.

Uitgesloten speelt aan het begin van de jaren '80, al lijkt het soms alsof we in de jaren '50 zijn beland. Jonathan Stork bijvoorbeeld mag van z'n ouders niet roken, niet vrijen, en zondags niet werken, erger nog, hij moet op de Dag des Heren met de Vuurtoren langs de deur. Een crime voor een vlotte 17-jarige. Maar als hij dwars ligt, en weigert om 'in waarheid' te leven, ligt hij eruit. Niet alleen bij de Jehovah's Getuigen, maar ook bij z'n vader & moeder die nu eenmaal geen zondaar in hun midden kunnen dulden. Uitgesloten is een mooi geregisseerd en geloofwaardig verhaal over een curieus dilemma.

Maten

1999 | Drama, Misdaad, Oorlogsfilm

Nederland 1999. Drama van Pieter Verhoeff. Met o.a. Victor Reinier, Elsie de Brauw, Monic Hendrickx, Willem Nijholt en Merel Laseur.

Een Bosnisch meisje, dat door Dutchbatters is verkracht, komt twee jaar na dato met haar verhaal in de krant. De soldaten zouden tevens verantwoordelijk zijn voor de dood van haar broertje, hoewel daar in geen enkel rapport melding van wordt gemaakt. Een jonge officier van justitie (gespeeld door Victor Reinier) krijgt de opdracht de kwestie uit te zoeken, maar wordt daarbij in meerdere opzichten gehinderd. Maten werd geproduceerd in de reeks Telefilms van de gezamenlijke omroepen.

Lopen

1999 |

Nederland 1999. Mijke de Jong. Met o.a. Sabrina van Halderen, Thomas Pasierowski, Finn Poncin, Elsie de Brauw en Sophie Hoeberechts.

Tv-film over twee Amsterdamse hartsvriendinnen Karin (Elsie de Brauw) - journalist, kunstgeschiedenisdocent en moeder - en Robin (Sophie Hoeberechts) - eigenares van een smart shop en Feng Shui-adviseur - die in een moordend tempo voortdurend onderweg zijn naar wat het leven hen zou kunnen brengen. Totdat Karin instort en het de hoogste tijd wordt voor een opmerkelijke keuze. Een energiek werk over de keerzijde van de drang naar individuele zelfbeschikking. Gastrollen van schilder Peter Klashorst en Joop Braakhekke. (VM/VPRO Gids)

fl. 19,99

1998 | Komedie

Nederland 1998. Komedie van Mart Dominicus. Met o.a. Thomas Acda, Carine Korteweg, Jeroen Willems, Leny Breederveld en Jacqueline Blom.

De titel verwijst naar de superlage prijs die trouwlustige paartjes voor [KA1]e[KA1]en (huwelijks)nacht hoeven te betalen in een chique, Amsterdams hotel voor de nacht van 31 december 1999. Bruidsparen in spe verdringen zich in de lobby; het is een bont gezelschap dat bestaat uit: yuppies, luidruchtige punkers, bejaarden, Marokkanen, homo`s, een platsprekende, ordinaire Amsterdammer (Acda) met vrouw en hond, een vrouwmens dat haar gekleurde vriend aan een verblijfsvergunning wil helpen enz. Er zijn ook typische stijve Hollanders, religieuze fanatici en racisten. Het zou de dwarsdoorsnede zijn van de Nederlandse samenleving anno 1999. Tijdens de nacht worden de contrasten nog duidelijker, niet alleen tussen de koppels, maar ook bij hun toevallige ontmoetingen in de gangen van het hotel. De scenarioschrijvers, Helena van der Meulen en debuterend regisseur Dominicus hebben duidelijk te veel hooi op de vork genomen. Het is onmogelijk iets zinnigs in bijna anderhalf uur over de diverse levens van dergelijke vogels met zo`n bont pluimage in beelden (van Rogier Stoffers) te vertellen. Soms is het geestig, soms tragisch en bij gelegenheden bitter. De sketches zijn keurig gedaan, maar veel te voorspelbaar en te clichématig. De veertig-jarige Dominicus was een tijdlang hoofdredacteur van het noodlijdende filmblad Skrien en schreef daarna scenario's. Weinig interessante Hollandse subsidiekunst, die even in twee bioscopen liep om daarna binnen zes maanden op de kleine buis vertoond te worden.

Zonder Zelda

1998 | Drama

Nederland 1998. Drama van Maarten Treurniet. Met o.a. Isabel Erisman, Damien Hope, Elsie de Brauw, Gijs Scholten van Aschat en Jaap Spijkers.

Na de kwaliteitseries Pleidooi en Zwarte Sneeuw maakte regisseur Treurniet de tv-film Zonder Zelda. Ook hierin strooit hij lyrisch met stijlmiddelen en gevoelens en dat spreekt zeer aan. De Brauw (Cloaca) en Spijkers (De Poolse bruid) spelen Zelda en Wander. Zij kennen elkaar nog goed van vroeger en aangezien Zelda nu op zoek is naar haar vader, die dorpsdokter was, krijgt Wander haar na vele jaren weer te zien. Het script van Zonder Zelda geschreven door Mieke de Jong is aan de lange kant, maar Treurniet en de acteurs (ook Erisman als jonge Zelda is goed) dikken het stevig aan.

De juiste maat

1998 | Komedie, Korte film

Nederland 1998. Komedie van Heddy Honigmann. Met o.a. Katelijne Verbeke, Gijs Scholten van Aschat, Heleen Hummelen en Elsie de Brauw.

Louise is gek op haar minnaar Arne. Arne is ook dol op Louise, maar hij komt wel erg vaak zijn afspraken niet na. Het valt ook niet mee, die verantwoordelijkheid voor zijn kinderen. Toch heeft Louise telkens opnieuw goede hoop, maar van haar vriendin Linde krijgt ze op haar kop. 'We hadden afgesproken niet over ons te laten lopen, weet je nog?' Louise doet haar best om flink te zijn, en probeert vooral haar seksuele honger naar Arne in de hand te houden. In alles wat ze daartoe onderneemt, is haar vriendin haar steun en toeverlaat

The Four A.M. Feed

1994 |

Nederland 1994. Mijke de Jong. Met o.a. Rebecca van Groningen, Karin Larssen, Jeroen Willems en Elsie de Brauw.

Louise is gek op haar minnaar Arne. Arne is ook dol op Louise, maar hij komt wel erg vaak zijn afspraken niet na. Het valt ook niet mee, die verantwoordelijkheid voor zijn kinderen. Toch heeft Louise telkens opnieuw goede hoop, maar van haar vriendin Linde krijgt ze op haar kop. 'We hadden afgesproken niet over ons te laten lopen, weet je nog?' Louise doet haar best om flink te zijn, en probeert vooral haar seksuele honger naar Arne in de hand te houden. In alles wat ze daartoe onderneemt, is haar vriendin haar steun en toeverlaat