L. Subramaniam: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Cotton Mary

1999 | Drama, Historische film

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1999. Drama van Ismail Merchant. Met o.a. Greta Scacchi, Madhur Jaffrey, James Wilby, Sarah Badel en Riju Bajaj.

India, vlak na de onafhankelijkheid van Engeland. Lily (Greta Scacchi), de vrouw van een Britse correspondent, moet noodgedwongen de Indiase verpleegster Cotton Mary (Madhur Jaffrey) in vertrouwen nemen nadat de verpleegster de zorg voor Lily's baby heeft gemonopoliseerd. De geforceerde situatie dwingt beide vrouwen om hun door afkomst gedomineerde identiteit onder de loep te nemen. Mary dringt zich steeds meer op in het huishouden van de Engelse. Deze staat apathisch toe dat Mary zich met de dagelijkse gang van zaken bezighoudt. Die trekt steeds meer macht naar zich toe en droomt ondertussen van het baren van blanke baby's.

Mississippi Masala

1991 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1991. Komedie van Mira Nair. Met o.a. Denzel Washington, Sarita Choudhury, Roshan Seth, Sharmila Tagore en Charles S. Dutton.

Choudhury als jonge vrouw van Indiase afkomst wordt in een stadje van de staat Mississippi verliefd op Amerikaanse zwarte Washington. Haar ouders, die om politieke redenen twintig jaar voordien uit Oeganda zijn verbannen, verzetten zich uitdrukkelijk tegen deze relatie. Geloofwaardige en ontroerende romance die dreigt stuk te lopen op racistische vooroordelen van beider familieleden: zwarte Amerikanen die nooit een voet in Afrika hebben gezet en Indi[KA3]ers uit Afrika, die nooit in India zijn geweest. Gevoelig, luchtig en wars van dramatische pathos. Scenario van Sooni Taraporevala. Indiase regisseuse Nair (van o.m. SALAAM BOMBAY) is even te zien als roddeltante. Ed Lachman deed het camerawerk.

Salaam Bombay!

1988 | Drama

India​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Indonesië 1988. Drama van Mira Nair. Met o.a. Shafiq Syed, Sarfuddin Qurrassi, Raju Barnad, Raghuvir Yadav en Aneeta Kanwar.

De debuutfilm van Nair werd in 1988 op het festival van Cannes bekroond met de Gouden Camera en gaat over een arm jongetje dat tot de grote schare thuisloze straatkinderen hoort, door de ouders in de steek gelaten, die met het ronddragen van thee in een rosse buurt van Bombay zijn kostje verdient. Tot zijn vriendenkring behoren een verslaafd drugsdealertje en een boerendochter; hij droomt ervan zijn vicieuze cirkel voor beter te doorbreken. Een harde, boeiende film over een schrijnend onderwerp, niet zonder humor, die doet denken aan LOS OLVIDADOS van Luis Buñel. Ook bekend als HELLO BOMBAY.