een idee?

Interface

Een paar jaar geleden maakte Anna Hoetjes een spiegelend masker voor een absurdistische performance. Het masker bleef haar bezighouden; hoe zou de wereld eruit zien als iedereen zo’n masker zou dragen? Dit vormde het uitgangspunt voor INTERFACE: een surrealistische korte toekomstfilm, waarin menselijke zintuigen versmelten met sensoren, camera’s en beeldschermen.

UPDATE: Deze film is inmiddels af en te zien op o.a. het Nederlands Film Festival 2016!

In de wereld van INTERFACE heeft niemand ooit een gezicht gezien. Alle ogen zitten opgesloten achter een scherm. Iedereen draagt permanent een masker waardoor je wel naar buiten kunt kijken, maar waardoor niemand jouw gezicht kan zien. De hoofdpersoon is een jongen die door deze situatie zo vervreemd raakt van zijn lichaam, dat hij zijn masker kapot probeert te slaan. Als dit niet lukt, vlucht hij de stad uit en komt hij terecht in verlaten bossen.

Deze korte film confronteert de kijker met de effecten die schermen, social media en surveillance hebben op ons lichaam en onze identiteit.

Over de maker

Anna Hoetjes (1984, Amsterdam) haalde haar Bachelor in beeldende kunst aan de Rietveld Academie. Zij maakt vooral kunstfilms, performances en installaties.

INTERFACE is Anna's eerste fictie film. Ze zoekt in haar werk naar sprekende, onverwachte beelden en ze werpt een poëtische, experimentele blik op de gelaagdheid in onze waarneming.

de ontmoeting

Het plan voor de korte film INTERFACE is geselecteerd voor De Ontmoeting, een initiatief van VERS en Cinecrowd dat jonge eigenzinnige filmmakers de kans geeft om hun eigen signatuur verder te ontwikkelen. VPRO Dorst is als co-producent en coach betrokken bij het maakproces van INTERFACE.

Filming the crowdfund teaser for INTERFACE next to Al Ponte Caffe' Italiano ! Soon there will be more... #interfacethefilm

Geplaatst door INTERFACE THE FILM op  woensdag 10 februari 2016