Juan Ferrara: regie en cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Noche de Juerga

1986 | Thriller

Mexico 1986. Thriller van Manuel M.Delgado. Met o.a. Juan Ferrara, Helena Rojo en V[KA1]ctor Junco.

In een nachtclub ontmoet een man een vrouw die hem bij haar thuis uitnodigt. Daar aangekomen vinden ze het lijk van haar man, een invloedrijk politiek figuur. Algauw wordt er een beschuldiging, ondersteund door de getuigenis van de vrouw, tegen de man ingediend. Curieuze thriller met een goed script en een sterke vertolking.

Misterio

1983 | Drama

Mexico 1983. Drama van Marcela Fernández en Juan Ferrara. Met o.a. Víctor Junco, Helena Rojo en Beatriz Sheridan.

Een tv-acteur gaat zijn rollen verwarren met het werkelijke leven. De film pretendeert intiem en gesloten te zijn, maar is ongenietbaar, hoewel hij in eigen land de `Ariel` (een soort Mexicaanse Oscar) kreeg.

5 2 y 2

1980 | Familiefilm

Spanje 1980. Familiefilm van Luis José Comerón. Met o.a. Lolo García, Antonio Ferrandis, Silvia Pinal en Juan Ferrara.

Op zekere dag ontmoet een verlegen kind een oude zeeman. Een afgezaagde smartlap.

De todos modos Juan te llamas

1975 | Historische film

Mexico 1975. Historische film van Marcela Fernández Violante. Met o.a. Jorge Russek, Rocío Brambila, Juan Ferrara en Patricia Aspillaga.

Film over de religieuze opstand die tussen 1926 en 1929 plaats had in Mexico en bekend is als de 'Godsdienstoorlog'. De oorzaken van deze strijd, de gebeurtenissen en de houding van de belangrijkste personages. Achtenswaardige film die echter niet al te geslaagd is.

The Holy Mountain

1973 | Drama, Mysterie

Verenigde Staten​/​​Mexico 1973. Drama van Alejandro Jodorowsky. Met o.a. Horácio Salinas, Zamira Saunders, Alejandro Jodorowsky en Juan Ferrara.

Op de films van de van oorsprong Chileense Jodorowsky valt best wat af te dingen, maar onorigineel of voorspelbaar zijn ze niet te noemen. The Holy Mountain, door de meeste fans als favoriet genoemd, wordt bevolkt door beenloze dwergen, aangeklede kikkers, dikke naakte vrouwen, alchemisten, hermafrodieten en gekruisigde schapen. Er is wel een soort plot, maar belangrijker zijn de surrealistische beelden die een hutspot vormen van religieuze symboliek, maatschappijkritiek, mystiek, banale grollen en verwijzingen naar andere kunstwerken. De film werd geproduceerd door Beatles-manager Alan Klein en naar verluidt medegefinancierd door John Lennon en Yoko Ono.