een idee?

Dorst zoekt redacteur

dorst redactie ,

Per 1 januari 2014 zoeken wij voor Dorst een Redacteur (m/v) voor 24 uur per week

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en
jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Dorst is het audiovisuele lab van de VPRO. Een plek waarbinnen jonge talentvolle makers kunnen experimenteren, programma-ideeën worden ontwikkeld en uitgeprobeerd, korte documentaires en films worden gemaakt en meer. Daarnaast schrijft, illustreert en fotografeert Dorst iedere week voor de VPRO Gids.

Werkzaamheden:

Als redacteur bij Dorst werk je samen met de andere twee vaste redactieleden van Dorst en meer dan honderd Dorst-makers aan ontwikkeling, experiment en verjonging binnen de VPRO.

 • Je bekijkt en beoordeelt binnenkomende ideeën voor films, documentaires, programma's of andersoortige projecten. Samen met je collega redactieleden maak je een afweging welke producties
  interessant zijn voor Dorst en gemaakt gaan worden.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van Dorst en haar plek binnen de VPRO.
 • Je coördineert verschillende projecten die door Dorst worden geïnitieerd.
 • Je onderhoudt contact met Dorst makers en scout actief nieuw talent via o.a. opleidingen en festivals.
 • Je denkt mee tijdens brainstorms over programmaformats en andere ideeën.
 • Samen met je collega redacteur beheer je www.vpro.nl/dorst en verspreid je de verschillende
  producties onder het juiste publiek via social media.
 • Ook voer je redactie over de wekelijkse Dorst spread in de VPRO gids en doe je afwisselend de
  opmaak daarvan.

Wie zoeken wij?

Een redacteur met HBO werk- en denkniveau en een journalistieke, creatieve of mediagerelateerde achtergrond. Je hebt veel affiniteit met nieuwe media, oog voor experiment, een netwerk van creatieve jonge makers en voelt je thuis binnen de doelgroep van Dorst. Je bent op de hoogte van de huidige ontwikkelingen binnen de (internationale)webcultuur en het televisielandschap. Zelf loop je regelmatig rond met innovatieve en originele ideeën. Je bent in staat om makers van degelijke feedback te voorzien en te begeleiden in het maakproces. Ervaring met het maken en monteren (Final Cut) van video en audio is een pré. En je bent een beetje gestoord.

Wat bieden we?

Een dienstverband voor 24 uur per week vanaf 1 januari 2014, in eerste instantie voor de duur van een half jaar. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en zal liggen tussen € 2.200,- en € 3.100,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Solliciteren?

Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Karen van Dijk, redacteur, k.van.dijk@vpro.nl. Je motivatie en cv graag vóór 8 december 2013 mailen naar vacature@vpro.nl onder vermelding van nr 1376.