een idee?

In productie: Sophie Dros in Londen

Dorst stuurt jonge makers op pad voor buitenlandreportages. Hun bagage? Een goed idee. Sophie Dros bezoekt Londen. Daar groeit de achterdochtigheid jegens moslims, uit vrees voor een aanslag. Welke invloed heeft angst op een mens?

De angst voor terrorisme is sinds de aanslagen in Parijs alleen maar gegroeid. Voor sommigen is dit zo erg dat ze niet eens meer met het openbaar vervoer naar hun werk durven te gaan. Sophie Dros bezoekt Londen, om te zien op welke manier deze angst weerslag heeft op de inwoners, met name op de moslimgemeenschap. 

Over de maker

Sophie Dros studeerde aan de Nederlandse Filmacademie. Haar films gaan veelal over mensen met bijzondere levenswijzen. Zo maakte ze haar afstudeerdocumentaire My Silicone Love, over een man die relaties onderhoudt met zijn levensechte poppen. Sophie liep ook stage bij Dorst, waar ze o.a. slow-tv serie Uur voor aan de muur maakte. Onlangs maakte ze voor Mindshakes What's a gender?  over Lisa en Anne die het fluïde karakter van gender bespreken.

volg sophie door Londen en daar voorbij

Sophie Dros is hard bezig met de voice-over van haar buitenlandreportage.En dat is, zoals je ziet, hartstikke leuk!...

Geplaatst door VPRO Dorst op  woensdag 3 februari 2016

Sophie Dros heeft zich een ongeluk gefilmd! Figuurlijk gelukkig. In Londen heeft ze talloze mensen gesproken over de...

Geplaatst door VPRO Dorst op  donderdag 21 januari 2016

We hebben er weer eentje de grens over gestuurd.Sophie Dros - oud-stagiair bij VPRO Dorst en in 2015 afgestudeerd van...

Geplaatst door VPRO Dorst op  vrijdag 15 januari 2016

Watch out we're filming! #vpro

Geplaatst door Sophie Dros op  dinsdag 12 januari 2016