verwacht in maart 2017

documentaires van de vpro in maart

2Doc: Hooligan Sparrow

Hooligan Sparrow

Woensdag 8 maart, 22.55 uur NPO 2

Ye Haiyan , beter bekend als Hooligan Sparrow is een van de vrouwenrechtenactivisten die met provocerende methodes, zoals het aanbieden van gratis seks aan migrantenarbeiders, aandacht vraagt voor de erbarmelijke werkomstandigheden van de sekswerkers. Sparrow is niet bang voor arrestatie of dood. "Je kunt me vermoorden, maar je kunt de waarheid niet doden."

Regie: Nanfu Wang, VS-China 2016/78'

2Doc: The Imposter (hh)

The Imposter

Donderdag 9 maart, 23.40 uur NPO 2

De levensverhalen van twee ogenschijnlijk verschillende mensen komen bij elkaar. Wanneer een verwarde jongeman opduikt in Spanje, raakt de familie van de vermiste Nicholas van hun wanhoop verlost.

Regie: Bart Layton, Engeland 2012/90'

 

2Doc: Weiner

Dinsdag 14 maart, 22.55 uur NPO 2

De Amerikaanse politicus Anthony Weiner komt in 2011 in opspraak vanwege sexting, hetgeen leidt tot zijn aftreden als congreslid. Twee jaar later maakt hij een onverwachte politieke comeback door zich te mengen in de race om het burgemeesterschap van New York, maar nog tijdens deze campagne ziet de hardleerse politicus zich  opnieuw geconfronteerd met de desastreuze gevolgen van zijn oude gewoonten.

Regie: Josh Kriegman, VS 2015/ 100'

2Doc: 1994: The Bloody Miracle (hh)

Donderdag 16 maart, 23.40 uur NPO 2

Drieëntwintig jaar geleden vonden er in Zuid Afrika op 27 april de eerste democratische verkiezingen plaats. Niet iedereen schaarde zich achter het idee van een democratisch Zuid Afrika.

Deze documentaire, die werd ingesproken door Adriaan van Dis, kijkt terug naar het verkiezingsjaar en onderzoekt welke krachten er speelden in het jaar voorafgaand aan de verkiezingen.

Regie: Meg Rickards, Zuid-Afrika 2014/80'

2Doc: Cold Fear: Gay Life in Russia (hh)

Cold Fear

Donderdag 23 maart, 23.55 uur NPO 2 ( wordt verplaatst naar do 6 april zelfde tijd)

De onthullende documentaire toont het extreme geweld waar gay mensen in Rusland aan worden blootgesteld en laat zien hoe georganiseerde bendes homoseksuele mannen en vrouwen opspoort, mishandelt en vernedert. Het verontrustende homofobische geweld en intimidatie in een land waar homoseksuelen worden behandeld als beesten en waar ‘homo-jagen’ een nationale sport lijkt te worden.

Regie: Ben Steele, Engeland 2014/50'