Bill Haley: cast en muziek.
Er zijn 5 films gevonden.

Le nouveau monde

1995 | Muziek, Familiefilm

Frankrijk 1995. Muziek van Alain Corneau. Met o.a. Nicolas Chatel, Sarah Grappin, James Gandolfini, Alicia Silverstone en Guy Marchand.

Na D-Day in 1944 zijn de Amerikanen nog lang in Frankrijk gebleven, omdat ze vreesden dat het land dat door WO II verdeeld was geraakt, door de communisten omvergeworpen zou worden en in de schoot van Stalin zou belanden. Pas rond 1960 verdwenen hun bases uit het landschap. Regisseur Corneau groeide op in Orleans, zo`n 125 km ten Zuiden van Parijs, waar 14.000 GI`s gestationeerd waren. De film is een min of meer autobiografisch verhaal (waarvoor Corneau samen met Pascal Quignard het scenario schreef naar diens roman [KL]L`occupation am[KA1]ericaine[KLE]) dat in 1952 begint. De Amerikanen met hun Coca-Cola cultuur maken indruk op de jonge Patrick Carrion en zijn vriendinnetje Marie-Jos[KA1]e Vire; ze zijn beiden rond de tien en beginnen te dromen van de V.S. Vooral de muziek raakt hen sterk, door de glitter en glans van de rijke soldaten. Tegen 1960 zijn Marie-Jos[KA1]e en Patrick op weg naar de volwassenheid: Patrick interesseert zich te weinig voor zijn studie op school en valt voor een blonde Amerikaanse stoot, Trudy Wadd (Silverstone). Hij sluit vriendschap met een sergeant Will Caberra (Gandolfini) van de US Army, die hem de liefde voor de jazz bijbrengt. Marie-Jos[KA1]e duikt uiteindelijk met Will tussen de lakens. Het camerawerk van Williams Lubtchansky is uiterst doeltreffend: hij werkte met drie camera`s; de muziek is heel goed - gouwe ouwe uit die tijd van Buddy Holly, Bill Haley, Paul Anka, Neil Sedaka, Jimmy Reeves, Bill Monroe, Brenda Lee en Miles Davis zijn op de geluidsband te horen, terwijl er live-optredens te horen (en te zien zijn) van Trotignon, Benny Golson, Thelonius Monk, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Bobby Timons en James Henckis. De rekwisieten die voor de sfeer en het tijdsbeeld moeten zorgen inclusief kostuums, haarstijlen en classic cars, zijn dik voor mekaar. Wie een muzikale jazz-show op het witte doek wil zien krijgt waar voor zijn geld en neemt het soms buiten Frankrijk moeilijk te bevatten verhaaltje, dat stijf staat van de clichés op de koop toe. De cast laat te wensen over en dat komt omdat ze meer ervaring hebben met het spelen op muziekinstrumenten dan het afleveren van drama voor de camera. De 52-jarige regisseur Corneau, die een behoorlijk oeuvre op zijn naam heeft staan, heeft sterkere films afgeleverd.

Der Bruch

1994 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Duitsland 1994. Familiefilm van Jürgen Brauer. Met o.a. Christian Nähte, Stefanie Stappenbeck, Barbara Dittus, Madeleine Lierck en Bang Pham Viet.

Na lange afwezigheid keert de vrijgevochten Harald (N[KA3]athe) terug naar zijn geboortedorp in gezelschap van zijn vriendin Sofie (Stappenbeck). Ze breken in in wat hij noemt het huis van een vriend waar het bulkt van de luxe. Als echter blijkt dat Harald het huis maar al te goed kent en ze een T-shirt vindt met zijn foto op, verlaat Sofie ziedend van woede het huis. In werkelijkheid is het het huis van zijn grootmoeder en Harald neemt zijn oude fiets mee. De enige getuige van het gebeurde is Duan (Viet), een Vi[KA3]ietnamees kind wiens moeder onlangs zelfmoord pleegde en die nu in huis genomen werd door Haralds grootmoeder (Dittus). De jongen zwijgt echter halsstarrig, zelfs wanneer Harald de volgende dag zijn oma komt begroeten. In zijn vertwijfeling loopt Duan weg van huis. Harald roept de hulp in van de bende jongeren waarmee hij vroeger optrok om de jongen te zoeken. Een zwakke sequel op OLLI IN DER UNTERWELT die zo weinig aantrekkelijks te bieden heeft dat de meeste kinderen vlug zullen afhaken. Hij mist het spontane, avontuurlijke van zijn voorganger en Harald is teveel 'halbstarke' om sympathiek te zijn. De volwassenen zetten ditmaal echter geen karikaturen neer. Manfred Freitag en Jochen Nestler schreven het scenario. Fotografie is van regisseur Brauer.

Lemon Popsicle

1978 | Erotiek, Komedie

Israël 1978. Erotiek van Boaz Davidson. Met o.a. Yiftach Katzur, Anat Atzmon, Jonathan Sagall, Zachi Noy en Deborah Kedar.

De eerste en aardigste film uit de haast eindeloze LEMON POPSICLE-reeks. De film speelt in Israël rond 1960 en gaat over drie vrienden die hun eerste seksuele ervaringen opdoen, met alle leuke en minder leuke gevolgen vandien. In deze film moet een verlegen tiener met behulp van een hartenbreker uit zijn klas een meisje veroveren. Rockmuziek op de geluidsband van Bill Haley, Little Richard, The Shadows, Paul Anka, Paul and Paula, Bobby Vinton etc. Ook bekend als: ESKIMO LIMON/LEMON POPSICLE.

Don't Knock the Rock

1956 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1956. Muziek van Fred F. Sears en Fred Sears. Met o.a. Bill Haley, and his Comets, Alan Freed, Little Richard en Alan Dale.

Rock 'n roller Dale keert terug naar waar hij woonde en vindt vijandschap van volwassenen op zijn weg. Natuurlijk juichen de ouderen in de finale de rockers toe. Little Richard zingt 'Long Tall Sally' en 'Tutti Fruitti'

The Blackboard Jungle

1955 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1955. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Glenn Ford, Anne Francis, Louis Calhern, Sidney Poitier en Richard Kiley.

Ford is leraar Engels; hij krijgt een baan op een school, waar adolescenten opgeleid worden voor een vak in een sociaal achtergestelde buurt in New York. De leraren hebben weinig gezag en de opgeschoten jeugd terroriseert de instelling. Als schoffie Morrow lerares Hayes probeert te verkrachten, ontzet Ford haar en levert Morrow over aan de politie. Dan begint er een gewelddadige prestigestrijd tussen de jeugdbende van Morrow en de school en de gezagscrisis is totaal. Fords priv[KA1]eleven gaat er ook onder lijden, desondanks geeft hij niet op. De hoop is gevestigd op leerling Poitier die vooruit wil komen, en langzaam maar zeker keert Ford het tij. Een onderhoudende, harde film naar het gelijknamige boek van Evan Hunter, dat nog altijd actueel is. Genuanceerder gedaan dan de zeker niet slechte THE PRINCIPAL. Let op de jonge Jamie Farr (Sergeant Klinger uit MASH). Scenario van regisseur Brooks en camerawerk van Russell Harlan.