Jakob Tiedtke: cast.
Er zijn 25 films gevonden.

Keine Angst vor grossen Tieren

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Ulrich Erfurth. Met o.a. Heinz Rühmann, Gustav Knuth, Ingeborg Körner, Gisela Trowe en Werner Fuetterer.

Een aardige komedie, waarin R[KA3]uhmann een schuchter burgermannetje speelt, Emil Keller (met een dito verloofde), die drie leeuwen erft van een oom die tot zijn dood dompteur in een circus was. Goed spel en vermakelijk. Het scenario is van Louis Agotay, Just Scheu en Ernst Nebhut. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Der Raub der Sabinerinnen

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Hörbiger, Fita Benkhoff, Gustav Knuth, Anneliese Kaplan en Loni Heuser.

Hörbiger als gymnasiumleraar die zijn stadje wil opstoten in de culturele vaart der volkeren door er het toneelstuk over de Sabijnse maagdenroof op te voeren. Al eerder verfilmd in 1936. Scenario van Emil Burri en Johannes Mario Simmel naar een klucht van Franz en Paul Schönthan. Camerawerk van Albert Benitz.

Unsterbliche Geliebte

1950 | Drama

Duitsland 1950. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Hans Holt, Alexander Golling, Otto Gebühr en Hermann Schomberg.

Deze verfilming van Theodor Storms novelle Aquius submersus werd volledig verprutst door een gezwollen regie in de eerste naoorlogse film van het duo Harlan-Söderbaum.

Schuß um Mitternacht

1950 | Mysterie

Duitsland 1950. Mysterie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Mady Rahl, Jakob Tiedtke, Ida Wüst, Theo Lingen en Albert Matterstock.

Een misdaadbestrijder wordt tijdelijk op vakantie gestuurd, omdat hij al jaren met dezelfde zaak bezig is. Natuurlijk lukt het hem juist op de vakantieplek de moord op te helderen. Doorsnee misdaadfilm die nog in oorlogstijd (1944) opgenomen werd, maar pas zes jaar later te zien was.

Das Geheimnis der Roten Katze

1949 | Mysterie, Komedie, Muziek

Duitsland 1949. Mysterie van Helmut Weiss. Met o.a. Heinz Rühmann, Gustav Knuth, Angelika Hauff, Trude Hesterberg en Jakob Tiedtke.

Een werkeloze acteur moet, als Indiaan verkleed, gasten naar de Parijse nachtclub 'Rote Katze' lokken. Hij raakt daarbij betrokken bij de intriges van een dievenbende, maar kan zich handig uit de zaak terugtrekken. Vermetele en nogal mislukte mengeling van komedie, krimi en schlager.

Morgen ist alles besser

1948 | Komedie

Duitsland 1948. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Ellen Schwanneke, Jakob Tiedtke, Paul Klinger, Rudolf Prack en Grethe Weiser.

Een filmbewerking van Annemarie Selinko's roman over een meisje dat na haar schooltijd geld gaat verdienen als radio- omroepster om haar vader naar een kuuroord te kunnen sturen. Melodramatisch optimisme.

Familie Buchholz

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Hans-Otto Borgmann. Met o.a. Henny Porten, Grethe Weiser, Gustav Fröhlich, Elisabeth Flickenschildt en Jakob Tiedtke.

Om haar beide dochters aan een man te helpen stelt Wilhelmine Buchholz, de schrijvende echtgenote van een fabrikant, zelfs de voltooiing van haar roman uit. Het warmbloedige portret van een familie in het Berlijn van 1880. Zie ook: NEIGUNGSEHE.

Der Weg ins Freie

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Zarah Leander, Hans Stüwe, Eva Immermann, Siegfried Breuer en Hedwig Wangel.

Een zangeres oogst roem, maar in het leven en in de liefde is er maar weinig geluk voor haar weggelegd. Eén van Leanders betere rollen in een film waarin antisemitische accenten zijn te bespeuren.

Das Leichte Mädchen

1940 | Romantiek, Komedie, Historische film

Duitsland 1940. Romantiek van Fritz Peter Buch. Met o.a. Willy Fritsch, Friedl Czepa, René Deltgen, Paul Kemp en Erich Fiedler.

Een jongeman (Fritsch) uit welgestelde kringen wil met een toneelspeelster (Czepa) trouwen i.p.v. zijn nicht (Winter). Zijn familie tracht hem op allerlei manieren te dwarsbomen, maar een `overval` o.l.v. een snaakse student (Deltgen) en hun daarop volgende 'gevangenschap' brengen daar verandering in. Een wat kletserige liefdeskomedie die vakkundig rondom de zeer populaire Fritsch gesponnen is.

Silvesternacht am Alexanderplatz

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Richard Schneider-Edenkoben. Met o.a. Hannes Stelzer, Jutta Freybe, Carl Raddatz, Jakob Tiedtke en Hilde Hildebrandt.

Een arts van de Eerste Hulp-post in Berlijn wordt in de oudejaarsnacht met allerlei leed geconfronteerd en heeft zelf ook nog problemen. Een boeiende verzameling menselijke drama's die af en toe wat langdradig uitvallen.

Nanu, Sie kennen Korff noch nicht?

1938 | Mysterie, Komedie

Duitsland 1938. Mysterie van Fritz Holl. Met o.a. Heinz Rühmann, Viktor Janson, Franz Schafheitlin, Fritz Rasp en Agnes Straub.

De fluitist Niels Korff (Rühmann) wordt door twee gangsters voor een auteur van detectiveboeken gehouden en raakt op deze manier in allerlei avonturen verwikkeld. De rol van held- tegen-wil-en-dank is geknipt voor Rühmann in dit naar een thriller-parodie neigende blijspel. Scenario van Jakob Geis en Peter Francke. Camerawerk van Georg Bruckbauer.

Meine Freundin Barbara

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Fritz Kirchhoff en Frits Kirchoff. Met o.a. Grethe Weiser, Paul Hoffmann, Franz Zimmermann, Elisabeth Ried en Ellen Bang.

Een oppervlakkige, maar snel verlopende komedie rondom een ouvreuse bij de zwijgende film (de 34-jarige Weiser), die zich voordoet als vlot van de tongriem gesneden huwelijksadviseuse, die een in de steek gelaten echtgenoot helpt zijn vrouw jaloers te maken en weer terug te veroveren. Ze zingt ook nog 'Wovon andere Mädchen träumen, davon träum'ich auch'. Het scenario is van regisseur Kirchhoff naar het toneelstuk van Willi Kollo. Het camerawerk is van Georg Bruckbauer.

Gewitterflug zu Claudia

1937 | Misdaad

Duitsland 1937. Misdaad van Erich Waschnek. Met o.a. Jutta Freybe, Willy Fritsch, Karl Schönböck, Olga Tschechowa en Maria Koppenhöfer.

Claudia (Freybe) werkt bij de Lufthansa en wordt verliefd op gezagvoerder Droste (Fritsch). Mevrouw Imhoff, Claudia`s moeder (Koppenh[KA3]ofer), probeert een einde te maken aan deze verhouding, daar de talrijke vluchten van de gezagvoerder naar Londen en zijn vriendschap met de Engelse piloot Crossley (Sch[KA3]onb[KA3]ock) haar verontrusten. In werkelijkheid is namelijk niet mevrouw Imhoff Claudia`s moeder maar mevrouw Mainburg, die twintig jaar eerder in Engeland van spionage werd verdacht, maar toen wist te ontvluchten. Tijdens het verloop van het gecompliceerde verhaal wordt mevrouw Imhoff doodgeschoten, omdat zij de ware schuldigen van de toenmalige spionage- activiteiten in het huis van Crossley`s vader (Marlow) kent. Tegelijkertijd duikt Claudia`s echte moeder (Tschechowa) op. Claudia belandt in handen van de misdadigers en kan pas op het laatste moment, door een zeer riskante vlucht van Droste, gered worden. Een uitstekende en spannende misdaadfilm, die bovendien de vriendschap tussen een Engelsman en een Duitser als thema heeft.

Spiel an Bord

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Herbert Selpin. Met o.a. Viktor de Kowa, Susi Lanner, Alfred Abel, Carsta Löck en Jakob Tiedtke.

Een jonge man (Kowa) gaat als - ogenschijnlijk - blinde passagier aan boord van het stoomschip Bremen, dat naar Amerika zal vertrekken. Hij wordt aangezien voor een miljonair en prompt door twee boeven (Meyerinck en Heidemann) achtervolgd. De echte miljonair (Abel) reist echter incognito met zijn dochter (Lanner). Na allerlei verwikkelingen worden zij en de jonge man een paar. De boeven, die het op de postzegelverzameling van de miljonair gemunt hadden, worden door een vrouwelijke detective (Löck)ontmaskerd. Een fantasieloze film, die alleen dankzij de goede acteurs nog middelmatig is.

Savoy-Hotel 217

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Gustav Ucicky. Met o.a. Hans Albers, Brigitte Horney, Käthe Dorsch, Gusti Huber en Alexander Engel.

De lichtzinnige Natasja (Horney) heeft haar zinnen gezet op de oberkelner van het hotel, Andrei Antonowitsch Wolodkin (Albers). Wanneer ze in haar kamer wordt vermoord behoort hij, m[KA1]et haar man (Engel) en haar neef (Deltgen), tot de verdachten. Ucicky heeft Albers alle gelegenheid geboden de rol te spelen die hem het beste ligt, d.w.z. niet de oberkelner maar... Albers! Gesitueerd in Moskou 1911. Scenario van Gerhard Menzel, camerawerk van Fritz Arno Wagner. Ook bekend als MORD IM SAVOY.

Petersburger Nächte

1935 | Komedie, Muziek

Duitsland 1935. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Eliza Illiard, Adele Sandrock, Theo Lingen en Ernst Dumcke.

Johann Strau[KL29] (H[KA3]orbiger), de koning van de wals, gaat voor een gastoptreden naar St. Petersburg. Onderweg ontmoet hij een Russisch meisje (Illiard) en hij wordt verliefd op haar. Als blijkt dat zij de verloofde is van een grootvorst moet Strauß zich terugtrekken. Hij vindt troost in zijn muziek. De film is bedoeld als komedie. Er spelen ook heel wat Duitse blijspelacteurs in mee, maar er valt weinig te lachen. Ook van een Russische sfeer is geen sprake. Het enige lichtpuntje in deze film is de sopraan Eliza Illiard met haar prachtige stem. Ook bekend onder de titels WALZER AN DER NEWA en WALZER AUS WIEN.

Endstation

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Maria Andergast, Paul Hörbiger, Hans Moser, Josefine Dora en Toni von Bukovicz.

Tramconducteur Karl (H[KA3]orbiger) en naaistertje Anna (Andergast) worden verliefd op elkaar. De ouders van Karl (Moser en Dora) zijn tegen deze verbinding. Pas na vele verwikkelingen en een ernstige ruzie tussen de geliefden komt het tot een happy-end. In tegenstelling tot zovele Duitse films die in Wenen spelen wordt hier de sfeer van de stad raak getroffen. Vele rollen worden door Oostenrijkse acteurs gespeeld, waardoor het geheel extra geloofwaardig wordt. Andergast krijgt vooral in de eerste scènes gelegenheid te laten zien wat ze kan. Blijspelregisseur Emo heeft er een heerlijke film van gemaakt.

Schützenkönig wird der Felix

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Rudolf Platte, Ursula Grabley, Paul Heidemann, Oskar Sima en Grethe Weiser.

De energieke Lilli zorgt dat de schuchtere Felix carrière maakt en zij wordt meteen zijn vrouw. Een klucht die het vooral moet hebben van Platte, die in dit soort rollen zijn mannetje staat.

Liebe und die erste Eisenbahn

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Hasso Preis. Met o.a. Karin Hardt, Hans Schlenck, Ida Wüst en Jakob Tiedtke.

Bij de aanleg van de eerste spoorwegverbinding tussen Berlijn en Potsdam vliegen voor- en tegenstanders elkaar in de haren. Een leuke film waarin de oude locomotief de show steelt.

Ein Mädel wirbelt durch die Welt

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Magda Schneider, Harald Paulsen, Hugo Schrader, Theo Lingen en Jakob Tiedtke.

Dochter Schneider van een muziekuitgever Tiedke vlucht op een motorfiets voor een haar opgedrongen verloofde. Ze leert twee vrienden kennen - een componist (Paulsen) van wat toen nog `Schlagers` heette, en een tekstdichter (Schrader). Ze wachten op een doorbraak en ondertussen worden ze allebei verliefd op het meisje. De componist wint, en tijdens een diner bij de muziekuitgever worden de beide vrienden ontdekt. Een onbeduidend werkstukje dat niet wervelt, maar trekt als kauwgom. Daar valt voor de geroutineerde cast niets meer aan te redden. Van regisseur Jacoby hebben we betere films gezien. Het enige aardige zijn twee kleine liedjes.

Der Vetter aus Dingsda

1934 | Muziek

Duitsland 1934. Muziek van Georg Zoch. Met o.a. Walter von Lennep, Lien Deyers, Lizzi Holzschuh, Rudolf Platte en Paul Heidemann.

De operette, die in 1921 in premi[KA2]ere ging, was een blijvend succes, zodat er in 1934 een film van werd gemaakt. De tenor Walter von Lennep speelt hier de zwerver, die verliefd wordt op een keurig meisje (Deyers). Hij geeft zich uit voor haar neef Roderik en hij verovert haar hart, ook al is in die tijd haar echte neef (Wilmsen) verschenen. Doorsnee operetteprent waarin gelukkig alle rollen (behalve die van Von Lennep) door acteurs gespeeld worden, zodat je niet alleen van de muziek, maar ook een beetje van het spel kunt genieten. De Nederlandse actrice Lien Deyers heeft tot 1935 in Duitse films gespeeld, daarna emigreerde ze naar Engeland. Over haar verdere loopbaan is weinig bekend. Ook bekend als DAMENWAHL.

Besuch am Abend

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Paul Hörbiger, Liane Haid, Harald Paulsen, Jakob Tiedtke en Erika Gläßner.

Flauwe komedie over een geremde jongeman (H[KA3]orbiger) die onverwacht bezoek krijgt van een revuemeisje (Haid). Zij wijdt hem stukje bij beetje in in de liefde. Natuurlijk op zedige wijze, geheel in de stijl van 1934. Ondanks het originele idee en de goede muziek wil de film maar niet van de grond komen, en de kijker raakt al snel verveeld. Jammer van de goede acteurs.

Wenn am Sonntagabend die Dorfmusik spielt

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Charles Klein. Met o.a. Maria Paudler, Harry Liedtke, Jakob Tiedtke, Else Elster en Werner Finck.

Een schrijfster, die om inspiratie op te doen in een dorp verblijft, helpt de boeren om de rentmeester die de boel oplicht, van zijn post ontheven te krijgen. Een geroutineerde, rond de bekende 'Schlager' opgetrokken boerenkomedie.

Strich durch die Rechnung

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Alfred Zeisler. Met o.a. Heinz Rühmann, Margarete Kupfer, Hermann Speelmans, Tony van Eyck en Jakob Tiedtke.

Na een ruzie met zijn verloofde start Willy Streblow in de Zesdaagse. Hij behaalt de overwinning en bij het erepodium staat zijn meisje stralend op hem te wachten. Met deze amusante film won Rühmann de harten van het bioscooppubliek.

Voruntersuchung

1931 | Misdaad, Drama

Duitsland 1931. Misdaad van Robert Siodmak. Met o.a. Gustav Fröhlich, Albert Bassermann, Hans Brausewetter, Charlotte Ander en Oskar Sima.

Een verfilming van het toneelstuk van de advocaat Max Alsberg over een ten onrechte van moord op een prostituée verdachte jongeman. Een realistische film met effectief werkende sfeer, die door de nazi's verboden werd. Franse versie AUTOUR D'UNE ENQUÊTE werd onder Siodmak's toezicht gefilmd door René Clair's broer Henri Chomette met Jean Perier en Pierre-Richard Willm.