Herbert Joeks

Acteur

Herbert Joeks is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

De Boezemvriend

1982 | Komedie

Nederland 1982. Komedie van Dimitri Frenkel Frank. Met o.a. André van Duin, Leen Jongewaard, Geert de Jong, Vanessa en Manouk van der Meulen.

André van Duin op de top van zijn roem deed met zijn film De boezemvriend Danny Kaye's The Inspector General na. Kaye had het op zijn beurt van Gogol. In allebei de films zijn alle scherpe kantjes van Gogols satirische toneelstuk afgeschuurd. In de peperdure productie De boezemvriend (drie miljoen net niet terugverdiende guldens) speelt Van Duin kiezentrekker Pasdupain, een kwakzalver die het aanlegt met krijgsheer Napoleon. In de marge schitteren onder andere Ischa Meijer als commissaris, André Hazes als waard, Vanessa als Mercedes, en de onvolprezen Leen Jongewaard in de rol van kolonel.

Pipo en de Piraten van Toen

1975 | Familiefilm

Nederland 1975. Familiefilm van Kees van Eyk. Met o.a. Cor Witsche, Marijke Bakker, Herbert Joeks, Hans Boskamp en Janine van Wely.

Van de afleveringen van de populaire tv-serie over de clown Pipo en zijn Mammalou werd een bioscoopversie gemonteerd. Pipo, zijn zusje Plom, en Klukluk belanden op een piratenschip. Ze bezorgen de weggelopen zeeroverszoon terug aan zijn vader als ze eenmaal op het eilandje zijn aangekomen waar de piraten hun nest hebben.

De Zaak M.P.

1960 | Komedie

Nederland/België 1960. Komedie van Bert Haanstra. Met o.a. Julia de Gruyter, Albert Mol, Ko van Dijk, Mieke Verstraete en Kees Brusse.

Haanstra slaagt er niet in het succes van FANFARE te herhalen. Het scenario (van Haanstra en Jef van der Heyden) is te zwak, de regie te rommelig, de sfeer te jolig om komisch sterk over te komen. Manneken Pis wordt gestolen. Uit wraak willen Belgen het beeldje van Hans Brinkers stelen, dat in Nederland zou staan. Na zoveel jaar alleen nog leuk vanwege alle bekende, erg jonge gezichten.

Fanfare

1958 | Komedie, Muziek

Nederland 1958. Komedie van Bert Haanstra. Met o.a. Hans Kaart, Andrea Domburg, Ineke Brinkman, Herbert Joeks en Ton Lutz.

Een verrukkelijke komedie van een filmer, die om zijn documentaires met prijzen is overladen. Haanstra`s speelfilmdebuut raakt de roos wat betreft het tonen van het typisch Hollandse karakter: een klein klompendorp (Giethoorn) staat op stelten wegens een scheuring in de fanfare, dus zijn er vanaf nu twee. De oplossing is zowel filmtechnisch als muzikaal gaaf, evenals het spel van Kaart, Mol, Domburg en vele anderen.

Het Wonderlijke leven van Willem Parel

1955 | Komedie

Nederland 1955. Komedie van Gerard Rutten. Met o.a. Wim Sonneveld, Hans Kaart, Peronne Hosang, Femke Boersma en Albert Mol.

Ondanks al het talent dat aan het scenario werkte (Joop Geesink, Eli Asser, Max Dendermonde en Rutten zelf) ging deze film, met z`n alleraardigste gegeven over Sonneveld die het aan de stok krijgt met zijn `dubbelganger` Willem Parel de Orgeldraaier (een in werkelijkheid uiterst populair radio- karakter van Sonneveld), dankzij de regie volslagen de mist in. Het enige dat blijft is de uitstraling van Sonneveld zelf, en - voor wie snel kijkt - De Gooyer in zijn filmdebuut.

Sterren Stralen Overal

1953 | Drama

Nederland 1953. Drama van Gerard Rutten en Piet Muyselaar. Met o.a. Willy Walden, Kitty Janssen, Johan Kaart, Guus Oster en Edwin Rutten.

Een alleraardigst, maar ozo braaf dramaatje over een gezin dat emigratie-plannen verwezenlijkt. Brave ensceneringen en brave regie doen het knappe, soms verrassende acteerwerk opvallen. Een huzarenstukje voor die tijd in Nederland, ook al omdat de spruitjesgeur afwezig bleef. Ruttens film zorgde ongewild door het onderwerp voor een 'doorbraak' in christelijke kring in culturele zin: de discussies over 'het verderfelijke bioscoopbezoek' laaiden hoog op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herbert Joeks op televisie komt.

Reageer