Stephen Lewis: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

The Krays

1990 | Biografie, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1990. Biografie van Peter Medak. Met o.a. Billie Whitelaw, Tom Bell, Gary Kemp, Martin Kemp en Susan Fleetwood.

Meesterlijke film over de gangster-tweeling uit Oost-Londen, in de periode 1960-70 de koningen van de Engelse misdaad. Een scherpzinnig, intelligent scenario van Philip Ridley presenteert de feiten zo dat we een overtuigend portret te zien krijgen van de afschuwelijke, gewelddadige broers en hoe het allemaal zover is gekomen. Whitelaw is groots als de moeder in de door vrouwen gedomineerde familie, die de 'monsters' heeft voortgebracht. Ook andere rollen blijven je lang bij - met name Bell als de tragische, haatdragende oudere boef - maar het is toch vooral het creatieve gebruik van bekende gezichten in kleinere rollen, wat soms verrassende effecten geeft, dat blijft hangen. De omstreden bezetting van de hoofdrollen - de Kemp-tweeling werd gerecruteerd uit de popgroep Spandau Ballet - is een van de vele sterke punten van deze film gebleken. Medak laat zien dat hij volledig boven zijn materiaal staat, praktisch zonder fouten weet hij het moeilijke probleem op te lossen van het tonen van de glamour in de gewelddadige wereld van de Krays, zonder het publiek maar een ogenblik de kans te geven iets anders dan afschuw te voelen voor de tweeling. Camerawerk van Alex Thomson.

Adventures of a Plumber's Mate

1978 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1978. Komedie van Stanley A. Long. Met o.a. Christopher Neil, Arthur Mullard, Stephen Lewis, Elaine Page en Anna Quayle.

Alle loodgietersgrappen die u ooit hoorde werden door regisseur Long voor het nageslacht ingeblikt in deze onsamenhangende, volstrekt stijlloze en behoorlijk irritante sekskomedie die noch met seks noch met komedie iets te maken heeft. Sommige kopieën duren 88m.

Holiday on the Buses

1973 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1973. Komedie van Bryan Izzard en Brian Izzard. Met o.a. Reg Varney, Stephen Lewis, Doris Hare, Michael Robbins en Anna Karen.

Na het zoveelste voorval in de busremise worden een chauffeur, zijn conducteur en hun antagonistische inspecteur ontslagen en krijgen een baan in een vakantiekamp. De derde en laatste spin-off van de populaire Britse tv-serie On The Buses. De gebruikelijke mengelmoes van niet aflatende, ongeïnspireerde ongein en overdreven vrolijkheid. Volkomen uit de tijd.

Mutiny on the Buses

1972 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Komedie van Harry Booth. Met o.a. Reg Varney, Stephen Lewis, Doris Hare, Michael Robbins en Anna Karen.

Een buschauffeur besluit dat de enige manier om zijn financiën een beetje op orde te krijgen en met zijn vriendin te kunnen trouwen, is om zijn zwager te leren bus te rijden en zo een baan te krijgen. De tweede van drie enorm succesvolle spin- offs van de populaire tv-komedie ON THE BUSES. Het ziet er nu allemaal erg gedateerd uit; meer iets voor sociologen.

On the Buses

1971 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1971. Komedie van Harry Booth. Met o.a. Reg Varney, Doris Hare, Michael Robbins, Anna Karen en Stephen Lewis.

Chauffeur Stan en conducteur Jack gaan op de vuist met inspecteur Blakey en andere vertegenwoordigers van maatschappelijk onrecht. Deze filmversie van de populaire Britse tv-serie verzwakt de eigen grappen door een breedvoerige uitwerking. De dubbeldekker-humor is soms leuk, maar meestal plat tot smakeloos. Scenario van Ronald Wolfe en Ronald Chesney.

Staircase

1969 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Stanley Donen. Met o.a. Richard Burton, Rex Harrison, Cathleen Nesbitt, Beatrix Lehmann en Stephen Lewis.

Burton en Harrison, kappers, wonen al jaren samen. Op het ogenblik dat Harrison voor de rechter moet verschijnen wegens zedendelicten, krijgt hij zijn dochter, die een tv-carrière ambiëert, op bezoek. De film beleefde destijds veel weerstand vanwege het feit dat twee topacteurs de rol van homo vertolken. Spijtig genoeg was het kwaliteitsniveau niet hoog genoeg om deze aanvallen te overleven. Charles Dyer trok een toneelstuk voor twee personen open, maar verloor hierdoor de vinnigheid van het origineel. Om begrijpelijke redenen werd deze Britse produktie in Frankrijk opgenomen, met als gevolg dat we een duidelijk nagemaakt Londen te zien krijgen. Vooral te genieten als curiosum. Gefilmd door Christopher Challis en van muziek voorzien door acteur Dudley Moore.