Hans Lang: muziek.
Er zijn 21 films gevonden.

Man ist nur zweimal jung

1958 | Komedie

Oostenrijk 1958. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Winnie Markus, Heidi Brühl, Margit Saad en Susi Nicoletti.

Architect Peter Grafenegger (Albach-Retty) uit Wenen is de vijftig gepasseerd. Om zichzelf te bewijzen maakt hij een heel bescheiden zijsprongetje met zangeresje Louise Wanda (Martini). Zijn charmante vrouw Marthe (Markus) ziet dit met lede ogen aan, maar ook zij is geen frisse blom meer. Ze is bereid haar overspelige gade te vergeven totdat het haar te gek wordt. Ze zet hem voor het blok en surprise, surprise... Peter kiest voor zijn trouwe Marthe! Oubollige komedie naar de toneelklucht van Otto F. Beer en Peter Preses door Wolf Neumeister vlijtig bewerkt tot scenario, inclusief de zwart-wit clich[KA1]es en de archetypetjes (in de bijrollen). Het camerawerk is van Elio Carniel.

Immer die Radfahrer

1958 | Komedie, Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1958. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Heinz Erhardt, Hans-Joachim Kulenkampff, Mady Rahl, Peter Kraus en Wolf Albach-Retty.

Een muzikale film over een fabrieksdirecteur, een filmster en een leraar klassieke talen die hun tweede jeugd beleven. Precies zoals ze dat twintig jaar eerder deden, maken ze een fietstocht en ook nu nog blijken drank en vrouwen garant te staan voor een hoop vertier. Vrolijke Duitse humor, die veel volwassenen aan hun jeugdliefdes terug zal doen denken. Ondanks ongeloofwaardige scènes het kijken waard.

Die Lindenwirtin vom Donaustrand

1957 | Drama, Musical

Oostenrijk 1957. Drama van Hans Quest. Met o.a. Marianne Hold, Claus Holm, Annie Rosar, Hans Moser en Frank Holms.

Het uitgangspunt van het scenario van Paul H. Rameau en Kurt Nachmann is behoorlijk onwaarschijnlijk: de aantrekkelijke hoofdrol Helga Lorenz (Hold) studeert in Wenen voor architect en is tegelijkertijd verloofd met haar prof Georg Herdmenger (Frey). Gelukkig hoeft de kijker er niet over in te zitten of zij wel op een eerlijke manier haar diploma zal behalen, want ze breekt na een ruzie haar studie af en gaat het verlopen wirtshaus van haar stiefmoeder weer nieuw leven inblazen. Dat lukt heel goed ondanks de stijve, onbuigzame, maar rechtvaardige zaakgelastigde van de eigenaar Fred (Holm) die ervoor moet zorgen dat de eigenaar van het pand de aflossing op tijd in handen krijgt. Er bloeit tussen Fred en Helga iets moois op, maar net zoals slager Kilian (Moser), die hoopte zich meester te kunnen maken van het onroerend goed, vist hij er voorlopig naast: Georg duikt weer op, eist zijn verloofde voor zich op, maar Helga is er ook nog en heeft ook iets te vertellen. Heimat-film, die bijna een halve eeuw later alleen nog maar op de geeuwspieren werkt. De toen nog jonge, leuke Senta Berger -geen groot actrice, maar een volhoudster - is te zien in de rol van Marie. Het camerawerk is van Hannes Staudinger.

Lügen haben hübsche Beine

1956 | Komedie

Oostenrijk 1956. Komedie van Erik Ode. Met o.a. Adrian Hoven, Doris Kirchner, Oskar Sima, Paul Hörbiger en Annie Rosar.

Johanna Heiseler is weliswaar afgestudeerd en gediplomeerd als arts, maar ze heeft chronische geldzorgen. Ze kan ski[KA3]en als de beste, verkleedt zich als man en vindt een bijbaantje als ski- instructeur bij gasthof Sonnenhof in Oberirl. Dr. Philip Hackenschuh (Hoven), die haar als vrouw op haar vrije zaterdagmiddag leert kennen wordt tot over zijn oren op haar verliefd, maar kan haar door de week niet vinden, hetgeen tot grote misverstanden leidt.

Kaiserball

1956 | Romantiek

Oostenrijk 1956. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hannelore Bollmann, Bully Buhlan en Hans Moser.

De moeder van prinses Christine vindt dat haar dochter met Georg moet trouwen, maar de prinses denkt daar heel anders over. Een operetteverhaal met de bekende romantische, sentimentele en grappige elementen. Ook Hans Moser ontbreekt niet als een zich van zijn waardigheid bewuste hotelportier. Het scenario is van Karl Leiter en Jutta Bornemann. Het camerawerk is van Hans Heinz Theyer.

Und der Himmel Lacht dazu

1954 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1954. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Paul Hörbiger, Marianne Koch, Carl Wery, Gerhard Riedmann en Ellinor Jensen.

H[KA3]orbiger is Bruder Martin, een monnik die zijn hart op de juiste plaats heeft, maar met onorthodoxe, guitige methodes zijn inzamelingen voor de armen en hulpbehoevenden houdt. Hij trekt erop uit met zijn ezelin Ida. De abt van zijn klooster wordt tureluurs van hem want hij krijgt allerlei klachten. Zo is er de pastoor uit Siebenwiesen (Wery) die zeurt dat hij de miswijn ongevraagd verkwanseld heeft. De abt laat Bruder Martin schoorvoetend binnentreden maar legt hem defintief een uitgaansverbod op. Dan komt een noodklagende brief van Martins nicht Lena (Jensen) en Martin mag één keertje het klooster uit, maar moet met de hand op het hart beloven geen streken meer uit te halen. Hij is natuurlijk onverbeterlijk. Bescheiden filmpje dat meer dan een halve eeuw later uiterst altmodisch aandoet. Het verhaaltje is echter tijdloos en inspireerde omroep RTL ertoe in 1996 een tv-serie met Dieter Pfaff te brengen, getiteld Bruder Esel. Erna Fentsch en Carl Costa bewerkten het stuk Bruder Martin voor het volkstoneel dat Costa geschreven had. Sepp Ketterer stond achter de camera.

Kaisermanöver

1954 | Drama, Romantiek, Komedie

Oostenrijk 1954. Drama van Franz Antel. Met o.a. Rudolf Prack, Winnie Markus, Hans Moser, Hannelore Bollmann en Walter Müller.

Een generaalsdochter wil met een kapitein trouwen, maar haar vader heeft een majoor op het oog. Keizer Franz Joseph zorgt er persoonlijk voor dat alles op z'n pootjes terecht komt.

Kaiserwalzer

1953 | Romantiek

Oostenrijk 1953. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Maria Holst, Rudolf Prack, Angelika Hauff, Winnie Markus en Gunther Philipp.

Een aartshertog, die incognito op reis is, ontmoet een onderwijzeres. In tegenstelling tot wat meestal in dit genre romantische films in het oude Wenen gebeurt, worden ze ondanks het standsverschil een gelukkig paar. Veel méér opmerkelijks valt er niet te melden. Het scenario is van Antel, Jutta Bornemann, Gunther Philipp en Friedrich Schreyvogel. Het camerawerk is van Hans Theyer.

Fiakermilli - Liebling von Wien

1953 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1953. Muziek van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Gretl Schörg, Paul Hörbiger, Karl Schönböck, Fritz Imhoff en Rudolf Platte.

Een frivole Weense volkszangeres wordt verliefd op een bekende toneelcriticus. Hij wil een groot actrice van haar maken, maar als haar debuut een fiasco wordt, moet ze bekennen dat ze meer houdt van de lichte muze. Ze moet haar geliefde opgeven voor de can-can. Lichte kost met veel muziek en liedjes met veelzeggende teksten als 'Das Leben ist zum leben da'.

Du bist die Rose vom Wörthersee

1952 | Muziek, Komedie

Duitsland 1952. Muziek van Hubert Marischka. Met o.a. Marte Harell, Grethe Weiser, Waltraud Haas, Hans Moser en Curd Jürgens.

Een man tussen twee vuren: een wereldberoemde componist leert in Amerika een jongedame kennen, die net als hij in Kärnten geboren is. Wanneer de twee naar huis gaan om hun verloving aan te kondigen, verschijnt ook de zuster van zijn aanstaande - zijn jeugdliefde... Een platte amusementsfilm vol sentiment.

Die Wirtin vom Wörthersee

1952 | Drama, Muziek, Komedie

Oostenrijk 1952. Drama van Eduard von Borsody. Met o.a. Maria Andergast, Jutta Günther, Isa Günther, Harald Maresch en Mady Rahl.

De eigenaresse van een hotel aan de Wöthersee, moeder van een tweeling, heeft het voorzien op een geheimzinnige Amerikaan. Tientallen pruimentaarten en een miss-verkiezing zijn de enige hoogtepunten in deze Oostenrijkse komedie.

Der Obersteiger

1952 | Historische film, Romantiek, Muziek

Oostenrijk 1952. Historische film van Franz Antel. Met o.a. Walter Janssen, Josefin Kipper, Hans Holt, Gunther Philipp en Grethe Weiser.

De Beierse hertog Max vlucht incognito voor een huwelijk dat hem opgedrongen wordt. Tijdens zijn omzwervingen ontmoet hij een prinses, die ook al onder een valse naam reist. Hij wordt verliefd op haar en wil met haar trouwen. Zij blijkt het meisje te zijn met wie hij moest trouwen. Sentimentele draak naar de gelijknamige operette van Carl Zeller.

Der Mann in der Wanne

1952 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1952. Muziek van Franz Antel. Met o.a. Axel von Ambesser, Maria Andergast, Jeannette Schultze, Wolf Albach-Retty en Gunther Philipp.

De tijdelijk leegstaande villa van een kunsthandelaar wordt het toneel van talrijke verwisselingen en misverstanden. Verscheidene mannen, die elkaar niet kennen, nemen er even vrij- af van het schone geslacht, of gebruiken hem als heimelijke ontmoetingsplaats met een geliefde. De titel is net zo beperkt als er lol aan deze stompzinnige film te beleven valt. Scenario van Fritz Koselka en Antel.

Hallo Dienstmann

1951 | Komedie

Oostenrijk 1951. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Paul Hörbiger, Hans Moser, Maria Andergast, Susi Nicoletti en Rudolf Carl.

Na afloop van het carnaval zit een professor, verkleed als kruier, op een station. Hans Moser, een echte kruier, geeft de professor opdracht de koffers te sjouwen voor een aardige dame. Een typische Moser-klucht voor Moser-fans.

Du bist die Schönste für mich

1951 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1951. Komedie van Ernst Marischka. Met o.a. Hannerl Matz, Wolf Albach-Retty, Hans Moser en Leopold Rudolf.

Twee degelijke leraren zoeken voor een plezierreisje naar Italië nog een medepassagier. Maar ze lopen de dame die op de advertentie heeft gereageerd mis. Zij komt terecht bij een coureur, die juist op weg naar een belangrijke wedstrijd is. Nietsvermoedend begint zij met hem aan de reis... Onnozele komedie uit Oostenrijk.

Der Alte Sünder

1950 | Erotiek

Oostenrijk 1950. Erotiek van Franz Antel. Met o.a. Paul Hörbiger, Maria Andergast, Inge Conradi, Susi Nicoletti en Thea Weis.

Een klerenmaker leeft op te grote voet, maar zijn boekhoudster zorgt voor uitkomst. Een doorsnee-klucht.

Der Hofrat Geiger

1948 | Musical

Oostenrijk 1948. Musical van Hans Wolff. Met o.a. Paul Hörbiger, Hans Moser, Maria Andergast, Waltraut Haas en Louis Soldan.

Hans Moser loopt een gepensioneerde regeringsambtenaar voor de voeten die zich om zijn onechte dochter wenst te bekommeren. Een typische Moserklucht met de beroemde schlager 'Mariandl'.

Der Herr Kanzleirat

1948 | Komedie

Oostenrijk 1948. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Hans Moser, Fred Kraus, Susanne Almassy, Annie Rosar en Egon von Jordan.

Hans Moser is een vrouwenhater, totdat hij Susanne Almassy tegenkomt. Helaas, zij is al getrouwd. Geen nood, Moser geeft zich als het te pas komt, wel voor haar man uit. Typische Moser- verwikkelingen.

Hurra, ich bin Papa!

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heinz Rühmann, Albert Florath, Walter Schuller, Carola Höhn en Ursula Grabley.

De vrijgezel Peter Ohlsen vindt na een dolle avond een driejarig jongetje in zijn bed met een briefje, waarin hem gevraagd wordt voor het kind te zorgen omdat hij de vader zou zijn. Niet zeer fijnzinnig, maar Rühmann zorgt voor aardige momenten.

Spiegel des Lebens

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Peter Petersen, Jane Tilden en Raoul Aslan.

De film toont de tweestrijd van de jonge Hanna (Wessely). Zij studeert medicijnen en is verliefd op de assistent-arts Peter (H[KA3]orbiger), fanatiek voorvechter van de allopathische geneeskunde en tegenstander van de natuurgeneeskunde en kwakzalverij. Hanna`s vader, juwelier Karfreit (Petersen) is echter ook kwakzalver. Wanneer het tot een grote ruzie tussen Peter en Karfreit komt, blijft ze bij haar vader, hoewel ze een kind verwacht. Pas nadat ze geruime tijd gescheiden geweest zijn en Peter heeft gehoord dat hij een kind heeft, komen ze weer bij elkaar terug. Ook Karfreit verzoent zich met Peter. De film boeit door de indrukwekkende acteerprestaties van de hoofdrolspelers en het ongewone thema: de botsing tussen de allopathische geneeskunde en de natuurgeneeskunde. Tijdens de opnamen vond de annexatie van Oostenrijk plaats. De film die als Oostenrijkse film begonnen was, wordt daarom als een Duitse produktie beschouwd.

Lumpazivagabundus

1936 | Komedie

Oostenrijk 1936. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Paul Hörbiger, Heinz Rühmann, Hans Holt, Anton Pointner en Fritz Imhoff.

Dank zij een weddenschap tussen de 'fee' Fortuna en de 'boze geest' Lumpazivagabundus winnen een schrijnwerker, een kleermaker en een schoenmaker gezamenlijk de hoofdprijs. Deze volop gelukte poging om Nestroys 'Zauberposse' in filmbeelden te vertalen heeft Hörbiger, Rühmann en Holt als kostelijk trio in de hoofdrollen.