verwacht in december 2016

documentaires van de vpro in december

2Doc: 112 weddings (hh)

112 weddings

Donderdag 8 december, 23.55 uur NPO 2

Documentairemaker Doug Block heeft jarenlang bruiloften gefilmd. 112 huwelijksreportages verder vraagt hij zich af wat er geworden is van die stellen die hij op video heeft vastgelegd. Zijn ze nog bij elkaar? Voldoet het leven als getrouwd stel aan hun verwachtingen en hebben ze het in voor-en tegenspoed overleefd? Doug spoort een aantal van zijn favoriete stellen op. Een vermakelijk, inzichtelijk en soms ontroerend kijkje in het instituut huwelijk aan de hand van videomateriaal en gesprekken.

Regie: Doug Block, VS 2014/55'

 

2Doc: The Fear of 13

Woensdag 21 december, 22.55 uur NPO 2

Amerikaan Nick Yarris is ter dood veroordeeld, en na meer dan twintig jaar wachten in de dodencel, stuurt hij een ongewoon verzoek: of de beroepsprocedures gestopt mogen worden, hij wil worden geëxecuteerd. De Britse regisseur David Sington is geïntrigeerd en vraagt of hij Yarris mag interviewen. Deze stemt toe en geeft een inkijkje in zijn leven, waarin drugsverslaving, uitzichtloosheid en jeugdtrauma's bepalend zijn geweest.

Regie: David Sington, Engeland 2015/95'

3Doc:My scientology movie

Donderdag 22 december, 21.00  uur NPO 2

Journalist en programmamaker Louis Theroux is gefascineerd door religie en heeft veel ervaring in het omgaan met excentriek en extreem gedrag. Hij zit niet bij de pakken neer als zijn verzoek het hoofdkwartier van de Scientology Church te bezoeken wordt geweigerd. Geïnspireerd door de filmtechnieken die de Church zelf gebruikt en geholpen door voormalige leden, huurt hij acteurs in om Tom Cruise en Scientology-leider David Miscavige na te spelen en zo inzicht te krijgen in de werkwijze van de organisatie.

Regie : John Dower, Verenigd Koninkrijk 2015/ 90'

2doc: Road to Fame (hh)

Donderdag 22 december, 23.55 uur NPO 2 (vervalt!)

In China’s eerste officiële samenwerking met Broadway strijden vijf Chinese eindexamenstudenten om een rol in de musical Fame.  Lukt het de studenten om hun dromen waar te maken en stellen ze als kinderen van de 1-kindpolitiek hun ouders niet teleur? Terwijl ze hard trainen om te schitteren in de musical, fantaseren ze al over hun toekomst als ster. Gaan ze het na hun eindexamen redden in China’s corrupte entertainmentindustrie?

Regie: Hao Wu, China 2013/55'

 

2doc: Sour Grapes

Woensdag 28 december 22.40 uur NPO 2

Met zakken vol cash, een hoop charisma en een bijzonder talent voor een goed wijnjaar, geniet de jonge en bescheiden Rudy Kurniawan de reputatie van een wijngeleerde, door zichzelf in hogere kringen te omringen met
de meest ambitieuze wijnkenners. Maar wanneer Bill Koch, een Amerikaanse topverzamelaar, en Laurent Ponsot, een Bourgondische wijnproducent, verdachte wijnflessen ontdekken, begint een komisch en slepend onderzoek naar een van de meest listige vormen van bedrog.

Regie: Jerry Rothwell, Verenigd Koninkrijk 2014/90'