een idee?

er blijft geen jongere meer over in oekraïne

Dorst stuurt jonge makers op pad voor buitenlandreportages. Hun bagage? Een goed idee. Tom Hofland en Pascal van Hulst gaan naar Oekraïne om te onderzoeken waarom jongeren daar het liefst vertrekken. Is geluk grenzeloos?

Het is min negentien en de straten zijn dezelfde kleur grijs als de lucht. Wie het aandurft om zijn neus uit z'n warme sjaal te halen, ziet direct ademwolkjes verschijnen. Welkom in Kiev. Niet het beste decor voor een stralende toekomst.

In Oekraïne vertrekken veel jongeren richting het buitenland om hun geluk te vinden. Dat ligt niet alleen aan de grauwe winters: het toekomstperspectief voor jonge hoogopgeleiden is eveneens grimmig. Tom en Pascal spreken met jongeren om erachter te komen wat voor hen de reden is om te vertrekken.

Via de jongvolwassenen komen ze in contact met een hele andere groep: immigranten. Mensen die naar Oekraïne trokken voor een beter leven. Wat betekent het als een land leegloopt waar jíj je geluk hebt gezocht? 

Over de makers

Tom & Pascal studeerden beiden Writing for performance aan de HKU. Daarna schreven ze samen verscheidene stukken. Ze werkten eerder samen met Dorst voor Heemennekes en hellehonden: een webserie over de verborgen folklore van de lage landen.

volg Tom & Pascal door Kiev en verder

вона добре виглядає , хлопці!Tom & Pascal (Hofland & Van Hulst) zijn begonnen met de montage van hun...

Geplaatst door VPRO Dorst op  donderdag 14 januari 2016

Nieuw jaar, nieuwe producties!Tom en Pascal (Hofland & Van Hulst) maakten eerder Heemennekes en hellehonden voor...

Geplaatst door VPRO Dorst op  woensdag 6 januari 2016

Eindelijk treden wij dankzij VPRO Dorst een beetje in de voetsporen van een van onze helden: Jelle Brandt Corstius (die...

Geplaatst door Hofland & Van Hulst op  donderdag 31 december 2015

Geheime projecten. Als we dit ding begrijpen gaan we er mee aan de slag.

Geplaatst door Hofland & Van Hulst op  woensdag 23 december 2015