Robert Pottier: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Les atouts de M. Wens

1946 | Misdaad

België​/​​Frankrijk 1946. Misdaad van E.G. De Meyst. Met o.a. Marie Déa, Claudine Dupuis, Viviane Chantel, Denise Volny en Hélène Lefèvre.

Even vlakke als respectvolle bewerking (door Jacques Companeez) van een roman van Stanislas-André Steeman, die heel wat beter verdient. Camerawerk van Maurice Delattre.

Forçats d'honneur

1946 | Oorlogsfilm

België 1946. Oorlogsfilm van E.G. De Meyst. Met o.a. René Herde, André Gevrey, Werner Degan, Marcel Josz en Jos Gevers.

Na de Duitse inval begint het Belgische verzet zich te organiseren. In de Ardennen stuiten de nazi's op een harde kern, waarop een ongenadige klopjacht wordt geopend. In handen van de moffen vallen, had de doodstraf tot gevolg of, nog erger, opsluiting in een concentratiekamp. Centraal in het verhaal staat de love story tussen een boerendochter en een arbeider, beiden actief lid van de ondergrondse. Een warm eerbetoon aan de heldhaftige strijd van het Belgische verzet tegen de vijandige overmacht. De ilm komt nu traag en oubollig over, maar bezit voldoende filmische kwaliteiten om ook een hedendaagse toeschouwer te boeien. Het scenario van Herman Closson en René Herde toont dan ook een tamelijk onbekend stukje oorlogsgeschiedenis. Op locatie in de Ardennen gefilmd door Maurice Delattre.

Soldats sans uniforme

1944 | Oorlogsfilm

België 1944. Oorlogsfilm van Emile-Georges DeMeyst. Met o.a. René Herdé, Jos Gevers, Robert Lussac, Simone Poncin en Hubert Daix.

Merkwaardige Belgische, Brusselse, Franstalige film die DeMeyst begon op te nemen nog tijdens de bezetting van WO II. Om geen argwaan te wekken bij de Gestapo, werd een onschuldig verhaal verteld over gangsters die bij een aantal aanslagen in Brussel betrokken waren. Onmiddellijk na de bevrijding, in september 1944, maakte men van de gangsters moedige verzetslieden die in de clinch gingen met de Gestapo. Het resultaat werd een hymne aan de moed van de anonieme illegalen. Typerend voor die tijd is ook de manier waarop de Gestapo-methoden aan de kaak werden gesteld. De bekende Vlaamse acteur Gevers is bijzonder overtuigend als een meedogenloze Duitse politiecommissaris. De Vlaamse acteur Bob Storm van de Koninklijke Nederlandse Schouwburg speelt onder het pseudoniem Robert Lussac! Regisseur DeMeyst was een jaar eerder, in 1943, technisch adviseur van de Duitse film WENN DIE SONNE WIEDER SCHEINT naar het boek De vlaschaard van Stijn Streuvels.