Joop Stokkermans: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Coverstory

1993 | Drama

Nederland 1993. Drama van Bram van Erkel. Met o.a. Marc Klein Essink, Nelleke Zitman, Ton Lutz, Herman Gilis en Cees Linnebank.

Dertien-delige Nederlandse dramareeks, bedacht door de scenaristen Felix Thijssen, Jelte Rep en Bram van Erkel, gesitueerd in het journalistieke milieu, meer bepaald op de redactie van een noodlijdend weekblad. Wekelijks en elke aflevering moet ster-reporter Essink met jonge collega Zitman voor een spannend verhaal zorgen voor nieuwe chef-redacteur Gilis, die de oplage moet omhoog moet zien te krijgen. Niet bepaald tantaliserend, minder aangrijpend dan DE ZOMER VAN '45 van dezelfde regisseur, maar dat heeft beslist te maken met wat Somerset Maugham ooit schreef: 'Fact is a poor storyteller'.

Voor een verloren soldaat

1992 | Drama, Oorlogsfilm

Nederland 1992. Drama van Roeland Kerbosch. Met o.a. Maarten Smit, Jeroen Krabbé, Andrew Kelley, Freark Smink en Elsje de Wijn.

De twaalfjarige Jeroen (Smit) wordt tijdens de hongerwinter van 1944-45 in Friesland ondergebracht en beleeft daar na de bevrijding zijn eerste seksuele ervaringen met Canadese soldaat Kelley. Het zal zijn leven tekenen. Dertig jaar later komt Jeroen (nu gespeeld door Krabbé) er als choreograaf terug, waar hij het zich allemaal herinnert. Gebaseerd op autobiografische roman van Rudi van Dantzig, die boeiender is dan deze wat kabbelende film, alledaags en simplistisch alsof hij ook dertig jaar eerder werd gemaakt. Kerbosch kreeg er wel een prijs voor op het International Gay & Lesbian Film Festival van Turijn.

Peppi en Kokki bij de Marine

1976 | Familiefilm, Avonturenfilm

Nederland 1976. Familiefilm van Nan de Vries. Met o.a. Gerard van Essen, Herman Kortekaas, Jules Croiset, Jaap Stobbe en Ger Atsma.

Een voor kinderen, vooral voor kleuters, erg leuke klucht, als [KA1]e[KA1]en verhaal gemonteerd uit fragmenten van de KRO- tv-serie. De spelers gedragen zich echter uiterst infantiel en het scenario is allerbelabberdst (voortdurend wordt met veel woorden verteld, wat met de camera als actie getoond had moeten worden). Over het Laurel & Hardy-plagiaat hebben we het dan niet eens.