een idee?

het verlangen om een vrouw te zijn

In de semi-geanimeerde documentaire Jordy in Transitland stappen we in de fantasiewereld van Jordy, die ernaar verlangt om volledig vrouw te zijn.

UPDATE: deze film is inmiddels af en te zien op o.a. het Nederlands Film Festival.

Jordy weet haar toekomstige fysieke verschijning tot in perfectie te omschrijven. De wachttijden tot aan de hormonenkuur en de operaties staan haar transitieproces enorm in de weg. 

In Jordy in Transitland wordt Jordy geïnterviewd over de lange lijdensweg van medische bureaucratie, terwijl er ondertussen een intiem en modern sprookje ontpopt waarin kleurrijke denkbeelden de werkelijkheid steeds meer over nemen. 

over de makers

Willem Timmers (1985) maakte vijf jaar geleden zijn eerste korte documentaire als onderdeel van zijn scriptie aan de Wageningen Universiteit. Een film die uit de hand liep en die ruim 60 filmfestivals bereikte. En dat smaakte naar meer. Samen met Ilja Kok (1977) runt hij het filmproductiehuis Copper Views en richten zij zich op het maken van documentaires over onderwerpen die op sociaal-maatschappelijk vlak belangrijke discussies opwerpen.

de ontmoeting

De korte documentaire Jordy in Transitland wordt gemaakt in het kader van De Ontmoeting, een initiatief van VERS en Cinecrowd dat jonge eigenzinnige filmmakers de kans geeft om hun eigen signatuur verder te ontwikkelen. VPRO Dorst is als co-producent en coach betrokken bij het maakproces.

Jordy in Transitland krijgt kleur!Afgelopen week namen Ilja & Willem van Copper Views de teaser op van hun bijzondere...

Geplaatst door VPRO Dorst op  dinsdag 1 maart 2016