Geert-Jan Bogaerts is verslaafd geraakt aan clickclickclick.click. En dat is niet voor niets. Over het continue gepingel van je mobiel en bewust fout ontwerpen.

Technologie staat nooit stil en de VPRO dus ook niet. De omroep ontdekt, onderzoekt en test alle mogelijkheden die de nieuwe wereld met zich meebrengt. Van smartphone naar smart society, van de 'werkelijkheid' naar virtual reality. Die verkenningen in innovatie verzamelen we hier, in Berichten uit de nieuwe wereld.

Als correspondenten beschikken we daarbij over vlogger Eva la Futura en columnist Geert-Jan Bogaerts, afdelingshoofd Digitaal binnen de VPRO. Zij zullen allebei regelmatig verslag zullen doen van wat ze in de nieuwe wereld aantreffen. Hieronder vind je hun nieuwste producties en kun je nog meer van de VPRO ontdekken.

Drones, big data, virtual reality, smartphones, artificiële intelligentie: de ene ontwikkeling is nog maar net gearriveerd of de volgende staat al klaar. Gelukkig stuurt de VPRO Eva Cleven op pad als Eva la Futura om verslag te doen van al deze innovaties en de gevolgen ervan op onze levens. Eva stelt de vragen zodat jij het niet hoeft te doen.

Deze week doet Eva mee aan het kunstproject Follower van Lauren McCarthy. Via haar app kun je iemand stiekem volgen. Online volgen we alles en iedereen, maar hoe is het om in het echt een dag lang een iemand te volgen?

Meer van Eva la Futura vind je hier. Je kunt haar ook volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Geert-Jan Bogaerts is afdelingshoofd Digitaal van de VPRO. Voor Berichten uit de nieuwe wereld schrijft hij elke twee weken een column over wat hij zoal signaleert binnen en buiten de omroep.

Lees hier een interview met hem over zijn werk en de richting die de VPRO op wil in de toekomst: 'Het publiek begeeft zich op nieuwe platformen en we willen daar ook onze verhalen vertellen. Niet achteraf, dus door achter de feiten aan te lopen. Maar door juist vooruit te kijken naar wat komen gaat.'