Altijd al mensen aan de andere kant van de wereld willen bespieden? Met de camerakunst van Vlaming Dries Depoorter kan dat. Eva la Futura bekeek zijn werk 'Sherrif Software' in Gent.

lees

Geert-Jan Bogaerts is afdelingshoofd Digitaal van de VPRO. Voor Berichten uit de nieuwe wereld schrijft hij elke twee weken een column over wat hij zoal signaleert binnen en buiten de omroep. Deze week duikt hij in nepnieuws en informatiebubbles: 'Wil ik iets weten over de farao’s, welke films vanavond draaien in Utrecht, of wat ook alweer het recept is voor die fantastische bombe au chocolat: Google is my friend. Maar Google houdt er te weinig rekening mee dat er ook heel wat minder onschuldige zoekopdrachten zijn.'

Zijn eerdere columns lees je hier.

bekijk

Drones, big data, virtual reality, smartphones, artificiële intelligentie: de ene ontwikkeling is nog maar net gearriveerd of de volgende staat al klaar. Gelukkig stuurt de VPRO Eva Cleven op pad als Eva la Futura om verslag te doen van al deze innovaties en de gevolgen ervan op onze levens. Eva stelt de vragen zodat jij het niet hoeft te doen.

Haar vlogs kun je hier bekijken of op het YouTube-kanaal van de VPRO. Je kunt haar ook volgen via Facebook, Twitter en Instagram.