een idee?

In productie: Bed Bad Brood

In de nieuwe satirische webserie van VPRO Dorst krijgen vluchtelingen precies vier dagen de tijd om bed, bad en brood te vinden.

Samen met regisseurs Jan Verdijk en Kurt Platvoet zijn we bezig met de voorbereidingen voor de pilotaflevering van de nieuwe Dorst-serie Bed Bad Brood. In de serie kijken we met een satirische blik naar het Nederlandse vluchtelingenbeleid.

Zodra vluchtelingen Nederland binnenkomen worden ze per vijf in een bestelbusje gepropt. Ze hebben vier dagen om met behulp van een ambtenaar (tevens chauffeur) op zoek te gaan naar de meest basale behoeftes van de mens; onderdak, voedsel en enig comfort. Lukt het ze niet om binnen vier dagen een vaste verblijfplaats te regelen, dan worden ze zonder pardon het land uitgezet.

Over de makers
Jan en Kurt leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding. De fictie-serie is het eerste wat ze samen maken als regie-duo. Ze zijn in respectievelijk 2012 en 2013 afgestudeerd aan de opleiding Audiovisual media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Jan studeerde af met de film De Toegift, die op o.a. het Nederlands Film Festival draaide. Kurt maakte tijdens zijn afstuderen de film Een verre reis, die daar ook draaide.

In de eerste twee weken van oktober gaan we de eerste aflevering voor deze serie draaien. De regisseurs en producenten Maik en Nynke zijn druk bezig met de voorbereidingen.

volg kurt en jan tijdens het maakproces

Wij hebben jullie hulp nodig!Voor de webserie Bed Bad Brood zoeken we iemand die de animatietekst in het Bengaals wil...

Posted by VPRO Dorst on  Monday, October 26, 2015

Work-in-progress: vandaag zijn we bezig met de montage van de eerste aflevering van Bed Bad Brood met regisseurs Jan...

Posted by VPRO Dorst on  Thursday, October 22, 2015

Vandaag zijn we heel druk met de opnamen van de eerste aflevering van onze nieuwe web-serie Bed Bad Brood! We hebben de...

Posted by VPRO Dorst on  Wednesday, October 14, 2015

Ontmoet een deel van de cast van onze nieuwe serie Bed Bad Brood! We hebben de repetitie er op zitten en het ging heel goed!

Posted by VPRO Dorst on  Wednesday, October 7, 2015

Wij zijn druk bezig met de productie van onze nieuwe satirische webserie Bed Bad Brood. De cast is bekend en de locaties...

Posted by VPRO Dorst on  Friday, October 2, 2015

Goed bezig! Regisseurs Jan Verdijk en Kurt Platvoet zijn de afgelopen weken hard bezig geweest met de casting voor de...

Posted by VPRO Dorst on  Tuesday, August 25, 2015

Snode plannen aan het smeden met deze twee makers.

Posted by VPRO Dorst on  Wednesday, August 12, 2015