Aan de vooravond van de Dutch Design Week vertelt conceptontwikkelaar Leonieke Verhoog over een nieuwe verhalenervaring.

updates

Technologie staat nooit stil en de VPRO dus ook niet. De omroep ontdekt, onderzoekt en test alle mogelijkheden die de nieuwe wereld met zich meebrengt. Van smartphone naar smart society, van de 'werkelijkheid' naar virtual reality. Die verkenningen in innovatie verzamelen we hier, in Berichten uit de nieuwe wereld.

Als correspondenten beschikken we daarbij over vlogger Eva la Futura en columnist Geert-Jan Bogaerts, afdelingshoofd Digitaal binnen de VPRO. Zij zullen allebei regelmatig verslag zullen doen van wat ze in de nieuwe wereld aantreffen. Hieronder vind je hun nieuwste producties en kun je nog meer van de VPRO ontdekken.

Eva la Futura

Drones, big data, virtual reality, smartphones, artificiële intelligentie: de ene ontwikkeling is nog maar net gearriveerd of de volgende staat al klaar. Daarom gaat Eva Cleven voor de VPRO op pad als Eva la Futura en bericht ze over deze nieuwe wereld. Ze gaat in gesprek met kunstenaars die met een installatie, voorstelling of kunstwerk een visie etaleren op de rol van technologie op onze toekomst. Hoe ziet die toekomst eruit? Welke rol spelen wij daar in? En is dat leuk of eng? Eva stelt de vragen zodat jij dat niet hoeft te doen.

Meer weten over Eva la Futura? Kijk dan hier en houd haar natuurlijk in de gaten via Facebook, Twitter en Instagram.

Geert-Jan Bogaerts

Geert-Jan Bogaerts is afdelingshoofd Digitaal van de VPRO. Voor Berichten uit de nieuwe wereld schrijft hij elke twee weken een column over wat hij zoal signaleert binnen en buiten de omroep.

Lees hier een interview met hem over zijn werk en de richting die de VPRO op wil in de toekomst: 'Het publiek begeeft zich op nieuwe platformen en we willen daar ook onze verhalen vertellen. Niet achteraf, dus door achter de feiten aan te lopen. Maar door juist vooruit te kijken naar wat komen gaat.'